Nasıl yaptınki .
Bak şimdi ben şoyle yapıyorum.
Sütü iyice kaynatıyoruz. Kaynarken kepçeyle yukardan aşağı dökuyorum. İyice buharlaşarak içindeki su gidiyor.
Nerdeyse süt 1_2 parmak eksiliyor. Yarım saat falan yapıyorum bunu.
Sonra yoğurt mayasını biraz sütle sivilastiriyorum. Yavaş yavaş süte dökup karıştırıyorum.
Süt baya ılımış. Olmalı.
Parmağını içine soktuğunda elin yanmamali . 7-8 e kdr saydiginda duruyorsa parmağın zamanı gelmiş demektir.
Neyse karıştırıp ben kavanoza dökuyorum. Ağzını asla kapatmiyorum. Kapatınca içindeki su buharlaşma yapıp dahada sulandiriyor.
Peçete kapatıp üstünede sofra örtüsü örtüp 7-8 saat bekletiyorum.
İnternette 4_5 saat diyor ama bence kesinlikle az.
Sonra kavanozları üstünde pecetesiyle birlikte kapaklarını kapatıyorum. Buzdolabındada 1 gün bekletiyorum. Sonra kullanıyorum.
Birde süttende kaynaklı bazen yoğurt cıvık olabilihor