0 oy
178 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar bugün ilk dersim di fren yapamadım yavaş basıyorum ama yok pat diye duruyoruz bna vereceğiniz taktik varmı her konuda aşırı stres yaptım yapamadikca

6 Cevaplar

0 oy
(4,342 puan) tarafından
Ayağının alışması lazim ilk kullanımsa zorlanirsin
tarafından
Öylede cnm hiç yapamadım kaç kez dur kalk yaptık yok
(4,342 puan) tarafından
Uzun uzun araba kullanman gerekiyo dur kalk yapman önemli değil
-Reklam-
0 oy
(163 puan) tarafından
Topuğunu yere sabitle canım parmaklarını hafif hafif basarak freni ittir. Topuk sabitlemeden ayağının tamamını kaldırıp basarsan pat diye durursun hatta araba manuelse sürekli stop edersin 
tarafından
Manuel cnm stop bı kere ettide aslında yavaş  basıyorum ama son anda tam basıyorum galiba o dengeyi ayarlayamadim
(163 puan) tarafından
Hız göstergesine bak canım durmaya yakın yavaş yavaş frene dokun gözün hız gostergesinde olsun 10 dan aşağıya inince frene dokunmasan bile o bastığın yerde iyice yavaşlar
tarafından
Ay çok sağol bn hiç bakmadım gostergeye
(163 puan) tarafından
Bide hocaya bu sorununu söyle ders esnasında 10 dakika filan sadece dur kalk yap ayağın debriyaj gaz fren iyice alışsın mesela debriyaj ayarlamak için de göstergeye bakabilirsin orda ibre titremeye başlayınca debriyaji kavramistir gaz verebilirsin zamanla zaten arabanın sesinden bile anlıyorsun herseyi başlarda küçük hileler bunlar :D
tarafından
Ooo hoca hiç soylemiyo ama bunları :)
Sorunumu söylememe gerek yok oda diyo zaten freni yapamuon diye bakalm yarın napcam
(163 puan) tarafından
Maalesef hocalar ilk sınava kadar genelde doğru düzgün öğretme çabasına girmezler. İlk sınavda kendini dene sonra özel ders al istiyorlar hepsi için konuşmuyorum ama çoğu bu şekilde
0 oy
(4,874 puan) tarafından
Parmaklarinla basiyosan biraz daha tabanina dogru basmayi dene ayagini tabandan kaldirmadan. Ayagin yere degmiyosa ayarlayamayabilirsin
tarafından
Her türlü denedim cnm
(4,874 puan) tarafından
Hay Allah bilemedim ki ama ilk dersin ya alisirsin . Ben 12 yasinda ogrendim araba surmeyi ama ehliyeti 25ten sonra aldim sanirim. Tabi hocayi da tanımıyorum heyecan yapmistim kazma kafali bana sen boyle yaparsan ehliyet alamazsin demisti g.t herif bak yine sinirlendim :))) sal yani ogretsin o yuzden para aliyo
0 oy
(548 puan) tarafından
Stres yapma canım ilk dersinmis gayet normal duracağın yere yaklaşınca yavaş yavaş basmaya basla birden durmamış olursun birde ayağın sürdükçe alışıyor şuan yeni kullandığın için sonra alisacaksin yavaşça basacaksın 
tarafından
İnşallah cnm ya çok stres oldum yapiom yapuom yok ayarlayamadum
(548 puan) tarafından
Canım bende öyleydim inan direksiyon meselesi gözünde büyüttükçe zorlaşıyor stres yapma zaten eğitimdesin ve hata da yapsan normal karsilayacaklar stres yapmayı bıraktım kendime guvendim ve ilk seferde geçtim sende rahat ol
0 oy
(2,737 puan) tarafından
Canım her gün kullansan bir ayda ancak alışırsın. Sakın pes etme. 
0 oy
(1,451 puan) tarafından
Gayet normal zamanla alisirsin

İlgili sorular

+2 oy
26 cevap 1,209 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde bkulbilge (668 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 391 göst.
0 oy
5 cevap 111 göst.
+1 oy