0 oy
164 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (769 puan) tarafından
Yeni doğum yaptım. Normalde eşimle ilk çocuk olduktan sonra masrafları ikiye boluyoruz. Neşe şimdi bu ay alışveriş vs derken ben 850 tl biryere verecektim .ekstra masraflar çıkınca onu veremedim, o an annemden aldık maaşda veririz dedim.bi kısım daha aldık buna ekstra....

Nese konuşurken dediki onu sen odeyecektin ben onu düşer kalan paranın yarısını veririm onu sen ödersin dedi.bende ddimki ekstralar çıkınca o kaldı oyuzden Bn başka şeylere verdim bunu  birlikte oducez dedim.basladi beni kandırdın bidaha dirhem dirhem harcicam paramı diye...

Tepemin taşı attı bende dedimki ben ücretsiz izne ayrılacağım dirhem dirhem harcarsın dedim .iyice çıldırdı.bide ikide bir arabasını yukseltememis herkes yukseltiyormus  vs..kendimi çok enayi gbi hissediyorum. İlk cocugumdada para kavgası olmasın şunun eline bakmayın diye ise dewam ettim.aslinda yine dewam edeyim. Diyorum fkt bu muhabbetlere sinirimi bozuyor..

Çalışan bayanlar sizler para mevzusunu nasıl yapıyorsunuz.ben çok enayiyim.demi.hem çocuğunda fedakarlık yap hem bu muhabbetlere maruz kal...

Bu arada ikinciyi niye yaptın demeyin ztn binbir tedaviyle çocuğumuz oldu.biyolojik yasda ilerlemeden oyuzden düşündüm.. kendi maaşım var dye..

7 Cevaplar

0 oy
(498 puan) tarafından
Ben de çalışıyordum. Memurdum. Doğum yaptım 11 aydır ücretsiz izindeyim. Hiç de öyle muhabbetler olmuyor. Bebek bakıyoruz bide para beklentileri olmasın bizden bi zahmet 
-Reklam-
0 oy
(4,287 puan) tarafından
Bende çalışan bir kadınım biz de ödemeler konusunu eşim ilgilenir ben kendi kredi kartımı öder ordan harcama yaparim nakit de bulundururum nereye ne harcadın diye sormaz ay ortası ve sonunda hesaplama yapmasını isterim eksi de miyiz artı da miyiz diye onu bilerek harcamaları şekillendiriyorum kendimce
(769 puan) tarafından
Sen nelere veriyorsun sadece kendinemi harciyorsun
(4,287 puan) tarafından
Ben çoğunlukla markete harcıyorum çok fazla kıyafet harcamam olmaz kendime dair. Genel de kızıma aliyorum iş yerindeyken bazen dışarıdan yemek soluyorum yüklü miktar da harcama yapacağım zaman eşimden habersiz yapmam çünkü hesabı o yapar bütçeye uygun ise alirim değilse bir sonra ki aya ertelerim
0 oy
(21,644 puan) tarafından
Biz eşimin yanlış harcamaları yüzünden uçurumdan döndük evlilik sürecinde de çoğunlukla ben harcadım çocuk küçükken bir süre ücretsiz izin kullandım çünkü kendimi garantiye almak için ev aldık mecbur çalıştım ama evin taksidini ben ödüyorum masraflarımızı eşim karşılıyor size tavsiyem ortak bir bütçe oluşturup bütün harcamaları tek elden yapmanız ayrıca bir süre ücretsiz izin kullan çocuk iyice büyüsün bu günler bir daha gelmeyecek 
0 oy
tarafından
Sen öde ben ödeyim muhabbeti yapıyoruz normalde de bu kadar ileriye gitmiyoruz yani eşim sinirlenmez böyle durumda. Ödemeler bittikten sonra herkesin parası kendine kalıyor hangimiz önce biterse diğeri ona veriyor. Genelde onunki biter ben ona veririm :) 
0 oy
tarafından
Canım sen çocuğa bakacak birileri varsa baktır ama o kocana ne diye yüz verip duruyorsun sen masraf ödemek zorunda falan değilsin ihtiyacı olursa verirsin al bir araba ya da altın bende borç yaptım borc ödüyorum de yada baktın seni çok zorluyor çalışmıyorum kendin öde de nerdeyse farkında mısın senin paranla geçiniyor ailenden borç istetecek kadar zor durumda mi kesin kenara para atiyordur senden gizli gizli dikkat et 
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Eşler arasında para mevzu olmamalı. Hele senin paran benim param, sen öde ben ödeyim çok yanlış bir düşünce. Sonuçta bir ailesiniz ve birsiniz. Eşinin bunu kabullenmesi lazım önce. Hadi bişey oldu çalışamadın ne yapacak o zaman. Ya da o aynı şekilde çalışamayacak durumda olsa senin ne yapmanı bekleyecek 
0 oy
(14,094 puan) tarafından
Aile olmayı öğrenin yahu. Kim ne kadar harcadı benim param vs vs. Kesemiz ortak. Eve 60 giriyorsa önce harcamalar düşülüyor sonra birikim sonra harcamalar. Kim ne isterse alır. Arabayı da birikim sayar oradan yükseltirsiniz

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 397 göst.
30 Temmuz 2019 Diğer kategorisinde Bebegimmmmmm (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 215 göst.
15 Haziran 2023 Diğer kategorisinde bebek2020 (769 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 164 göst.
30 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nisan89 (1,064 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 189 göst.
8 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde 3mhnads (2,087 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,453,776 soru

23,861,831 cevap

320,440 kullanıcı

...