0 oy
240 göst.
Diğer kategorisinde (3,717 puan) tarafından
Birinci sorum, kızım sallayarak uyuyor ama o ayağıma koyana kadar sallayıp biraz uykusu gelene kadar canım çıkıyor. Ne yapsam da uzanmak istemiyor bende uyku saatine çok önem veriyorum ona kalsa 12 1 olsa umrunda olmaz. 

Bende son çare olarak polis geliyor diyorum, ozaman uzanıyor tabi sonra tekrar tepisiyor ama masal falan anlatıyorum duruyor, acaba bu çocuğuma ileride bir travma olur mu ? böyle şeyler yapmak hiç istemem ama son çarem.

İkincisi de gece bebeğimi nasıl giydirmem gerekiyor  oda sıcaklığının kac olduğunu bilmiyorum ama disarisi şu anda 15° evin içi de soğuk gibi kalorifer kapalı ben uzun kollu pijama giyiyorum yorgan açılınca üşüyorum mesela tahmini kaçtır oda bilgisi olan varsa 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bence sen ayağında sallayarak uyutmayi unuttur.

Benimde kızım kuxukken salliyordum çok zordu seni çok iyi anlıyorum ama sallanmayi bırakınca rahatladım ben

Şimdi 30 aylık ama bayadir böyle. Yanıma yatıyor bir tane kitap okuyoruz kitap bitince yatağına yatırıyorum. Park besik. Bende bazada bekliyorum. O uyuyana kadar. Döne done uyuyo.

Bence söyleme polis fln
(3,717 puan) tarafından
Kızım küçükken uyku eğitimi verdim sonra dış çıkarması vs derken tekrar bozuldu o zamanlar da kalkıp oturmayı öğrendi direk oturuyordu uzanmiyordu bile uykuyla pek arasi yok zaten küçükten beridir
Sen nasıl biraktirdin
tarafından
Kız aynen işte mesela bakıyorum çocuğu 3 yaşında hala yerinden kıpırdamadan yatiyo anneside salliyo ayaginda.

Benim kız ne zmn dönmeye başladı o zmn ayakta sallanmaya aşiri direndi.
6-7 aylıkken kalkmaya çalisiyodu 8 aylıkken artık bırakıp gitmeye çalisiyodu.
Asla yatmiyodu. O kdr zorlandimki. Sonra salıncak aldık tavana asilandan. 1 yaşina kadar zor güc onda sallayıp uyuttum ama ondada ağlaya ağlaya uyuyodu ama başka şekilde uyumuyodu
Gittiğim yerede tasiyofum o salıncağı kapıdan falan kuruyoduk.
Neyse 13 aylıkken fln kızım 6. Hastalık geçirdi. O kdr bitkin yorgunduki kalkamiyodu yerinden. Olduğu yerde uyuya kalıyordu. Bende fırsat bu fırsat bir daha salıncağa yada ayağa koymadım. Hastanede yattık 1 hafta. Park yataginifa götürdüm. Müzik açtım yatırdım oda hastaya zaten hemen daliyodu. İyilesincede biraz o salıncağı aradı ama kararlı oldum koymadim oda alıştı. Ondan sonra rahatladım valla
(3,717 puan) tarafından
Yine bir şekilde alışmış işte benimki zannediyorum ki bıraksam saatlerce debelenecek yine de uyumayacak sonra yere inmek için ağlayacak ama bu şekilde de zor bilmiyorum bende artık
tarafından
Bir kere denesen. Yatağa yanına al. Ninni aç hafiften
 Sırtını kaşi. Sonrada hiç muhattap olma. Yani konuşma
Belki uyur
(3,717 puan) tarafından
Ninni zaten hep açık ama denerim tekrar bir şekilde öğrenmesi lazım
-Reklam-
0 oy
(1,260 puan) tarafından
Birincisi çocuguna istemeden bir kötü an birakabikirsin değiştir uyutma şeklini ben bir kaç kez tık tık sesi vardı onunla uyuttum uyu artık bak ses var diye bir hafta etkisinden çıkamadı neyseki çabuk vazgeçti.bide sen nasıl giyiniyorsan onu da öyle giydir sırtından filan kontrol et sıcaklığını 
(3,717 puan) tarafından
Evet benimde aklımda annem adam geliyor derdi yatağa vururdu o yüzden öyle yapmak istemiyorum ama  başka türlü uzanmiyor bile oyun oynamak istiyor
Ek olarak ta bebeğim üzerini çok acıyor uyurken o yüzden biraz kalın mi giydirsem diyorum uyku tulumu var ama o çok kalın
0 oy
(2,102 puan) tarafından
Korkabilir başka bir şey bulmanız lazım 
(3,717 puan) tarafından
Çok şeyler buldum da zamanla alışıyor tekrar istemiyor
İlk önce telefondan ninni aciyordum susup dinleyip uyuyordu sonra ona alıştı kendim masal anlatmaya başladım onunla da bikac hafta ilgilendi hep böyle
0 oy
(802 puan) tarafından

