0 oy
86 göst.
Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından
Tecrübeli anneler .Bebegim iki aylık bu hafta memleketime geldimm anneme yaylaya bebegim 3 gündür kakasını yapmadı normalde hegun 2 3 ksre yapardı ama yapmadı çişini gayet uyu yapıyo dolu dolu 5 6 bez degistiriyorum ama kaka yokk .Herkes diyo sütün yetmiyo filan sütüm yetmese çiş yapar mı ? Çok üzgub hiiseediyorum kendimi yetemiyorum diye ne yapmak gerek normal mi 3 gün yapmaması var mı önerceginiz bir şey ?

4 Cevaplar

0 oy
(7,980 puan) tarafından
Anne sütü alan bebeklerin 5,6 gün yapmaması normal diye biliyorum yanlışda olabilir 

Ama benim oğlan bir yaşında oda yabancı bıyere gidince nedense yapmaz büyük tuvaletini eve gelinceye kadar tutar 
(24 puan) tarafından
Aynen hava degişimi oluyo sanırım ;)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Tıbbi terminolojiye göre 10 güne kadar anne sütü alan bebeklerin kaka yapmaması normal. Aynı şeyi mama ile beslenen bebeklere de söylüyorlar. Yani henüz bağırsak faaliyetleri tam gelişmesini için belirli sürelere kadar normal bir durum.Eğer karnı sert, şiş değilse, dokunduğun zaman hassasiyet yoksa  korkulacak bir durum yok. Bebeğin doyup doymadıpı dediğin gibi Çinli bez sayısından anlaşılır ki gayet normal. 
(24 puan) tarafından
Çok teşekkür ederimm içimi rahatttinız :)
0 oy
(23,055 puan) tarafından
Ne alaka süt yetmemesiyle. Oğlumda da yaşadık aynı sıkıntıyı. 5.5 aylıkken geçti şükür. Bunun sebebi şu: anne sütü bebeğin bağırsaklarında yüzde yüze yakın emiliyor. Posa kalmiyor. Haliyle yapacak kaka olusmuyor. Süt çocuğa yarıyor yani. Hakikaten de oğlum çok güzel kilo aldı o süreçte. Ama tek olumsuzluğu coxuga huzursuzluk veriyor. Eğer huzursuzluğu yoksa hiç sıkıntı yapma. 10 güne kadar normal. Oğlum 9 gün bile yapmadığı oldu. Çok huzursuz olduğu zaman gliserin kanzuk fitil kullandık. Doktor yazmıştı. Ben çok üzülürdüm. Oğlum kakasını yapamıyor. Hep fitille mi yapacak falan diye üzülürdüm. İlk defa da duyduk böyle biseyi. Tecrübemiz de yoktu. Hiç gerek yokmuş halbuki üzülmeye. Kendi kendine zamanla geçti 
(24 puan) tarafından
İcimi rahatlattınız Allah razı olsun Allahm evladınızı size bagışlasın:)
(23,055 puan) tarafından
Amin cunlemizin   sen yediklerine ictiklerine dikkat et. Ben gaz yapar diye bişey yiyemedim pilava makarnaya ete yüklendim derken bende kabızlık başladı. Sonra oğlumda da başladı. Şimdi  2 bebişim oldu. Onda da kabızlık oldu birkaç gün. Ben hemen kuru kayısı, kayısı suyu, bol su içtim. Şükür toparlandi. Yani sen de kabız yapacak yiyecekleri çok tüketme. Bunlardan ye bugünlerde bol bol.  Belki faydası olur. Bamya, kabak ye bol bol hem gaz yapmaz hem bağırsaklara iyi gelir. Ama dediğim gibi çocuk tüm sütü kullaniyo. En büyük etken bu.
0 oy
(1,036 puan) tarafından
Benimki doğduğundan beri 4-5 günde bir yapıyor huzursuzluğu yoksa 10 güne kadar yapmaması normal doyup doymadigi cisli bezden anlaşılır 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 131 göst.
5 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Birhilall (1,841 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 141 göst.
0 oy
9 cevap 439 göst.
25 Nisan 2023 Diğer kategorisinde !!!!FATMAAA!!!!! (7,980 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 85 göst.
5 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Esraa45 (469 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,290 soru

24,109,404 cevap

332,882 kullanıcı

...