0 oy
410 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
4. Sınıfa geçen oğlumun huyu çok değişti. 

Hiç bir sözüm geçmiyor ne yaparsam yapayım tek bir sözüm dahi dinlenmiyor kendi evimizde öyle böyle sözümü dinletiyorum ama dayı ve anneanneye çok düşkün yazlıktayız benim hayır dediğim yapma gitme gibi gibi söylediğim şeyin hep aksini söylüyorlar oda benden değil dayıdan anneanneden izin alıyor onları dinliyor ya tamam onlara da saygı duysun onları da dinlesin ama ilk anne olarak beni saymalı ama oğlum beni saymıyor birşey yaparken giderken ya dayı ben gidiyorum ya anneanne ben yapıyorum diyor mesela demin anneanne ben parka gidiyorum dedi benim önümden geçti ağlamamak için kendimi çok zor tutuyorum annemlere söyledim siz yaptınız böyle bu çocuğu dedim tamam yazlıkta ben sonradan geliyorum annemler alıp götürüyor o zaman ben yokken tabiki onları dinlesin ama ben buradayım ya... ben sayılmıyorm ben ayakkabı giy dedim dinlemedi dayısı söyler söylemez giydi. Yanlış mı düşünüyorum. 

Yani evladım sanki beni görmüyor sanki ben yokum.. 

Sanki sadece ben doğurmuşum havuzda sen yokken başında ben bekledim diyor kardeşim ben yokken sorumluluğu tabiki alın ama ben varkende onlar beni ezerse evladım da ezer.. ben nasıl davranayım? Fikir verin lütfen mantıklı doğru fikirler verin yardımcı olun bana. 

4 Cevaplar

0 oy
(1,794 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Anne uyaran surekli kuralları hatırlatan olunca kemdimden biliyorum benimkide 5 e geçti seni dinlemiyor kim kural koymuyor kim istediğini yapıyorsa ona tabi oluyor maalesef 
tarafından
Ne yaptın peki???
Buna bir çözüm buldun mu ?
(1,794 puan) tarafından
Yok canım bu durumu bildiğim için bir de benimkinin yüz bulduğu kişiler kaynanam olunca zitlasmiyorum onların yanında babasına söylüyorum direk
-Reklam-
0 oy
(9,610 puan) tarafından
Normalde çok baskıcı bi annemisin,acaba farketmeden öyle olduğun için oğlunda işine geleni dinliyo olabilir mi ?
tarafından
Canım yemek yemiyor hiç dinlemiyor iyice zayıfladı tabiki oynasın ama arada evde dinlensin gene gitsin
(9,610 puan) tarafından
Yanlış anlama lütfen kesinlikle anneliğine laf söylemiyorum bazen farkında olmadan çoğu şeye itiraz veya müdahale ederken buluyoruz kendimizi o yüzden dedim acaba sende kendinin farkında olmadan yapmış olabilirmisin çünkü benimki de daha 3 yasinda ve neye yapma desem inadıma yapiyo gözlerimin içine baka baka
tarafından
Evet galiba herşeye çok olumsuz müdahale etmişim farkettim peki şimdi daha anlayışlı bir anne olsam düzelir mi oğlum sayar mı beni
(9,610 puan) tarafından
Eminim zaten iyi bir annesindir ❤️ sadece çocuklar müdahale etmeyenlerin yanında daha da özgür hissediyolar kendilerini,ilk başta annenin sana karşı böyle olumsuz konuşmaması için onun yanında oğlunun hareketlerine bozulsanda belli etme çünkü belli ki annenin bu durum hoşuna gidiyo beni sayıyo dinliyorum seni dinlemiyo tavırlarına bürünmüş,oglun da bise yapmak istediği zaman ananenin yanına giderse sonrasında annenin görmediği biyerde kenara çek,oglum giderken bana haber ver sonra istediğin yere git oyna geç kalırsan ona göre meraklanmam nerde olduğunu bilirim de biraz daha ılımlı yaklaşmış olursun bu şekilde
tarafından
Öyle deniycem canım çok teşekkür ederim
0 oy
(177 puan) tarafından
Senin ve çocuğunun bir hatası yok burada. Hata tamamen ailende. dayidan anneanneden izin istiyorsa git annene sor bize sorman doğru değil demeleri gerek 
tarafından
Öyle demiyorlar aksine şimdi kırdılar alındılar bizden izin alması niye zoruna gitti dediler
(177 puan) tarafından
İşlerine öyle geliyor çünkü içten içe hoşlarına gidiyor anneden değil bizden izin istiyor diye
tarafından
Galiba
0 oy
tarafından
Ben olsam bi daha göndermem sırf bu yüzden 15 aylık oğlumu hiç kimseye bırakıp çöp dökmeye gitmedim kimse benden izinsiz bişey yapamaz kaynanam sulugu azalmış doldurayim mi diye izin ister 
tarafından
O kadarıda abartı değil mi neden sorsun ki canım azalmışsa doldurur :)
O kadar kısıtlamıyorm ailemi ama biraz az müdahale etmelerini istiyorm
tarafından
Valla benimki bunu haketti bacım öyle deme zamanında çocuğu kendi doğurmuş gibi davraniyodu beni essek yerine koyuyodu biz eve gitcez diye hazırlanıyoruz çocuğu yürüyün diye alıp odaya götürüp uyutuyodu ben çocuğa düzen kurmaya çalışıyorum o kendi düzenini yapıyodu daha neler neler anlatmayın boşver haketti o bunu az bile yapıyorum benim yerimde başkası olsa bi daha gitmez görüşmek çocuğu da göstermez

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 645 göst.
0 oy
11 cevap 584 göst.
20 Mayıs 2020 Aile & Aşk kategorisinde kşe06 (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 74 göst.
0 oy
5 cevap 160 göst.
14 Haziran 2025 Diğer kategorisinde madens (31 puan) tarafından soruldu

Kategoriler