0 oy
192 göst.
Diğer kategorisinde (405 puan) tarafından
Kızlar bi parka cıkarayım dedim biraz oynadı etti daha sonrasında salıncağın kenarında birinin topu vardı onu almak için salıncakların onune dogru ilerledi bende salıncaklar carpmasın diye engelledim cıglık kıyamet kendini yerlere attı eve zor getirdim inanın simdi uyudu oglum yeni yeni boyle yapmaya basladı ne yapmam lazım kızlar o boyle yapınca deliriyorum artık 

4 Cevaplar

0 oy
(1,051 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Tecrübeli biri yazarsa sevinirim Bende aynı şeyleri yaşıyorum nasılsın tepki vermeliyirx falan görmemezlikten mi gelmeliyim bizim ki bide tam tur döndü falan 
(1,248 puan) tarafından
Şimdi buna iki yaş sendromu deniyor benimkide mutfağa girme sıcak tencere var dedim kendini yere attı ağladı ama ustelemeyin ağlaması zirlanasi bitince gelir kendi bu durumda egerki istediğini yaprsaniz bundan sonra her istediğini böyle yaptırmaya başlıyorlar bu gibi krizler arada olabilir umursamayin üstüne gitmeyin
(1,051 puan) tarafından
Bizim kinde bazen sebebini bile anlamıyorum
(405 puan) tarafından
Umursamadıkca da aglamanın dozunu arttırıyor
(1,248 puan) tarafından
Evet biliyorum ama sabır gerek sen onu susturmaya çalışınca bunu kötü yönde kullanıyorlar
(405 puan) tarafından
Malesef oyle canım
-Reklam-
0 oy
(1,108 puan) tarafından
22 aylığız bizde yaşıyoruz öfke kontrolleri olmadığı için yapıyorlar çok normal her şeye hayır gelme yapma demeye başlıyorlar farklı dille anlatın ben öyle yapıyorum bağırıyor yere mi atıyor yapabilirsin annecim diyorum sakinleşmesini bekliyorum başka yöne çekiyorum ilgisini
(405 puan) tarafından
İnan bende oyle yapınca umursamamaya calısıyorum ama malesef dozunu arttırıyor umursamadıkca
(405 puan) tarafından
İstediği olmayınca asırı ofkeleniyor zor susturuyorum
(1,108 puan) tarafından
Ben başka yöne çekmeye çalışıyorum benimki çok öfkelendiği zaman kafasını yerden yere vuruyo zor zapt ediyorum ama yapacak bişey yok sabırdan başka bugünlerde geçeçek kucağıma alıyorum ne yapalım diyorum ne isterse onu yapıyorum sakinleş ince'ye kadar
(405 puan) tarafından
Aynen oyle canım inan parka cıkarıyorum baskalarının oyuncaklarına  bisikletlerine gidiyor sure sure goturmeye calısıyor uzaga benim bisikleti tutmamı da istemiyor
0 oy
(2,924 puan) tarafından
Daha geçen gün bu sebeple psikiyatriye gittik. En büyük etken konusamamalarıymış. Onları daha öfkeli hale getiren buymuş. Kendilerini anlatamadjkları icin. Ve kızımda kafasına vurup yerlere atiyordu kendini. Kendine zarar verirse engelle ama iş o kadar vahim değilse yanından sakince ayrıl ve gitme dedi. Bende aynısını yapiyorum birde ben baya sakin davranmaya çalişiyorum vurmalar geçti yani 4 gündür 1 kere vurdu basına hemen sakinledi. 
(405 puan) tarafından
Allaha sukur benimki kendine zarar vermiyor oyle sadece ofkelendiginde kendini yerlere atıyor bi de bana vuruyor vurduğunda cici yapıyorum. Evet tam konusamadıgı için ne istedigini bilemiyorum o da buna sinirleniyor
0 oy
(1,709 puan) tarafından

Sebeplerini anne iyi gözlemlemeli.

24-36 ay arası benlik duygularının en sıkı rüzgarlı geçen dönemleri. 

Öfke duygusunu ve bunu nasıl bastırabileceklerini bilemedikleri bir dönem.

Bu dönemde ağlamalar kendini yerlere atma davranışlarında çocuğa istediği verildiği gereğinden fazla ilgi gösterildiği an çocuk bunu hafızaya atacak ve istediğim olmayınca ben bunu yaparsam dediğim yapılacak diye beynine kazıyacak. Ve buna bir kez alışır ise bu aşılması çok zor bir hale gelecek ve verdiği tepkiler her seferinde bir öncekinden daha hırçın ve daha sesli olacak (kendine vurma çevreye vurma başını yerlere vurma gibi bulgular da gösterecek) 

Çocuk bir süre bunu kullanacak canım. Her seferinde olduğu yerde tepkisiz ve mimiksiz beklemen gerekiyor. Öfke anında senin söylediklerini değil sadece kendi duymak istediklerini duyacak çünkü. Ağlaması durulunca hafifleyince neden ağladığını. Sebebini sor. Böyle davrandığın için dondurma giyemeyeceksin. Yada böyle bir davranışta bulunduğun için o topu sana vermeyeceğim deyip vermemek en doğru davranış olacaktır. Muhtemelen daha fazla tepki vererek bastırmaya çalışacak seni yeme bu numaraları :) annecim top ile oymak istiyorum der isen topu senin için ödünç isteyebilirim diye ödüllendirme yöntemi de kullanabilirsin.

Çocuk konuşmuyor ise (hiç bir sorunu olmadığı halde ifade edici dilde gecikme var sa) aynı yöntemi tekrarlayıp cevap vermesini beklemeden de uyarabilirsin konuşamayan çocuklarda bu benlik atakları daha da sert geçiyor orası da ayrı :)

(405 puan) tarafından
İstedigi olmayınca daha hırcın oluyor bi de bazı kelimeleri biliyor ama konusmuyor konusması için ugrasıyorum oyun oynuyorum sarkı soyluyorum ama yok konusmuyor su an uykusu gelince nene diyor anne baba  mama diyor sadece

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 255 göst.
24 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Ozgen (1,101 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 300 göst.
0 oy
5 cevap 268 göst.
16 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 160 göst.
24 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birdilektut (1,347 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,233 soru

24,122,137 cevap

333,534 kullanıcı

...