0 oy
205 göst.
Diğer kategorisinde (674 puan) tarafından

Kızlar 38 haftalık gebeyim dün çatı muayenesi yapıldı rahim ağzı kapalıymış 1 cm bile açıklık yok yani.burda okuyorum 3/4 cm açıklıkla bile haftalarca bekleyen oluyor açıklık olması için ne yapabilirim acaba yada böyle açıklığı olmayıpta aniden açılması olan falan varmı ilk gebeliğim hiç bi bilgim yok:( adet sancıları kasılmalar alt tarafta baskılar sürekli tuvalet ihtiyacı falan bunlar bolca oluyor 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Yani aciladabilir acilma geçte olabilir benim acilma olmadi mesela suyum geldi dogum basladi suni sanci verdiler 6-7 saat havalara hopladim ama acilma 2-3 cmde kaldi mecburi sezaryen oldum ilerleme olmayinca cunku haftam gecmisti suyumda komple bittigi icin artik geridonusu yoktu
tarafından
Merdiven in cik squat,plates yap bol bol yuruyus yap hareketli ol genel olarak
(674 puan) tarafından
İnan hiç yerimde durmuyorum sürekli egzersiz merdiven yürüme ne olursa yapıyorum 32.haftadan beri. temizlik desen artık haftada iki değil her gün yapıyorum günde toplasan 2 3 saat anca oturup dinlenebiliyorum bu haftaya kadar açılmam olmuştur diye düşünmüştüm ama 1 cm bile olmamış:( sezeryandanda çok korkuyorum umarım açılma olur
tarafından
Ben o kadar hareketli degildim ya hicbir sey yapmak istemiyordum bana kalirsa o hareketten ziyade yapiyla ilgili rahim kaslarin sıkıysa kolay acilmiyo tabi karamsar dusunmemek lazim birden acilan da var belli olmaz sıkma icini akisina birak bende hic aklima getirmiyodum sezaryeni korkuyodum ama korkacak hicbir sey yok onemli olan bebekle senin saglikli cikabilmen
-Reklam-
0 oy
(17,759 puan) tarafından
Normal bir durum canim. Zaten daha açilma olmasi beklenmezki. Benim ikinci doğumumda bile sadece doğuracağim günden bir gün önce 2 cm açilma olmuştu. 
(674 puan) tarafından
Ya o kadar içim rahatladı ki size anlatamam
2 cm açılmaylamı doğuma alındınız birde hangi şikayetlerle gittiniz doğuma merak ediyorum
(17,759 puan) tarafından
Yok canım 2 cm ile doğuma alinmadim. Benim zaten haftam geçmişti. 40+4 günlükken gittim açilma var mi diye bakalim dedi doktor. Sadece 2 cm açilma var dedi. O gün sürekli yürüyüş yaptim. Gece sancilarim başladi, suyum gelmeye başladı. Hastaneye zor yetiştim. 9 cm açilmam vardi hastaneye gittiğimde. Doktor zor yetişti doğuma.
0 oy
tarafından
Doğuma 4 cm açıkla başladılar 39+4 de senin için erken. Ama yürüyüş yapıp merdiven çıkıp plates topunda 8 harfi çizerek işini kolaylastirabilirsin 
0 oy
(1,198 puan) tarafından
Kız benimki doğum anında açılma oldu herkez aynı olmuyor 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 193 göst.
0 oy
12 cevap 678 göst.
1 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Ayzasl (4,585 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 342 göst.
0 oy