0 oy
286 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (29 puan) tarafından
Bağırsak hastalığı sorunu vs  devamlı şikayetleri olanlar var mı bir kaç sorum olacak :( 

4 Cevaplar

0 oy
(12,959 puan) tarafından
Sürekli gazım var ya
(29 puan) tarafından
Gaz mi çıkarıyorsunuz yoksa sancısı mi cekiyorsunuz bende de çok var ama sadece bu değil şikayetlerim
(12,959 puan) tarafından
Her ikisi de bide aşırı makatım ağrıyor bazen gaza sıkışınca ama öyle böyle değil ağrısı
-Reklam-
0 oy
tarafından
Eşim ülseratif kolit hastasi canım bağırsaklarından 15 yaşından beri bu tehşis konmuş ne gibi sorunun var ben baya biliyorum artık 10 yıldır evliyiz eşimle 
(29 puan) tarafından
Rabbim şifa versin eşinize. Benim  bazen ishal bazen kabız ve çoğunlukla şekilsiz cıvık dışkılama ama bunların hepsine dehşet bir şekilde sancı eşlik ediyor yani öncesinde her nerde olursam olayım oraya oturup kivraniyorum karın ağrısı sancilama çekiyorum çok kötü bir durum hiç geçmeyecek gibi sonrasında bu saydıklarım dan biri oluyor işte...
Bunlar bende bir yıldır fazla devam ediyor ve şuan gebeyim geçen kabizdim ve kanama yaşadım makattan bayâ bir doktora gittim kabızlıktan belki zorlanmşsndr dediler gebe olduğum için herhangi birşey yapmadılar eve gönderdiler. Bugün yine ishal tuvaletten çıkamıyorum ortada bir sebeb yokken ve çok mukuslu oluyor sancılı kivran kivran tüm gün neredeyse....
Çok açık anlattım biliyorum dediğiniz için hakkınızı helal edin lütfen
tarafından
Olsun canım önemli değil sonuçta rahatsızlığını anlatıyorsun ya şimdi eşimin rahatsizliginda atak oluyor ,ishal durumu oluyor ,şişkinlik ,mukus ,ağrı ama aşırı bir ağrı ,geneli psikolojik ve yediği yiyeceklere bağlı ama tutmayacak seviyelerde olan insanlar var hastaneye yatan yılın belli zamanlarında ishal yüzünden hastanede geçiren insanlar oluyor , zor bir rahatsızlık ama  eşim şükür çok sık atak yaşamıyor onun bağırsak sorunu karaciğere vurdu,neyse sana dönecek olursak şöyle anlatayım anlattigin öyküler mukuslu olması devamlı olmasi vs bir bağırsak rahatsızlığı olabilir ama bunun hangi rahatsızlık olduğunu doktorlar tehsis koymalı şimdi bağırsaklar ile  ilgili rahatsızlıklar ,ülseratif kolit var ,corh var,hassas  bağırsak sendromu yaşayan insanlar oluyor, çölyak rahatsızligi olabilir ,laktoza karşı intolerans'ın olabilir (yani süt ürünleri dokunuyor olabilir ) birçok hastalık var ama eşim gibi ülseratif kolit falan olsan canım hamileliğinin yarısını ülseratif kolit olan  insanlar hastanede yatarak geçiriyorlar zor bir rahatsızlık,öyle birşey olduğunu düşünmüyorum o kadar sıkıntılı bir gebeliğin yok anladığım kadarıyla , belki seninki basit bir gıda intolerans'ı da olabilir(  yani bir gıda sana dokunduğu)  icin bağırsakların tepki verebilir sen doğuma kadar bekleyebilirsen bekle canım, doğumdan sonra iyi bir gastroenteroloji doktoruna git mutlaka ihmal etme muayne ol
(29 puan) tarafından
