0 oy
618 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (892 puan) tarafından
Kızlar anne evine gelince dinleniyor musunuz anneniz kardeşleriniz flan yardımcı oluyor mu? 3 yıldır evliyim ailem sadece 1 defa geldi evime daha halbuki 3 saat mesafe var sadece aramızda. Düşük yaptım gelmedi hamile kaldım 9 ay boyunca hep tektim kimse yardıma gelmedi doğum yaptım gelmedi hep biz geliyoruz. 11 aylık bebeğim var onunla bu 3.gelisimiz ama gelince daha çok yorulduğumu fark ettim. Sürekli oğlum bir şey kıracak diye peşindeyim birsey yese bir heri kirletir diye örtü flan seriyorum bir yere birsey bulaşsa hemen söyleniyor bebeğin kirlisi çabuk birikince söyleniyor. Zaten evimde hep tek başımayiz gelip gidecek kimse yok orda bebeğimi getiriyorum ki hem ben dinlendirim hem ona iyi gelir diye. Ama bebeğim gece sık uyanmasına rağmen sabah 7 de uyanıyor  annem daha sabah hiç demediki ver bebeği sen biraz uyu dinlen. Ne yıkar ne giydirir ne yedirir sadece yemek temizlik derdim yok burda ama asıl yoran zaten bebek ona da hiç yardımcı olmuyor. Bilmiyorum arkadaşlarımın flan annelerini görüyorum ne güzel destek oluyorlar onlar geziyor kendine bakıyor eşleriyle vakit geçiriyor benim hiç öyle destekçim çıkmadı. Aileden yana hep mutsuzdum annem hep agresif mutsuz herseye şikayetçi halbuki hepimiz onu mutlu etmek için Herseyi yapıyoruz babam ben ablam kardeşlerim bile  hiç birsey eksik etmiyoruz anlatılacak çok şey var ama bazen kendimi annesiz kmsesz hissediyorum güya 1 ay kalmaya geldim ama iki gün sonraya bilet aldım gitmek için çünkü buraya gelince evdeki mutluluğumu huzurumu arar oldum. Bebeğimi de daha fazla bu ortamda bulundurmak istemiyorum. Eşime anlatmıyorum bu durumları ama artık o da sürekli benim onlara gelmemden şikayetçi telefonla görüntülü konuşurken annemler çocuğu getir özledik flan dediğinde eşim de diyor ki özlüyorlqrsa kendileri gelsin bir kere de. O da haklı bilmiyorum gerçekten içimde o kadar şey var ki içimi biraz olsun dökmek istedim uzun oldu hakkınızı helal edin 

22 Cevaplar

+1 oy
(392 puan) tarafından
Aile evim kendi evimden sonra en çok rahat ettiğim yer❤️ Giidnce gelmek istemiyorum evime sjjs
(892 puan) tarafından
Maşallah canım ne güzel
tarafından
Askoooo ben valla gidince gelmek istiyorum dayanamıyorum benimkide YK yjne kalamoyorum
(392 puan) tarafından
Yok bacı ya annemin evi farklı benim için❤️bekarken nasilsam şu an da aynı devam ediyor ev benim düzenine giriyor hemen sjsj
tarafından
Bendede öyle ama evimi çok özlüyorum valla
-Reklam-
0 oy
tarafından
Aileme gittiğim zaman evimi özlüyorum 

