0 oy
102 göst.
Diğer kategorisinde (983 puan) tarafından

13 aylık kızım var. Yaşına girince mama içmeyi bıraktı. Doğduğunda beri verdiğim mamayı birden kesince dengemiz bozuldu. 1 aydır uyku düzenimiz sıfır. Gece uyanmayan çocuk çok uyanıyor zar zor geri yatırıyorum. Sabah da çok erken kalkıyor. Saat  5-6 da kalkıyor öğle de 11-12 gibi ilk uykusunu yapıyor. İkinciyi de şanslı günümdeysem yapar :D gece de 10-11 arası uyuyor. Hem geç yatıp hem erken kalkması neden acaba ya? Acıkıyor desem yediriyorum. Hatta kalmasın diye biz yerken ona yediriyorum, biz çay içerken ona da meyve falan hazırlıyorum. En son da ya çorba ya da kavanoz mamalardan yediriyorum. Nasıl çözücem bu sorunu 

3 Cevaplar

0 oy
(13,307 puan) tarafından
Uyku eğitimi ve gündüz tek uyku. İkinci uykuyu uyursa tabi kalkar 5 te. Gece de vermeyin artık alışır bir aya. İlk zamanlar öyle oluyor gece beslemesini kesince
-Reklam-
0 oy
tarafından
14 aylık kızım gece beslenmesini 9. Ayda kestik o günden beri geceleri uyanmaz fakat yatmadan önce hala mama içer kardeşi doğdu 24 gün oldu odasında yatmaya ve kendi başına uyumaya alıştırdım şuan kendi uyuduğu için uyanmıyor da uyandığında beşiğinde oynuyor tekrar uyuyor kamera aldım uyandığında ne yaptığını izliyorum ağlamadığım sürece yanına gitmedim ve alıştı 
(983 puan) tarafından
Gece beslenmesi derken gece uyandığı ve benim yedirdiğim mi oluyor? Eğer oysa öyle yapmıyorum. Akşam yemeğini yediriyorum meyve falan yediriyorum. En son 9 buçuk gibi de dediğim mamadan yiyor o kadar. Zaten toz mamayı bıraktı o yüzden uykuya geçiş de zor. Uyanınca geri uyutmak için canım çıkıyor
tarafından
Gece beslenmesi demek gece uyandığında yemesi demek canım akşam uyumadan önce yedir gece uyanmaz 1 2 uyanır o zamanda su ver ve geri yatır başta yanında dur kalktığında iletişim kurma uyumasını söyle direk yavaşça yanında durmaları azalt ben öyle yaptım 1 haftada alıştı gündüz uykusunu da aynı yaptım
0 oy
tarafından
Yatmadan meyve acıktirmaz mi acaba 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 117 göst.
17 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Civciv1234 (1,723 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 220 göst.
+1 oy
1 cevap 94 göst.
24 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 94 göst.
16 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (979 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,889 soru

24,189,770 cevap

336,841 kullanıcı

...