0 oy
120 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar 4 yaş ve 5 aylık çocuklarınızın uyku düzeni nasıl sağladınız.

Geç yatıp geç kalktıgm için çocuklarda öyle kızımda geceleri uyaniyo oğlumda asla dinlemez bir dün erken uyudu bklm akşam uyutabileckmiyim

Mesela hafta sonu misafirliğe gidince yada evinize geldiğinde ne yapıyorsunuz.

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
25 aylık kızım.

Hep uyku düzeni vardı. Zorla alistirdim. Uyku konusunda çok titizimdir. Doktorlar bile gece uykusuna erken geçmenin bebeğin gelsimesinde etkili olduğunu söylüyor.

Kızım sabah 8 yada 8bucuk gibi kalkar. Öğlen uykusunu bıraktı. Aslında şuan onun için çok erken ama uyumuyor 2 aydır. Yani 2 yaşına kadar öğle uykusunu anca yaptı 

Neyse gecede 8de uyuyor.

Doktorda gece uzun uyuduğu için öğle uykusunu yapmasada olur dedi. Yani yapsa daha iyi ama illa uyusun diye zorlamayın dedi.

Benim için öğle uyumamasi ilk başta zor oldu. Çünkü öğlen uyuyunca hem ben dinleniyorum hemde o dinleniyordu. Hemde yemek falan yapmama fırsat oluyordu. Birden öğle uykusunu bırakınca bende çok yoruldum oda çok sıkıldi.

Ama şimdi alıştık. Birazda büyüdü havalarda ısındi. Aşağı falan iniyoruz vakit geçiyor.

Annemgil kaynanamgil farklı memlkettte onlara gidincede hep uykusuna dikkat ederim

Annem az geç uyut nolcak der ama dinlemem. 8de uyutuyorum.

Öğle uykusu yaotugi zamanlarda sabah 7bucuk gibi kendim uyandiriyordum bazende kendisi uyaniyordu. Sonra öğlen 1 gibi uyutuyorum. En fazla 3e kadar uyutuyordum sonra kaldiriyordum yoksa çok uyuyunca gece uykusuna geç geçiyordu. Akşamda 9 yada bucuk gibi uyutuyordim
(59 puan) tarafından
Cok erken değil mi benim kızım 26 aylık 27 aylık olucak ben istemesem bile kendi battaniye yastık getiriyor uyut beni diyor aksam 8 buçuk 9 uyur sabah 7 7 buçuk bazen 8 bmucugu bulur kalkması 12 buçuk 1 dedin mi uyku istiyor oda 2 bucuga kadar uyuyir bende hep ne zaman öğlen uykusu kalkacak diye düşünürken aylar yakın olunca saşırdım
tarafından
Malesef erken ama uyumuyor. Doğduğundan beri uyumayı sevmeyen bir bebekti. 1 yaşinda cift uykuyu bıraktı teke düştu.
2 yaşına girincede öğle uykusunu bıraktı.
Ama dediğim gibi gece uzun uyuyor.
Seninki gece kaçta yatiyor
(59 puan) tarafından
8 buçuk 9 dedin mi uyuyir qma misafirlik vesaire olunca biz ne zaman yatarsak onu da o zaman
tarafından
Ben misafirliktede dikkat ederim.
-Reklam-
0 oy
(2,248 puan) tarafından
kızım 11 aylık akşam 8 de uyur sabahları da 6-7 arası kalkardı son zamanlarda akşam 9da uyuyor sabah 7-8 arası kalkıyor. havaların geç kararması da etkili tabi. 
0 oy
(15,022 puan) tarafından
Misafirlikte veya biri bizde olunca aşıyor çünkü sürekli görmüyor biraz tolerans tanırım normalde 22 de  yatağa götürürüm 22.30 da uyur hikaye okuyorum onu bekliyor bitsin diye. 3 yaş 
0 oy
(4,527 puan) tarafından
8 aylık oğlum sabah 7de uyanır 9da ilk uykusunu yapar 12 gibi uyanır saat 2 gibi ikinci uykusunu yapar akşam 6 gibi tekrar uyur gece uykusuna 9-10 gibi geçer doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama gece o uyanmadan 2 kez emizirirm bir kere de mama veririm 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 117 göst.
18 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yamukprenses (1,653 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 670 göst.
0 oy
15 cevap 447 göst.
3 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (373 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 57 göst.
14 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Almilayla (1,417 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,400 soru

24,168,706 cevap

335,752 kullanıcı