Ama annem kızımı bir alıyor ohhhh rahat rahat duşumu alıyorum gözüm arkada kalmadan yemeğini yediriyor altını alıyor banada gelse annem bunları yapıyor ev işlerinde de yardımcı olur sağolsun geldiğinde yemek yaptırmaz bana otur der 
(892 puan) tarafından
Maalesef bende o şans yok annem bebeğimin uyandığıni görünce odanın kapısını kapatır uyandırmasin onları diye. Huysuzluk yapınca da söylenmeye başlar ne zor ne huysuz  bebeğin var al arabaya koy dışarıda gezdir der. Rahatsız etmesin onu diye.  çok zoruma gidiyor benim bu durum kardeşlerim oynatır sever babam da öyle ama annemi bu davranışları beni çok mutsuz ediyor
0 oy
(9,076 puan) tarafından
Ben de dört aydır annemlerde kalıyorum. İki oğlum var. Evin anasını bellediler. Sağolsun annem de babam da bişe demez. Annem sadece rahatlığa alışmış biraz. Ev hep tertemiz kaliyo tabi biz yokken. Kafasına esen her yere gidiyodu. Biz gelince kısıtlandi biraz tabiki ama yapacak bişe yok.
(892 puan) tarafından
Nerde yaşıyorsun normalde canım. Allah bir daha yaşatmasın hala atlatmış değiliz o yüzden kaçıp gelmek istiyorum bazen buraya
(9,076 puan) tarafından
Malatya'da. şimdi Antalya'daym işte. Daraldim ama iyice.
(892 puan) tarafından
Ben de Kahramanmaraş Göksun yakınındayim şimdi adanaya geldim annemler burda. Şükür burda artçı flan yok bizim orda her gün oluyor
(9,076 puan) tarafından
Biz de Antalyaya tayin istedik aslında ama olmadı. Kısmet bakalım
(892 puan) tarafından
Kısmet değilmiş canım bizim tayin meselesi olmadığı için mecbur orda yaşamaya devam etmek zorundayız. Hayırlısı olsun
0 oy
(163,312 puan) tarafından
aileme gidince evim hic aklima gelmez gidip kapidan gurdigim an bekar hayatina donmus gibi olurum yayilir yatarim cocuklar batirmis dagitmis sacmis dokmus umrum olmaz yer icer yatarim keyif yaparim sadece 
(892 puan) tarafından
Ne güzel canım ailenin değerini kıymetini bil her zaman
0 oy
(1,697 puan) tarafından
Bende aileme godem diye dört gözle beklerim sabah bnmkide cok erken kalkar annem uyusa bile uyanir benden alir bebegimi kendi bakar annemlere gidince benm degilmis gibi oluyo ayni ne yemek ne temizlik derdim oluyo yaptirmiyo bebegede hep o bakaiyo bn uyuyorum sadce cok rahatim annemde 
(892 puan) tarafından
Ben geldim geleli aynı evdeki halimden beter oldum. Onları rahatsız edecek evin bir yerini kirletip dökecek diye tüm gün peşindeyim yemeğe otururum ağlasa bile kalkıp bakmaz ben yemeğimi yiyim diye. Yemeğini bitirir sonra alır benden otur yeme ye diye o zaman da zate iştahım kaçmış  yemeğim soğumuş oluyor yediğim burnuma mı gidiyor mideme mi anlamıyorum. Halbuki emziriyorum önce beni düşünmesi lazım
0 oy
(5,423 puan) tarafından
Kışın Ankara'ya gelirler aynı sitede ituruuoruz Allah var çocuğu annem götürür babam gezdirir sen işini yap derler çocuğa baktıkları gün siz yemek yapmayın ben yaparım derim kendjnize yemek yaparken onlarada yaparım misafir geleceği zaman annem götürür veya onlara misafir gelecekse ben birşeyler yaparım götürürum şimdi tasincaz annem diyor nereden ev alırsan biz de bu evi satalım yanında bit yerden alalım çünkü onların bana benim onlara zararımız olmaz faydamız olur birbirimize eşim bile arada iki daire var gitmeyin kalın yemeğe buraya gelin diye arar durur geçen bi köye gittik babam ayrı annem ayrı ilgilendi çocukla işimizi yapiyorduk merkeze gidiyorduk yemeğe annem en iyi arkadaşım kimseye ihtiyaç duymam senin annen gibi olsaydı evet diken üstünde olurdum gitmek istemezdim
(892 puan) tarafından
Benimki de sürekli evini buraya getir bakarız diyor. Eşimin işi ordayekn nasıl gelirim diyorum nolacak ayda bir gelir görür sizi herkes yan yana mı sanki diyor. Hep kendini düşünür eşim burda iş bulsa o da istiyor gelmek çünkü şu an yaşadığımız yer küçük bir ilçe kırsal kesim çocuğa aktivite yok doktor yok sosyalleşmek için bir yer yok ama iş bulamıyor burda. Onu bırakıp nası gelirim sırf annem için evladımı babasından ayırmak saçma geliyor açıkçası. Ha belki seni annen gibi olsaydı düşünürdhm Evim de var burda ama bu şartlarda hiç istemiyorum
(5,423 puan) tarafından
Kendi düzenini bozma sakın su durumda mantıklı değil zaten
0 oy
(14,421 puan) tarafından
gitmiyorum uzak . Kaynanama gidiyorum

