0 oy
165 göst.
Diğer kategorisinde (525 puan) tarafından

Oğlum 6 aylık ek gıdaya geçtim. Büyük tuvaletini yapmıyor:( kuru kayısı pişirdim verdim, zeytin yağı veriyorum, masaj yapıyorum yok yapmıyor. Öneriniz var mı?

4 Cevaplar

0 oy
(2,741 puan) tarafından
Bebegininsırtını kendi göğsüne yasla. Bebeğinin dizlerini de karnına doğru kır. Bu ıkınma refleksini harekete geçirir. Hatta tuvalette yaptirirsan altı açık olduğu için daha da rahat olur onun için :) kabızlığa birebir bir hareket 
(525 puan) tarafından
Deneyeyim inşallah olur. Teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(1,755 puan) tarafından
 Yüzde seksen süt ya da formül mama vermelisin şimdi doyumluk değil tadımlık tattir 
(525 puan) tarafından
Günde 1 kez veriyorum o da anne sütünden sonra bazen 2 kez. Ama ilk anne sütü veriyorum. Öyle çokta vermiyorum zaten yeni başladım diye
(1,755 puan) tarafından
Bir iki kaşık vereceksin benimki de seninki kadarken şiddetli kabız oluyordu kanlı kanlı yapıyordu  karsuk fitil alıyordum
0 oy
(14,295 puan) tarafından
Canım çok geçmiş olsun. Armut, balkabağı,pirasa , kabak iyi geliyor her sabah aç karnına saf zeytinyağı verebilirsiniz 

Dördüncü gün yapmıyorsa lavman yapılması gerek Allah korusun makatta çatlak olursa zor

Defne çok çekti ara ara hala kabız olur 
(525 puan) tarafından
Sağolun. Zeytin yağı veriyorum aslında ama çok etkili olmuyor. Lavmana da alıştırmak istemiyorum 2gün oldu bekliyoruz 3.güne gireceğiz. Sizin ki kaç aylık
(14,295 puan) tarafından
Üç de yapmazsa dördüncü gün lavman lazım acıl yapıyor. 14 aylık oldu ama sanırım bana çekmiş bende çocukluğumdan öyleyim
Çok koştum acıla evde her şeyi dener yaptırmaya çalişirdım olmayınca götururdum en son Dr evde yapabilirsiniz eczaneden alıp dedi bazen hiç yapmazsa mecbur uyguluyorum
Bi kere ilkinde anlamadık bilmiyordum lavmani çatlak oldu yırmı günde anca iyileşti. Armut püresi ve kabak çorbası çok işe yarıyor benim kızda
(525 puan) tarafından
Deneyeyim inşallah olur
0 oy
(702 puan) tarafından
Meyve püresi yedir canim oncesindede birazcık zeytinyağı ver kaşık ucuyla 
(525 puan) tarafından
Veriyorum etkili olmuyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 76 göst.
1 Haziran 2025 Diğer kategorisinde BetusMoms (4,295 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 97 göst.
30 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Prensesinannesi.8 (4 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 141 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Nurrsa (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 78 göst.
26 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Onlygirl (474 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,832 soru

23,977,122 cevap

326,338 kullanıcı

...