Karnının doğduğunda emin ol sonra ışığı kapak yatağına yatır sevdiği hayvanları anlat öyle gözlemle kendine zarar vermiyorsa hiç mudale etme öyle uykuya dalar ilk günler biraz uzun sürebilir uykuya geçişi sonra alışınca yarım saatte dalar ☺️ bnde öyle yapıyorum  gece sık sık kalmıyor uyku kalitesi artıyor kendi başına uykuya geçmeyi öğreniyor 

İki soruda kndinle ayni kalınlıkta giydir baktın terliyor ona göre inceltirsin bide çok hareketli oluyorlar yerlerinde durmuyor çok kalın girdirme doğru bulmuyorum
(3,717 puan) tarafından
Kızım küçükken uyku eğitimi verdim de sonra dış çıkarma vs derken yine bozuldu şimdi de bıraksam saatlerce debelenip sonra yere inmek için ağlar
Gündüzleri kalın giydirmiyorum da geceleri hareketsiz uyuyoruz ya ( hoş o yine hareketli maşallah ta) o yüzden üşür mu diye düşündüm bide üstünü çok acıyor uyku tulumu var ama çok kalın şu anlık
(802 puan) tarafından
Benim oğlumda öyle malesef bazen yer yatağında yatıyor sabah bakıyorum kafası  başka yerde sürekli uykuda hareket ediyor bnde uzun kol ve pijama giydiriyoruz orta kalınlıkta sürekli de üstünü ortuyirum evim soğuk değil
(802 puan) tarafından
Ayn. Öyle oluyor malesef bnde küçükken verdim uyku düzeni vardı sonra ev değiştirdik uyku düzeni bozuldu bide heryerde  uyumama sıkıntısı var
0 oy
tarafından
Polisi kötü bişey olarak korkutucu bişeymis olarak gösteriyorsunuz bu yanlış.boyle travmalara gerek yok.ya sallamayi birkmaya çalışın yada rahatlatıcı müzik veya sure dua falan açın dinletin.hen doğduğundan beri huysuzlastiginda hemen hemen hergun uykuya geçmeden Nebe suresi dinlettim halada açıyorum onu dinlerkwn dalıyor uykuya.ben emzirmekten yoruldum ama napim öyle hiç tiksinderwcek şeyler sürmeyi düşünmüyorum gün için de istio mesela diyoeumki süt bitmiş etmiş yok diyorum iki atio kendini oraya buraya sonra dikkatini dağıtıyorum gibi gibi şeyler yapıyorum.korkutma canim çocuğunu.oda sıcaklığı önemli değil sen nasıl giyiniyorsan cocuguna bı kat fazla giydir 
(3,717 puan) tarafından
Bende çok şeyler denedim küçükten beri böyle uykuya zor geçiyor
Ninni zaten hep açık süpürge sesi falan da acarim bazen
Küçükken uyku eğitimi verdim sonra dış vs derken kalkıp otumayi da öğrenince direk oturuyordu hiç uzanmiyordu bile o şekilde tekrar sallamaya geçtik
Tekrar denicem sanırım uyku egitimini
0 oy
tarafından
Giydirme işini halledersin bi şekilde de... Polisle korkutma çocuğu yazıktır. İlla korkutacaksan hırsız de, hiç korkutma da son çare diyorsun ya polis deme. Polisler iyidir güvende olmadığı zaman ilk başvuracağı kişilerdir. Sen korkutursan böyle, ilerde çocuğun başına bi iş gelse polise yaklaşmaz bile. 
(3,717 puan) tarafından
Evet benim de aklıma o geldi annem küçükken bize adam geliyor derdi yatağa tiklatirdi o hala aklımda ben korkmadım da işte sanırım farklı bir yöntem bulmam gerekiyor
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Benimkide aynı yatakta ayağa kalkıp dikiliyor kalkıp kaçmak istiyor yukarı katta köpek var ondan korkuyor bazen bende yapıyorum ama pişman oluyorum sonra uyku konusuna gelince uykusu çok gelse de sallama bi yerde uyuya kalacak birkaç defa öyle uyusun bida salladığını istemez uyku tulumu giydir için rahat etmiyorsa üstünü açsa bile üşümez seninde için rahat eder 
(3,717 puan) tarafından
Öyle bırakırsam uyku saatleri çok değişecek gece 12 de falan uyur anca ozaman da o saate alışır diye korkuyorum
(1,248 puan) tarafından
Alışır canım erken uyumaya
0 oy
tarafından
Hem polisten korkmasına sebep olursun hemde yalan söylemesine teşvik edersin olmayan bir şeyi varmiş gibi onu korkutmak doğru bir yöntem değil.

Uyku için ışıkları söndür sen de yanına uzan zaten karanlık odada sana sarılır döner döner uyur biz öyle yapıyoruz 22aylık. 
(3,717 puan) tarafından
Ah ah keşke öyle uyusa kalkıyor ya yere inmek istiyor artık uyku vakti tüm bebekler uyudu dışarısı karanlık vs diyorum yok
Çok yöntem denedim zaten uykula arasi küçükten bu yana yok

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 80 göst.
0 oy
8 cevap 312 göst.
0 oy
1 cevap 168 göst.
17 Ağustos 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde Kubraumut (3,192 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 183 göst.
8 Kasım 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,637 soru

24,172,227 cevap

335,909 kullanıcı

...