hepsı yardımcı olur sankı annemin evine gitmiş gibi rahat ederim
(892 puan) tarafından
Ben de kaynanamlarda daha çok rahat ediyorum inanır mısın. Kaynanam o kadar değil ama Kayın babam çocuğu alır yemeğimi çayımı içene kadar gezdirir sağolsun çok sever oğlumu
(14,421 puan) tarafından
allah bozmasınn
yok dört döner kaynanam ne pişireyım dıye kayınbabam surekli sorar bi şey lazımmı paran varmi dıye oysa gün aşırı giderım
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Bence annenin senin çocuğunla ya da seninle değil de kendi ile problemi olduğu için ilgilenmiyor olabilir Sen de zaten bunun farkındasın Bence bir ay baba evinde kalmak için çok uzun bir süre Ben de kalmaya gidiyorum ama annem zaten çok yaşlı ondan bir şey beklemiyorum her işimizi kendimiz hallediyoruz çok şükür Sonuçta annemize güvenerek de bebek yapmıyoruz
(892 puan) tarafından
Tabi ki ona güvenerek yapmadım ama annem daha 50 yaşında bile değil. Dışarıda görsen evdeki ile alakası yok ama bize hiç öyle değil bize yaptığı yemeği bile laf eder. Ben yapım derim beğenmez temizlik yaparım beğenmez kardeşlerim de onun gibi olmaya başlamış sürekli agresifler birbirine hiç sevgi saygı yok çok üzülüyorum
(1,794 puan) tarafından
Işte problemi var belli ki buda onun karakteri gibi olmuş malesef hal sirayet eder onun enerjisi evdekilere de geçiyor olmalı sen huylarını biliyorsun bence az kal evine geri gel benim annem de böyle deyip kabul et onur türlü başkalarına gıpta edersen mutsuz olursun
(892 puan) tarafından
Ama elimde değil mesela arkadaşlarım bana anlatınca ya da eşimin tarafı yüzüme vurunca flan çok zoruma gidiyor. Doğum yaptığımda geçmiş olsuna her gelen annemi ablamı sordu gelmediler deyince bana acıdılar açık açık yüzüme söylediler yazık vah vah flan. İnsan nasıl kabul eder öyle bir durumu
0 oy
tarafından
Günü birlik gidiyom hic yatiya kalmadim daha cnku ayni yerde yasiyoruz klmaya gerek duymuyorum
(892 puan) tarafından
Aynı yerde yaşasak ben de yatıya kalmam ama mesafe olunca birkaç aya bir geliyoruz eşimin izni fazla olmuyor beni de normalde hayatta tek göndermez ama bu sefer mecbur kaldı.
0 oy
(84 puan) tarafından
Canım annem canım babam hiç karışmaz birşey demez gidince hiç kendi evime donmek bile istemem çoğu zaman çocuklarima bile onlar bakar bana karistirmazlar çok şükür evin altı üstüne de gelse annemde babamda ben kızsam bile onlar bana kızar karışma çocuktur sende boyleydin derler el üstünde tutuluruz cocukalrimda bende
(892 puan) tarafından
Maşallah ne güzel Allah bozmasın canım
(84 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(992 puan) tarafından
Ben çok rahatım daha annem bana kızar rahat bırak çocuğu döksün kırsın böyle böyle büyüyecek der kayinvalidemde aynıdır bırak kızım yıkarız sileriz temizleriz derler gayet oyun oynar herşeyi yaparlar annemlerdr daha rahatım istediğim gibi yer içer yatarım onlarda her konuda destek olurlar annem bakar çocuguma sen rahat et der ha bu kadar rahatım ama yine de evimi özlerim belli bir zamndan sonra annemler birşey yapayım diye beklemez etmez ben yardım ederim onlar çocuğa baksn hatta hep ben yaparım temizlik yemek falan :)
(992 puan) tarafından
Gelememe sebebi sağlık değilse bu kez onun gelmesini bekleyin bir de böyle deneyin bakalm ne olacak hem benim annemde olsa düşük yapsam gelmese hem kırılır hem çok üzülürdüm hamileyken de keza öyle sağlık problemi yoksa beklerdim bende sanirm gitmek istemezdim sonrasında nebilim yapı olarak farklı demekki öyle kabul etmek gerek
(892 puan) tarafından
Sağlık sorunu yok çok şükür. Sürekli babamı ablamı bahane ediyor. Halbuki ablam istese evi idare edecek yaşta 30 yaşında
(992 puan) tarafından
Bu kez ondan bekleyin bahanede bulursa sizde bunları söyleyin
(892 puan) tarafından
Söylüyorum ama sanırım gelmek istemiyor. Yakında eşim de beni göndermez zaten kardeşlerim için oğlum içn geliyordum
(992 puan) tarafından
Öyle dersiniz sizde neden gelmiyorsun derse hep ben geliyorum anne degisiklik olsun siz gelin hem esimde neden hiç gelmiyor diyor de
0 oy
tarafından
Şuan anneme bak yarın gelicem lütfen temizliğini bitir sjsj bana sarma ve mercimek köftesi yap dedim sjsjs kafamı orda dinliyorum 
(892 puan) tarafından
Ne güzel canım Allah başından eksik etmesin maşallah size eminim sen de öyle bir anne olacaksın ♥️
0 oy
(1,237 puan) tarafından
İnsanın evi gibi yok çocuktan önce rahat gider gezerdim çocuk olunca hasta olacak diye korkuyorum geçen gün gittim eşim 8 gün kal dedi 5. Günü eve kaçtım :) 
(892 puan) tarafından
Ben de öyle sürekli peşindeyim ya düşerse birsey olursa flan diye. Hiç rahat edemiyorum ben de çocuktan önce gelir eşimle gezer tozardik ama artık eşimle bile gelemiyoruz
0 oy
tarafından
Canım acil Bi durum olmadıkça kalmayacam bundan sonra bayramdan bayrama 3 saatliğine gidiyorum.onlarda bana yılda bir sefer gelir
(892 puan) tarafından
Maalesef benimkiler iki senedir bile gelmediler sadece bebeğim 2 aylıkken kız kardeşim 5 aylıkken de ablam geldi bir hafta kaldılar. Onun dışında ailece sadece bir sefer geldiler üç sene içinde. Ben de artı dediğin gibi yapacam ama bir yandan oğlum anne tarafını da bilsin sevsin diye geliyordum. Ama eşim haklı sanırım özleyen gelir her türlü belki ben gelmesem onlar mecbur kalır gelir
0 oy
tarafından

