0 oy
264 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Hep kendimi sorguluyorum yeterince annelik yapabiliyormuyum oğullarıma diye

Biri 36 aylık biri 8 aylık  

Büyük oğlumu tuvalete alistirdim 1 ay oldu bu benim için çok güzel bı duygu çünkü özel eğitim alıyor çocuğun dil terapistine gidiyoruz

Hergun 1 saat alıyor dersi ve bu ozel eğitim  için gereken ne varsa hepsini tek baaşima yaptım tüm tahlilleri getir götür işlerini kagit dolandirma vs hepsini küçücük bebekle yaptım 

Ve şimdi bile derslere 8 aylık oğlum ben ve 3 yaşındaki oğlumla gidiyoruz hergun o derse girince 8 aylık bebemle onu bekliyorim orada

Eve gelince küçüğü uyutup ev işlerini yemeği halledip uyanınca parka gidiyoruz hemen çocuklarla

Gelince tekrar yemekleri duşlari derken akşam oluyor

Akşam küçük uyuyunca buyukle biraz oyun oynuyorum dil konuşma olduğu için basit kelimeler kullanarak oyun oynuyor

Ve sonra uyuyorz hepimiz diğer gün yine aynı tempo

Sizce yeterince ilgili davraniyormuyum

Arada evet TV izliyor ama mecbur kalıyorum 2 çocuk sonuçta TV acmaynca küçük olanı uyutmama izin vermiyor surkli gelip ses yapıyor küçük uyumuyo bu kez huysuz oluyor gün boyu mecbur kaliyorum

5 Cevaplar

+1 oy
(2,366 puan) tarafından
İlgisiz değil ikiden fazla parçaya bölğnmüş ama tek parçaymış gibi ayakta durmaya çalışan bir annesin. Çocuklarına özverilisin. Allah yükünü hafifletsin inşallah.  
tarafından
Bazen hiç ilgilenemiyorum çünkü çok yorgun oluyorum ve o günler kendimi çok sucluyorum
(2,366 puan) tarafından
Ay hayır yapma canım öyle. Millet bir çocukla sor idare ediyor ben de dahil yani olabilir insansın. Elinden geleni yapıyosun
tarafından
İnşallah Rabbimin izniyle konusur çocuğum dua et olurmu
(2,366 puan) tarafından
Olur kuzum inşallah konuşur. Rabbim evladınla imtihan etmesin. Ama inan ki konuşacak biraz geç ama olsun konuşacak sen içini ferah tut
tarafından
İnşallah canim
-Reklam-
0 oy
(11,467 puan) tarafından
Ah canım daha ne olsun insansın sonuçta hiçte ilgisiz anne değilsin 
(11,467 puan) tarafından
İnanki bende öyleyim ne iş olsa benim içeri dışarı benim işim cunku eşim gece gündüz çalışıyor 3 vardiyalı evde olunca da uyuyo
tarafından
Devlet Hastanesi'nde yaptım ben herşeyi uzun ve zor bı surecti
tarafından
Bnm eşimde 2 vardiyalı gece gider sabah gelir 2 saat uyur tekrar gider
(11,467 puan) tarafından
Özel rehabilitasyon merkezi sizi getirmedi mi rapor çıkartmak için burda araba geliyo seni alıyor her işlemi onlar yapiyo sen sadece yanında duruyorsun çocuğuna bakıyorsun
tarafından
Ben düşünmüyorum herhangi bi kurum o yüzden raporu halledince kurumla gorustum
0 oy
(1,782 puan) tarafından
Canım biliyormusum benimde kızı. Aynı süreçte ve seni o kadar iyi anlıyorum ki. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah bende samsundayım ama tek çocuk herkes diyor ki wc alıştır geri kalmış herkese kızıyorum tersliyorum sinirleniyorum ama şuan o kadar saldım ki hehe diyorum geçiyorum yani her çocuk özel sonuçta 
tarafından
Özel eğitime gidiyor mu?
tarafından
Ben kizmazdim kuzum aksine fikir alırdım siz nasıl aliştrdiniz diye ama eğer 3 yaşına gelmişse yavaştan aliştir annesi
(1,782 puan) tarafından
Gidiyor
(1,782 puan) tarafından
Özel bir süreç olduğu için ve çocukları gelişimsel olarak vaktinde olan ailelerin vereceği öneriler bizi etkilemiyor canım çünkü o onerileri zaten uygulayamadığı için bu eğitimleri alıyoruz biz. İnanın ki bir çocuk gerçekten zamanında olduğunda gelişimsel olarak herşey akıp gidiyor kendi de öğreniyor sizin öğrettiklerinizin yanında. Asıl bizim çok fazla özveri vermemiz gerekiyor ve işte en ufak bir durum değişikliğinde kendimizi böyle kötü sarsıntıların içinde hissediyoruz ben ilaç bile kullandım bir dönem kahveyle yaşadım uyumamak için anlatması o kadar zor ki inançsız biri olsaydım eğer şuan yaşamıyor olurdum ama Rabbime sığındım hastane kapısında beklemektense daha beteriyle kabulüm dedim ve şuan gayet iyiyim çünkü elimden gelen bu gerisi tefekkür. Ama gerçekten o kadar zor bir süreç ki ve bizde birşey bilmiyoruz çocuğa nasıl öğretelim aslında. Biz biliyor muyuz yemek yemeyi nasıl öğrendik bardaktan su içmeyi nasıl öğrendik özellikle pipeti nasıl öğrendik hayır. İşte bunları öğretme yollarını öğrenip çocuklarımıza uyguluyoruz her detayı kalem bile nasıl tutturulur. Kalemle nasıl yuvarlak yaptırılır hepsini öğreniyoruz öğretiyoruz . İşte o sebeple profesyonel yardım aln kimseye akıl vermemek lazım çünkü zaten çoğu şeyi eksiği ve tamı biliyor. Ve böyle çok aile var inşallah rabbim bizimle olsun
tarafından
Bende samsunluyum. Hangi özel eğitime gidiyorsunuz?
(32 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun canim
(1,782 puan) tarafından
Cümlemizin. Peraya
0 oy
(1,067 puan) tarafından
Masalah sana canım çokta güzel planlama yapmış ve uyguluyorsun
0 oy
(22,813 puan) tarafından
Öğretmeni asla TV izlemeyecek dedi mi. Demediyse o kadarda sorun olmaz heralde. Bı de sen ilgisiz olduğun için yapmıyorsun ki bunu. İlgisiz anne bence ilgisiz miyim diye düşünmez. Kendjnj çok ilgili zanneder

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 189 göst.
12 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Susus (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 401 göst.
5 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Asel_34 (212 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 457 göst.
24 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Kubosss35 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 529 göst.
18 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde Melisakay67474 (150 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,679 soru

24,062,216 cevap

330,180 kullanıcı

...