0 oy
169 göst.
Diğer kategorisinde (3,410 puan) tarafından
Kızlar bebekte oldu ondan oğluma pek vakit ayiraniyorm eşimde yoğun çalışıyor onunda halı kalmıyor yüzünü goremiyroz bile neyse dersanene kreş acicakmis 2 ve 6 yaş bugün gidip sordum kreş hazırlığı devam ediyormuş sınıf duznelemesi vs kayıt 1 ay icinde alinicak dedi tüm gunmuş haftanin 5 günü ama ücret henüz belli değil dedi Z 2 yaş için hafta sonu ingilizce rgitimi varmış 1500 aylık sizce hafta sonu İngilizceye mı yoksa tüm gün kreş e mı gotisn kreşte de boslamazlar dimi eğitici şeyler öğretirler mı çocuğu boş yere göndermekte istemiyorm hem belki şu herkesin arkasından ağlaması azalır hemde bisiler öğrenir 

4 Cevaplar

0 oy
(14,449 puan) tarafından
Benimde doğum Aralık ayında,kızım 19 aylık olacak. 2 ye girince kreşe vereceğim bebek gelmese de oyle düşünüyordum. En kötü sosyalleşir, diksiyonu düzgün olur, müstakil beceri elde etmeyi öğrenir 
(3,410 puan) tarafından
Bende girişken olsun kendini ifade etmeyi öğrensin istiyrom özellikle bu aralar çok ağlıyor herkes için belki kendi yaşıtlarıyla biraz sosyallesirse bu huyuda duzelir
(14,449 puan) tarafından
Haklısın canım alişsın diye haftada bir gün oyun grubuna gidiyor iki aydır 16 aylık şimdi. İnşallah kolay adapte olurlar
-Reklam-
0 oy
(163,332 puan) tarafından
dil daha onemli bence
(3,410 puan) tarafından
Kafası karışır diye düşünüyorum
(163,332 puan) tarafından
kuzey 2 yasdan ince gitti ingilizce bi krese renkleri sayilari ogrendi fayda gorursun
0 oy
tarafından
Ben kreş ogretmeniyim kendim oğlum olunca mesegimi bıraktım onunla ilgilenen ilmek her anına şahit olmak için kendi fikrimben oğlumu 5 yaşından önce kreşe vermek istemiyorum ben herşeyiyle ilgilenmek isitiyorum çocuklar eğitime erken basayinca sikiliyolar şöyle bazı ebeveynler iyi eğitim alsın diye 2 3 yaşında kreşe veriyolar 6 yaşına kadar her sene aynı şeyi tekrarliyolar 6 da anasınıfı onunda kresten açıkçası çok bi farkı yok sonra ilk öğretime başlıyorlar 4uncu sınıfta hemen dershanelere yazidiriyolar ilerleyen zamanda lise üniversite hazırlığında özel hocalar tutuluyo derken çocuk ne çocukluğunu gençliğini yasayabiliyo ne de eğitime hevesi kaliyo liseyi bitirmeden ben sıkıldım okumak istemiyorum diyen çok öğrenciye şahit oldum o yüzden erken basatmani tavsiye etmem ama senin yardımcın yok belliki eşinde kendine zor yetiyo napsin sanki mecbur gibisin 
tarafından
Yani dediğim gibi canım benim fikrim bu ama senin durumun mecburiyet gibi bencede ver kreşe yapacak bişey yok çünkü 2 taneyle çok zor anlayabiliyorum seni
(3,410 puan) tarafından
Öyle ciden 1 buçuk aylık onun sorumluluğu daha fazla oluyor gazı beslemek vs aşırı zamn istiyor 2,5 yaşındaki oglm aşırı agrasif ve agalak bı cocuk oldu kıskanıyor yetemiyorm önce tüm günü ona veriyordum şimdi ev işi bebek çocuk uykusuzluk bnde mahvoluyorm çocuk bunaldı hem öğrensin hem vakit geçirmek olsun onun iicn
tarafından
Kreş ortamında arkadaş edinir enerjisini de atar evet ama kardeşini kabullendirmen lazım canım kıskançlık var diyosun bütün gün yeni doganla ilgilenmen gerekiyo haliyle ilk dönem daha zor büyüğün gözünden düşün o bebek eve gelene kadar evin gozbebegiydi annesi babası onunla ilgileniyodu şuan yeni bi bebek geldi ve onun yerini aldığını dudunuyo kıskanması normal benim fikrim kreş konusunda gonderceksen gönder nasıl rahat gelmiyosa sana ama evdeyken kardeşini ona sevdirmen lazım yoksa bu sefer kreşe onu attiginizi artık onu sevmdiginizi