0 oy
220 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,104 puan) tarafından

Bir tanecik 3 yaşında oğluşum var. Kardeş düşünmüyorum. Doğuda ilcedeyiz hergün evdeyiz hicbiryere çıkamıyoruz sadece akşamları parka çıkıyoruz evde çoook canı sıkılıyor. O yüzden hep onu mutlu etmek için uğraşıyorum. Mesela bugün akülü arabasıyla dışarı çıkmak istedi saat 8 gibi çıktık parka gittik parkta sürekli benimle oynamak istiyor kayiktan benimle kayacak salıncakta benimle sallanacak benimle yakalanmaç oynayacak diğer çocuklarla oynamıyor. Bende bütün gün oyun oynuyorum onunla artık kusucam oyun oynamaktan. Parkta da sıkıldı market istedi markete gittik top istedi aldık geri parka gittik bu sefer araba istedi aldık sonra başka bı araba daha istedi o çok pahaliydi onu almadık eve gelene kadar ağladı. Eve geldik anlatıyorum konusuyorum sarılıyorum yok aldığımız arabaya ıyy diyor istemiyor bende en son kızdım ağlayarak uyudu şimdi de vicdan yaptım :(( ne yapsam mutlu edemiyorum yaşı gereği mi böyle anlamadim 

9 Cevaplar

+1 oy
(1,754 puan) tarafından
Çocuğun her istediğini alırsan sıkılır tabi üç yaşında daha her istediğine ulaşabileceğini düşünüyor şimdiden o yüzden sana istediği her şeyi yaptırmayı öğrenmiş sıkılması da ondan anne arabaaaaa anneee kayık annneeee salıncak annneee evv annne tablet annneee çikolata 

Sen boyle yaparsan özerklik kazanamaz arkadaş ilişkileri bile gelişmez bir çocuk için parka gitmenin anlamı bile basit gelir bence oyuncak almayin artık oyuncaktan ziyade oynamak mesele tek başına oynayacagi oyuncakları almak yerine arkadaşıyla oynayacağı oyuncakları al kitap al bol bol resimli mesela 
-Reklam-
+1 oy
(2,863 puan) tarafından

Kızım 3 olmak üzere.  Oğlum da 2.:D  çok minnoslar akşama kadar ev bahçe market sokak fırıldak gibiyiz ama yine de kardeşi ile paylaşımı oldukça fazla 

0 oy
(7,448 puan) tarafından
Yaşıtı birini istiyor seni arkadaşı gibi görmüyor kardeş önemli..
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Bence kardeş düşünmelisin elbette zor olur ama inan ki kavgaları bile güzel sen sadece oturup izliyorsun oyunlarını kavgalarini tabiki her acıdan zor ama sen tek başına yetemezsin her zaman 
0 oy
(8,094 puan) tarafından
Kardeş istemiyorum demişsin canım ama benim oğlum da sıkılan bir çocuktu diye ikinci çocuğu doğurdum valla tüm dünyası kardeşi oldu resmen. Asla sıkılma yok sürekli oynarlar ama işte buda uzun bi yol

Arkadaş edinin yaşıtlarına götür sürekli seninle olmaz
(54,187 puan) tarafından
aman ikinciyi yapcan da buyutcen de ona arkadaş olacakta☺️☺️☺️
(8,094 puan) tarafından
Upuzun bir serüven :D düşününce öyle. O yüzden iyi'ki erkenden oldu diyorum. Geçen gün kızım uyudu abisinin yüzü düstu kızımı yatağa koyarken uyandı oğlum yanına yaklaştı uyuma kalk babam sana çilek almış dedi nasıl hoşuma gitti
(54,187 puan) tarafından
Allah acilarini gostermesin abimle aramda 14 ay var ikiz gibi büyüdük pespese olursa iyi suan ben hamile kalsam ela 5.5 yasinda olacak o büyüyüp oynamaya basladiginda ela 7-8 yasinda olacak istemeyecek yaninda küçük bebeyi☺️ dusundumde ikinciyi yapmamaya devam edeyim☺️
(8,094 puan) tarafından
Amin . Evet büyüdükten sonra olması arkadaş gibi olurmu bilmiyorum ama biraz peşpeşe zor olsada sonrası ıyı ☺
0 oy
(23,433 puan) tarafından
Sırf bu yüzden iki hafta içinde doğumum var ☺️☺️☺️
0 oy
(7,448 puan) tarafından
Sırf canı sıkılmasın arkadaş sorunu olmasın arkadaş gibi büyüsünler diye aralarında bir buçuk yaş bıraktık biri 22 aylık diğeri 4 aylık iki oğlum var zor oluyor mu elbette ama dünyalara değişmem aralarında ki iletişimi, sevgiyi gördükçe ❤️
0 oy
(392 puan) tarafından
Askim beni yanlış anlama her istediğini alma eğer böyle devam edersen herseyden çok çabuk sıkılır al istediklerini ama hemen değil yada hiç alma bazılarını al o zaman hem eşyalari kıymetli olur hem sıkılmaz
0 oy
(623 puan) tarafından
Kardeş önemli diyenlere bakma bence. Sanki kendileri gelip bakacaklar da. Biz 4 kardeştik aramızda da az yaş farkı vardı 4 kız. Öyle oyun falan oynadığımızı hatırlamam yani çok. He noldu maddi olarak da kötüydü ailemizin durumu, mutsuz mutsuz büyüdük öyle. Şimdi de o mutsuz geçen çocukluğun acısı çıkıyor her birimizden.. 

Kreşe gönderebilirsin enerjisini atar sosyalleşir. Sonra zaten kendi arkadaşları olacak illaki. Kendi hayatını, çevresini kuracak. 3 yaş kritik bi yaş, zor. Çok zorluyor gibi gelmedi gerçi bana ama yine de çocuk psikoloğuna danışabilirsin aklına çok takılanları. 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 174 göst.
28 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Esra_esra (2,630 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 715 göst.
30 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,085 göst.
21 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Yagmur26y (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 591 göst.
18 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Ismilazimdegil (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,646 soru

24,172,282 cevap

335,909 kullanıcı

...