Böyle dikkate alıp cevap verdiğin için çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Tabi yaşayan veya yakından gören bilir ne kadar zor bir durum :( rabbim eşinize şifa versin umarım atlatır veya en az düzeye iner hastalığı. Ülseratif kolit olsaydım sürekli ishal mi olurdum kabız vs olma var mı bu hastalıkta ? Gıda dokunduğunu düşünmüyorum canım her gün yediğim standrt şeyler o gün içerisinde değişik birşey yememe veya bir ortama gitmeme gerek yok aniden coşuyor ve çok sancı çekiyorum ama bayâ kötü ;( ve tüm gün bazen günlerce devam ediyor dediğiniz gibi atak gibi birşey oluyor... Doktorda bu en son gittiğimde doğuma kadar dayan sonra kamera ile bakarız dediler kolonskopi galiba ondan da çok korkuyorum eşiniz oldu mu zor bir durum mu veya rhaatszlk sonradan verir mi
tarafından
Evet kabizda olabilir canım işte o saydığım rahatsızlıklar hepsinin semptomlari birbirine yakın aslında iyi bir gastroenteroloji doktoru tehsis koyabilir yoksa sağda solda süründürürler hastanelerde canım sen iyi bir doktor bul, gebelikten sonraya kadar dayanabilirsin inşallah canım,kaç haftalık hamilesin ,tehşisi kolonoskopi  yani dediginiz ışıklı film ile ufak bir parça alıp patoloji ye göndermişler eşime öyle tehsis koymuslar o yüzden gebelikten sonra bakalım demişlerdir
tarafından
Bu arada kolonoskopi basit bir işlem 15 dk falan sürüyor bayiltip  yapıyorlar ,eğer aşırı korkarsan  özele git kolonoskopi için doğumdan sonra, parça alıyorlar dediğimiz de bağırsaktan  toplu iğne başı kadar bir parça, yani basit bir islem canım korkma
tarafından
Bende ülseratif kolit hastasıyım 3 aylık bebeğimi evde bırakıp 10 gün hastanede yattım daha yeni çok zor bir durum ben her 2 3 ayda bir atak geçiriyorum ilaçlar beni tedavi etmiyor yeni tedaviye başlayacağız iğneli tedavi
tarafından
Geçmiş olsun canım ya benim eşimin ülseratif koliti ile beraber Primer skorozen kolanjit gelişti daha doğrusu vücut bağırsagi bırakıp ,safra yolları ve karaciğerini bağışıklık sistemi düsman gibi algılayıp karaciğeri ve safra yollarina vurdu iltihablandi o yüzden kolit öyküsü geriledi atakları karaciğer sorunları oluştu en son 5 yil önce sarılık nedeniyle karaciğer nakli oldu 5 yıldır eşimde onunla uğraşıyor zor bir rahatsızlık yani Allah şifa versin canım sizleride ,eşimle 10 yıldır beraberim görüyorum hastlalari her zaman çektiği zorluklari esimdende şahit oldum
tarafından
Ben daha başındayım 3 senedir bu hastalıkla mücadele ediyorum hamilelikte çok zorlandım doğum yaptım 3 ay sonra çok kötü oldum hemen hastaneye yatırdılar çok zor bebeğime bakıyorum bir yandan hastalık çok zorluyor beni Rabbim şifa versin eşine bana bütün hastalara
tarafından
Canım kafana takma bu hastalığın en önemli şeyi takmamak mutluyken atak geçiren biri pek görmedim birde iyi dinlenmen lazım tabi daha yeni doğum yaptın onlarda tetiklemis olabilir
(29 puan) tarafından
Anladım umarım ciddi ve kötü bir hastalık değildir :((( umarım birşey olmadan dayanabilirim tüm sürece küçücük bebekle nasıl olacak bilmiyorum ama bakalim
tarafından
Kesinlikle en ufak şeye üzülsem hemen ishal oluyorum stres ishal yapıyor ve direk kan oluyor bende ve 20 kere falan çıkıyorum az da defol şuan da yine atak dönemindeyim sürekli kortizon kullanıyorum inşallah o bana zarar vermeden bırakırım kortizonu iğne tedavi son çare
tarafından
Esiminki nadir bir durum canım binde bir hastada karaciğere vuruyor o da eşim ,yani sadece bağırsak hastalığı ölümcül bir rahatsızlik değil ama hayat kaliteni etkiliyor işte ataklar yüzünden
tarafından