düşünecek kardeşine çok kinlenecek korkutmak istemiyorum ama bunu anlatmam gerektigini düşünüyorum şuan tedbirli ol diye sırf seninde başına gelmesin o zaman son pismnlik fayda etmiyo çünkü hakkını helal et önce bizim kreşe bi çocuk gelmişti çocuklar ilk etapta girmek istemezler velileri bırakmak istemezler ortamdan yeni insanlardan çocuklardan korkarlar bu çocuk hiç bi tepki vermeden ilk günden itibaren girip oyun odasında oturuyodu akşama kadar montunu bile çıkarmadan bi köşede duruyordu cocukla çok uğraştım konuşmak istedim arkadaşlarıyla tanistirdim bi çok şey denedim ama çocuk bi türlü tavrını bırakmadı 10 gün faan sürdü böyle en son çocuk bana döndü kardesimi öldürdüm dedi şok oldum velisini aradım ananesi geldi meğer çocugun yeni kardeşi doğmuş o doğmadan oncede iki tarafında ilk torunuymus el bebek gu bebek bakmışlar kardeşi olunca baba tarafı da anne tarafı da kardeşine hediyeler almislar oyuncaklar kıyafetler almisar bi de yenidogan kolikmis annesi babası da doğumdan önce oğluma çok duskunmus yeni bebek gelince onunla ilglienmemisler her gern onu kucagina almış o bi taraftan agliyomus gazını çıkarmaya çalışmış anne lohusa psikolojisiyle kötüymüş çocuk yalnız kalmış halinin altindan ip cikarmis nasıl yaptıysa kardeşinin boynuna dolamış çocuk morarmış annesi Allah'tan fark etmiş hemen ipi çözmüş ama büyüğü de pataklamis bi güzel sonra kreşe getirmişler ikisiyle baş edemiyoruz biri okula gitsin diye çocuk büyük bi travma yaşamış kardeşinin yaşadığını görse bilse bile öldürdüm saniyodu o pedegoga gönderdik çocuk tedavi oldu oylelikle düzeldi hakkını helal et valla amacım korkutmak değil yemin ederim sadece uyarmak istedim
(3,410 puan) tarafından
Allah korusun ,dedikelriniz olmayaxak şey değil ama inanın ki 2, beebgi daha kucağa alipta.seven olmadi eşim bile daha doyasıya sarılmadi hırçınlığı atmasın diye kaynanam vs hiç biri eve gelen önce büyük oglumla ilgilenir markete gider istediğini alır gelir asla 2, plana atamadık ama bütün gün bende yanlziim açıkçası gitti yerde de öyle yemek yeme huyu yok olsa salicam bazen köye gonderiyorm babaannesi ne aksmaa kadr orda zman geciriyor şu 2 yaş sendromu varmış oda etkiliyor ,,, severken hep diyroz bak senin kardeşin sen ona abilik yapicaksin oyunlar ogreteceksin beraber geziceksiniz oynuycaksiniz al kucağına sev öp diye altını değişirken diyorm hadi bezi getir ıslak mendil yada emzik nerde bulamiyrom diye ama çocuk işte bizmde ikitraftan ilk torun olucak alisicak amacım asla kreşe atıp kurtulmak değil ortama girerse daha sakin olucak diye düşünüyorum
tarafından
Katılıyorum sana doğru yaparsın bencede gönder hem sen de daha iyi olursun
0 oy
(2,095 puan) tarafından
Bizde oğlumu seneye 3 yaşında kreşe vermek istiyoruz. Kreş daha iyi olur diye düşünüyorum canım zaten henüz daha yeni konuşmayi öğreniyor yabancı dil öğrenip aklı karışabilir bilmiyorum tabi bu benim fikrim☺️
(3,410 puan) tarafından
Bnde öyle düşündüm bide haftada 2 gün sadece ,kreş daha mantıklı geliyor haftanın 5 günü saati ve ücreti henüz belli değil
(2,095 puan) tarafından
Aynen canım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 88 göst.
3 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,437 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 143 göst.
4 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde G.ll0 (1,572 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 98 göst.
25 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu