0 oy
192 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,828 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Kızlar bebeğim 7 buçuk aylık çok güzel tarifler araştırdım yapıyorum yemek istemiyor ağzını açıyor veriyorum geri çıkartıyor yutarsa çok az yutuyor. Tam olarak yemek istemiyor bir iki kaşıktan sonra ağzını hiç açmıyor ne yapacağım ben bu çocuğu kilo da almıyor kaç aydır aynı? Kafayı yicem iyice strese girdim.

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Benim de diş dönemi geldiğinden beri yemiyor 
(1,828 puan) tarafından
Bir tanesi çıktı o dönemde iştahsızdi diğer dişi mi çıkıyor acaba
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ateşine bak burnu tıkalı mi onu kontrol et hastayken ve nefes alamadığı zaman yemek istemiyo çocuklar 
(1,828 puan) tarafından
Ateşi de yok burnu da tıkalı değil.
0 oy
tarafından
4.5 aylıkken yeme konusunda istekli miydi o donemlerde istekleri artıyor genelde ben 5. Ayında başladım meyvelerden damla damla vermeye şükür herşeyi yiyor bazıları da hevesi kırınca reddediyor yeğenim de öyle ablam çok fazla sakindi 6 ayı gecikti ek gıdaya başladığında şuanda çok zor yiyor
(1,828 puan) tarafından
5 aylıkken meyvelerden veriyorduk az az
0 oy
(273 puan) tarafından
Ben hiç bebeğime kendim yedirmedim tadım dönemleri hariç. Oğlum üstünü başını yoğurt yemek kıyma daha neler neler ağzı hariç her yeri yedi. Şuan önüne taş koysan yer. Mesela biraz önce kabakli pilav yaptım yanına yoğurt yedi her yeri batırarak kaşık da kullanıyor hemde elleri ile yiyor. Daha 13 aylık bile değil. Doktorumuz kaşığı uzatan değil kaşığı kendi uzatıp yiyen bebek yetiştir demişti. Çocuğun yemesi için kendine bırakın bakın görün nasıl yiyor. Aman kirlenecek demeyin hepimizin evinde sıcak su var. Yedikten sonra banyoya götürüp yıkayın. Ben günde kaç kere yıkıyorum 
(273 puan) tarafından
Yanımda mutlaka sofra bezi taşırım mama sandalyesinun altına koyarım suku boya önlüğü giydirim öyle yer.
(1,828 puan) tarafından
Az önce tabağa bir vurdu her yere döküldü halıya döküldü.
(1,828 puan) tarafından
Gerçekten böyle yapınca yiyecekse herşey yaparım yeter ki yesin.
(273 puan) tarafından
Benim hala döküyor mama sandalyesi altına sofra bezi seriyorum mutlaka. Havalar soğudu diye sulu biya önlüğü giydiriyorum . Evde kedimiz de var mesela et tavuk türü olduğunda mutlaka kediye yedirir sonra kendisi yer. Hatta oğlum bir ara kedi gibi yiyordu mama tepsisinden. Doydugunu yere atmaya başlayınca anlıyorum
(1,828 puan) tarafından
Aa kedi de görünce belki iştaha geliyordur çok güzel darısı bizimkine olur inşallah
0 oy
(7,212 puan) tarafından
Kendi yediginizden denesen tuzsuz yapip belki begenmemistir
(1,828 puan) tarafından
Yediriyorum yine yemiyor.

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 103 göst.
+2 oy
9 cevap 170 göst.
30 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Minikanne (2,105 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 163 göst.
0 oy
0 cevap 38 göst.
25 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde BirAnne93 (1,673 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,379 soru

24,182,527 cevap

336,396 kullanıcı

...