0 oy
336 göst.
Diğer kategorisinde (398 puan) tarafından
kızlar merhaba

babam öleli 4 sene oldu annemde ondan kalan maaşı alıyor.  1 ay önce ananem öldü annem ondan olan maaşı alabilir mi? öyle bişeyler varmış bana da bugün komşum söyledi annen alabilir diye varmıdır ki öyle bişey

7 Cevaplar

0 oy
(54,104 puan) tarafından
ikiside ssk mi
(398 puan) tarafından
evet ssk ikiside
(54,104 puan) tarafından
sanki ikisi farkli olunca aliniyodu da yasalar sürekli degisiyo sorun sgk ya gidipte
(398 puan) tarafından
sorucam bakalım yarın canım nette alınıyor yazıyor da ondan sprayım dedim
(2,231 puan) tarafından
Farklı koldan emeklilik olursa alınıyor bağkur ssk gibi 170 de çalıştım ordan biliyorum
(54,104 puan) tarafından
bende oyle biliyorum
(398 puan) tarafından
teşekkür ederim canım
(2,231 puan) tarafından
Devlet verirmi o şekilde olsa ikiside SSK olsa ooo herkes alır :))
(398 puan) tarafından
peki ölüm yardımı diye bişey var mı
(2,231 puan) tarafından
Var ölüm parası da 1 keze mahsus alınıyordu sanki 5 sene falan oluyor ben çalıştığımda şuan ne bilmiyorum mevzuat değişiyor
(2,231 puan) tarafından
Anneniz kaç yaşında
(398 puan) tarafından
57 yaşında cnm
(54,104 puan) tarafından
basinizsagolsun bu arada
(398 puan) tarafından
Allah razı olsun canım
(2,231 puan) tarafından
65 yaş üstü yaşlılık parası da veriyordu devlet ondan sordum şuan babadan anladığım anne anneniz öldü dimi ondaki oran annenize geçer yani o alacak anneniz ben anneannenizin de emeklilikte var sandım öyle değil dimi
(398 puan) tarafından
yok canım
annem sağ annem babamdan olan maaşı alıyor babam öldü
ananem de dedemden olan maaşı alıyordu dedem öldükten sonra şimdi de ananem öldü
(2,231 puan) tarafından
Yani benimde annem dedemden alıyor mesela yetim aylığı oluyor ya o anne annem sağ bölünüyor 75 nenem annem 25 alıyor olaki vefat durumunda anneme geçecek bunu sordunuz sanırım
(2,231 puan) tarafından
Anneniz sağ anladim.babaniz da farklı koldann emekli olursa iki maaş alıyor o kısmı anlatınız dimi ama anneanneniz öldü o maaş başka kız kardeş almıyorsa annenize geçecek
(398 puan) tarafından
benim de dediğim şu  annem dul babasından maaşı alabilir mi annesi babası yok oldu mu anlatabildim inşallah
(398 puan) tarafından
ama şöyle bişey var arkadaşların dediği gibi ananem de ssk lı babam da ssk lı
(2,231 puan) tarafından
Anladım kuzum işte annen zaten babadan alıyor dimi önceden alicak onu anlatıyorum:)))
(2,231 puan) tarafından
İşte iki SSK li olunca alamıyor devlet vermiyor ha ama maas hangisi yuksekse o bağlanıyor tek maaş anladıniz
(398 puan) tarafından
:))) evet babamdan alıyor  ananemden de alır mı acaba dedim ben çünkü sürekli herkes aynı şeyi söyledi bana
(398 puan) tarafından
analdım canım sağol
(2,231 puan) tarafından
Alamıyor kiz ay sorun en iyisi :)))siz genede bizede yazın hatta merak ettim
(398 puan) tarafından
:)))) tmm canım yazıcam buraya da
(2,231 puan) tarafından
Genede emin olmak için sorun siz herkes hepimiz yanlış biliyoruz işte ben çalıştım diyorum bende heryerden maaş alınıyor sanıyordum ama öyle değil işte:))faydası yok ben örnek vereyim olaki eşim Allah korusun vefat etti dimi sskli alıyorum ha babam Bağ-Kur emeklisi oda vefat etti bu şekilde 2 maas alıyorum
-Reklam-
0 oy
(84 puan) tarafından
Alabiliyor ama farklı kurumlar olunca alabilir 
(398 puan) tarafından
anladım ikisi de ssk olunca olmuyor demekki sağol canım
(84 puan) tarafından
Evet olmuyor birisi SSK diğeri bağkur olursa alabiliyor
0 oy
(9,610 puan) tarafından
İkisi ssklı olunca olmuyo alamıyo
(398 puan) tarafından
anladım canım sağolasın
0 oy
(1,655 puan) tarafından
Benim bildiğim eğer annenin bekar kızı varsa babanın maaşını ona devredip ölen babasının maaşına girebilir diye biliyorum yine de bir avukata danışmanız da fayda var 
0 oy
tarafından
Alabilir. Eşimin babaannesi o şekilde hem ölen kocasından hem de kendi babasından maaş aldı 
0 oy
(7,369 puan) tarafından
Şuan halam hem babasından hem kocasından alıyor ama biri bağkur emeklisi biri ssk alıyor farkli olunca alınıyor ama sen bir kaymakamlığı ara sor 
0 oy
(2,672 puan) tarafından
Annem hem dedemin maaşını alıyo hem de babamın detayları tam bilmiyorum ama

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 647 göst.
0 oy
11 cevap 484 göst.
2 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Karcicegi (1,445 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 208 göst.
0 oy