0 oy
108 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1 puan) tarafından
Ben. Aslında aranızdan biriyim uzun zaman önce hesabımı kapatirmistim şimdi yeniden geldim hemen de bı soruyla geldim benim oğlum 3 yaşına girmesine 20 gün felan var ama bu aralar inanılmaz cümleleri karıştırıyor yani aslında herşeyi konuşuyor bazen cümleye başlarken direk başlıyor bazen de kekeleyerek başlıyor zorlanıyor gibi biraz endişe ettim acaba dedim kelime hafızası çoğalıyor kelimleri unutuyor karışıyor veytta çıkaramıyor olabilir mi diye ama dün çok kekeledi morelim bozuldu doktora goturucem ama randevum tarihim bayramdan sonra ve içim içimi yiyor acaba başına gelip te böyle kekeleyerek konuşup düzelen ciddi bişi olmayan varmı

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Konuşma terapisti bulabilirsiniz. Tabii ki düzelir çocuk. Doktora da götürün. Doktorun ya da terapistin dediklerini harfi harfine yaparsanız düzelecektir ama biraz sabır işi tabii ki. Telefona çok bakıyorsa onu ortadan kaldırmanızı isterler önce. Yaşına uygun kitaplar, oyun kartları vs kullanırsınız. Bir de sosyalleşme önemli. İmkanınız varsa kreş 
-Reklam-
0 oy
(4,284 puan) tarafından
Benim kızımda da oldu diyebilirim ama şu şekilde çok heyecanlı bisey anlatmak istersen ımmm aaa ıhhh şekilde veya kelimeleri tumuyle tekrar ediyordu abim de benim kekemeydi ama o örneğin mo mo motor gibi kelimeleri solerdi . Kızımın o değil okula gidince biraz daha duzeldi hatta çok azaldı bile diyebilirim
0 oy
(17 puan) tarafından
Canım bende yaşadım bunu oğlum güzel konuşurken birden bire söyleyecegi kelimelerin ilk harfini bazen ilk hecesi i kekeljyordu mesela a a a anne gibi be be ben yapıcam gibi konuşmaya başladı çokk kafama taktım hiç uzmemeye çalıştım çok kötü oldum çevremdeki arkadaşlarm falan çaktırmadan niye böyle konuşuyo falan die sordular bana bilmiyorum birden oldu dedim ama o sırada söyle bi değişiklik yaşadı oğlum babannesiyle çok vakit geçiriyordu altımızda oturuyor bi ara köye gitti biz başbaşa kaldık tabiki hep Konuşuyodum sosyallestiriyodum yine ama ondan olabilir dedim bide sokakta bir iki duydu bi arkadaşi heyecanlı konusuyodu tekrsr ederek ondan mı bulaştı dedim ama atlattık kendiliğinden çok şükür korkma dua et sürekli konuş o konuşurken güzelce dinleyin sonuna kadar kelimeleri siz tamamlamayın sakın 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 232 göst.
3 Haziran 2026 Diğer kategorisinde Elif2021 (2,298 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 482 göst.
+1 oy
3 cevap 521 göst.
19 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde biri_iste (917 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 560 göst.
10 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Gamzefb (58 puan) tarafından soruldu