Evet ölümcül değil ama benim hayatımı aşırı derece etkiliyor ben atak donemi yatalaktan farkım olmuyor dediğim gibi 20 25 kere tuvalete çıkıyorum 35 kilolara kadar iniyorum çok kötü oluyorum bide 2 ayda bir atak geçiriyorum ondan çok zor benim için
tarafından
düzenlendi
Evet zor bir hastalık gerçekten yukardada dedim zaten gerçekten zor yani çeken biliyor
tarafından
Yok canım ben 4 ayrı gittim özellikle sigara alkolden uzak durmami söyledi tetikliuor dedi hatta içilen ortamda durma dediler
tarafından
Doğrudur canım doktorlar tabi daha iyi biliyor  ,bende tam araştırmadım sadece okumuştum bir yerde demekki yalan  , geçmiş olsun inşallah en yakın zamanda kalıcı şifa bulursunuz eşimde sizlerde
tarafından
Aminn Aminn bu illet geldi mı gitmiyor
tarafından
Ya aslında ben kimi görsem ülseratif kolit genelde hep iyi kalpli karşıdaki insanlari  kırmamak için hep içinde atan insanlar doktor bile demiş eşim 15 yaşında bu hastalığa yakaninca oğlum sen ne yasasında psikolojik olarak bu hastalığa yakalandın diye sormuş bağırsaklar ikinci beynimiz diyorlar moralini yüksek tut , o zaman ataklar azalıyor gözlemlediğim
tarafından
Evet aynısını bana da dedi ne yaşadın da bağırsakların bu hale geldi dedi ve gerçekten de herşeyi kafaya takan herşeye üzülen biriyim yani bak evime fare girdi o fareyi öldürmeden eve giremem hem evime giremiyorum onun için üzülüyorum hemde fare ölecek onun için üzülüyorum o bile bana dert oldu kaç gecedir inşallah fare çok acı çekmeden olur yada evi terk eder diye düşünüyorum geceleri uyuyamiyorum ve bu düşünce bile ishal olmama yetti ve benim bağırsaklar gittikçe daha da kötüleşiyor
tarafından
Anlıyorum canım yani eşimden biliyorum zaten hassas düşünceli olduğunuz için oluyor gamsiz olmaya çalış insan karakterini değiştiremez ama yani takmaya çalış kendini yıpratma
0 oy
tarafından
Ülseratif kolit hastasıyım bagirsaklarimda iltahap yara var ömür boyu ilaç tedavisi göreceğim 
tarafından
Kanlı mukusu ishal ağrılar bulantı gece gündüz toplam 20 kere tuvalete çıkarım dayanılmaz bir ağrı ağlatıyor resmen
(29 puan) tarafından
Ayy çok korktum ya rabbim size şifa versin bebeğinize bağışlasın:( umarım duzelirsiniz. Herkeste aynı mı bu hastalık mesela bazıları kabızlık oluyor diyor. Benim belli bir dönem gibi aniden o ağrı varya o ağrı düşmanımın başına gelmesin çok kötü dehşet iğrenç süründürüyo...
tarafından
Evet kabızlık da yapıyorsun ama kabızlık nadir oluyor muş genelde ishal oluyor ve çok kötü hastalık üzülmek yok stres yok kafaya bir şey takmak yok yorulmak yok
(29 puan) tarafından
Nasıl olacak durumumuz :( rabbim şifa versin hepimize ne değişik birşey ya.
tarafından
Kendi adıma konuşuyorum ömür boyu tedavi ilaç iğne bunlarla uğraşacağım hamileyken bile mecburi kolonoskopi yaptılar hemde uyanıktım sezeryan doğum yaptım 2 buçuk ay sonra acill kolonoskopiyr alındım
0 oy
(7,977 puan) tarafından
Bendede sancı oluyor çok kötü 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 174 göst.
1 Haziran 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mucizemoldu (29 puan) tarafından soruldu
+5 oy
10 cevap 435 göst.
0 oy
1 cevap 76 göst.
0 oy
3 cevap 255 göst.
8 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,429 soru

24,072,220 cevap

330,728 kullanıcı

...