0 oy
204 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (548 puan) tarafından
Kızlar birçok şeyi hep güzel yaparım ama poğaçaya gelince istediğim gibi puf puf olmuyor nedense maya ve süt ile yapıyorum iyice mayalandiriyorum ama hatayı nerde yapıyorum bilemedim  fırın mi iyi pişirmiyor ben mi yapamıyorum güzel yapanlar bir fikir verin bu baciniza 

7 Cevaplar

0 oy
(4,664 puan) tarafından
1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

4 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı sıvıyağ

2 adet yumurta (sarısı üzerine)

1 yemek kaşığı tuz

1 paket instant maya

5 -6 şu bardağı un

Ilık sütün içine şeker ve mayayı karıştır biraz mayalanınca yağ ve yumurta ile iyice karıştır sonrada ununu koy tuzuda at iyice yoğur. Ele yapışan hamur olsun daha puf puf olur . 180 derecede altlı üstlü pişir.
(548 puan) tarafından
Ayy bende bu malzemelerle yapıyorum genelde ama acaba katı mi yoğuruyorum
(4,664 puan) tarafından
Unu az az koy yumuşak ele yapışan hamur olsun o zaman puf puf oluyor
(548 puan) tarafından
Deneyeceğim teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(106 puan) tarafından
Canım hangi tarifi yaparsam yapayım benim de tutmuyordu sonradan anladım ki hamuru beklenmiyor muşum yani en az 1 saat dinlendir püf püf oluyo zaten 
(548 puan) tarafından
Ben bekletiyorum aslında ama galiba hamuru sert yoğuruyor olabilirim
0 oy
(1,284 puan) tarafından

Bak bunu mutlaka dene canım süper bir tarif bayilcaksin

image

(548 puan) tarafından
Teşekkür ederim deneyeceğim
0 oy
(1,782 puan) tarafından







Bu tarifi yapıyorum ve fazla pişirmiyorum kaç dk diyorsa o kadar pamuk gibi oluyor

(1,782 puan) tarafından
(548 puan) tarafından
Teşekkür ederim deneyeceğim
0 oy
(161 puan) tarafından


Bu poğaçayı püf noktalarına uyarak yaparsanız aynı pastane poğaçası oluyor. Çok güzel tadı. Ben sade yapıyorum çerez gibi yiyiyor eşim ☺️
(548 puan) tarafından
Teşekkür ederim deneyeceğim
(161 puan) tarafından
Rica ederim.. Yaptıktan sonra buzluğa da atabilirsiniz çıkarınca kendi kendine yumuşuyor ve aynı şekilde taze oluyor.
0 oy
(7,322 puan) tarafından
1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)

1 su bardağı ılık su 

1 su bardağı sıvı yağ 

2 yumurta sarısı üzerine 

3 yemek kaşığı şeker 

1 tatlı kaşığı tuz

1 paket maya 

Aldığı kadar un 

Her zaman bununla yaparım ve çok beğenilir yumuşak olur 
(548 puan) tarafından
Teşekkür ederim deneyeceğim
(7,322 puan) tarafından
Afiyet olsun canım ele yapışmayan bı hamur olacak zaten sonrasında şekil verirken felan yağa gerek yok kullanmıyorum ben ele yapışmıyo
0 oy
(9,076 puan) tarafından
Hamuru yumuşak yap baya. Bir de şekil verdikten sonra da tepsi mayası yaptır. Çok yüksek dercede pişirme. 
(548 puan) tarafından
Teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 112 göst.
9 Eylül 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Besteninannesi (112 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 128 göst.
0 oy
3 cevap 207 göst.
6 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Zanaxx (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 118 göst.
18 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Cikolataaa (582 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,477,284 soru

24,181,276 cevap

336,337 kullanıcı

...