0 oy
147 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (6,770 puan) tarafından
Günaydın kizlar ya size birşey danışmak istiyorum..

Şimdi benim eşimin babası hepatit sürekli ilaçları vardır onları kullnr . Evdekiler hepsi zamanında iğne vurmuşlar sadece bir görümcem vurulmamis hepsi iyi ama o goruncemde hapatit b hastalığı.

Benim sormak istediğim acaba benm çocuklarda da Allah korusun cikarmi böyle bişey hastane bakmış mıdır doğumda yoksa bn tekrar göstermeye gideyim mi

İşin kötü yanı siroza dönüyor ve vefat eden oldu 4 kişi akrabaların da

1 cevap

0 oy
(78 puan) tarafından
Canım benim kız kardeşim ve erkek kardeşim hepatit b taşıyıcısı. Zaten onlar bunu evlenmeden önce sağlık raporu alıyorsun ya orda öğrenmişler . O zaman doktor onlara demiş ilişkiye girmeden önce eşlerinizin aşı olması lazım ki eşlerinize de geçmesin . Mesela hatırlıyorum nikah öncesi eniştem aşı olmaya gitti. Gel gelelim çocuğa geçme meselesine . Kız kardeşimin sağlık geçmişinde taşıyıcı olduğu bilgisi olduğu için doğumdan sonra 72 saat içinde çocuklara aşı yapılıyor . Bu aşı her çocuğa yapilan hepatit b aşısı değil farklı bir aşı ve sadece taşıyıcı olan kişilerin çocuklarına doğunca yapılan bir aşı.yani demem o ki eğer eşin taşıyıcı olsaydı bu nikah öncesi yaptığınız testte çıkar ve doktor söylerdi ne yapmanız gerektiğini . Demedigine göre eşin taşıyıcı değil ve çocuklarına da geçmemiştir. Ben de önceden şey sanıyordum bir kardeste oldu mu hepsinde olur diye öyle bir şey yok. Mesela bak 2 kardeşim taşıyıcı ama ben değilim.
(6,770 puan) tarafından
Benim eşimin ailesi kardeşleri hepsi asi olmuş o zmn ücretli bı asiymis bı görümcem üniversitye gdyrmus çok yoğun calsyrmus o hep ertelmis işte o olmamış diğerleri olmuş diğerlerinde bişey yok çok şükür malesef o görümcemde çıktı bende korktum acaba diye çok teşekkür ederim cnm bnm
(78 puan) tarafından
Anladim görümcenin dikat etmesi lazım eğer doğum falan yapacaksa her ihtimale karşı doktoruna söylemeli. Yine de için rahat etsin istiyorsan hastanede çocuklarına test yaptırabilirsin.esin de sen de yapabilirsin emin olmuş olursunuz.
(6,770 puan) tarafından
Görümcem sağlıkçı anestezi uzmanı cnm o hep İstanbul ve Ankara'da tedavi amaçlı iki çocuğu var bu durumdan ötürü çocuk istemiyor saol cnm bilgin için
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 267 göst.
19 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 346 göst.
31 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zoze49maho67 (1,234 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 125 göst.
8 Mart 2022 Diğer kategorisinde Seyhan (2,770 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 816 göst.
6 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Melek annesi 71 (1,764 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,470,098 soru

24,081,940 cevap

331,247 kullanıcı

...