Canım acil Bi durum olmadıkça kalmayacam bundan sonra bayramdan bayrama 3 saatliğine gidiyorum.onlarda bana yılda bir sefer gelir.:(

0 oy
(15,392 puan) tarafından
Annem kız kardeşim çok yardımcıdır çok yoruluyorum diye annem gelir ben giderim 

Babam sürekli arıyor gel yorma kendini çocukları da görmüş oluruz 

Başka şehirdeyix 
(892 puan) tarafından
Ne güzel canım maşallah size ailene
0 oy
tarafından
Ben koye gidicem gidince hiç ozlemiyorum evimi valla
(892 puan) tarafından
Ben özlüyorum valla canım
0 oy
(23,050 puan) tarafından
Valla ben rahat ediyorum aile evinde bazen kalabalık olması bunalıyor ama genelde çocuk ne kirdi ne döktü diye düşünmem gerçi izinde vermem ama annem babam herkes koruyor çocuğu zaten sırayla istiyor benim yanımda dursun diye kendi yanımda yatiriyorum ben uyuyorken o uyanirsa annem alıp gider ben uyanıncaya veya oğlum huzursuzlanıncaya kadar bakar altını ben yıkarım su döker banyosunu beraber yaptırırız bir ayda kalıyorum genelde şimdi bir küçük bebeğimizde orda nasıl olacak bilemiyorum 
(892 puan) tarafından
Maşallah size keşke benimkiler de öyle olsaydı
0 oy
tarafından
Valla 1 bardak kaldırmıyorum anne evinde hatta söyle söylim hamilelikte düşük riskim vardı annemde kaldım çok rahat ettim doğumdan sonra da annemde kalmak zorunda kaldım annem sabahları kızımı alırdı erkek kardesimin yanına götürürdü 1 saat uyurdum kahvaltı hazır olana kadar çok rahat ederdim hala daha öyleyim anneme gidince kızımı veriyorum onlara ohh mis rahat kız kardeşim annem babam bile mama veriyor kızıma çok şükür ailem çok yardımcı olur 
(892 puan) tarafından
Maalesef ne o zaman ne doğumda gelmedi. Doğumdan önce ben geldim onun yanına bizim ilçede hastane olmadığı için doğumu burda yaptım. İki gün hastanede kaldım üçüncü gün çıkıp eve tek başıma gittim ilk doğumumdu o kadar zorlandım ki ne sütüm yetti ne dikişlerim erken iyileşti. Her zaman derim baba yaşattığın o yalnızlığı zorluğu unutmam diye
0 oy
(5,370 puan) tarafından
Benim annemlerle aramda 1 saat mesafe var arada gidip kalıyorum ama 1 haftayı geçmiyor. Sağolsun ilgilenir kızımla ama ben genelde ona bırakmıyorum yorulmasın diye. Oraya gidince de yemek temizlik falan hep birlikte yaparız ona yıkmam her şeyi
(892 puan) tarafından
Benim derdim Herseyi ona yıkmak keyfime bakmak asla değil eşime bile yapmam bunu. İstediğim sadece bir saate olsa fazla uyumak ya da yemeğimi rahat rahat oturup yemek ama yine evdeki gibi yorulunca gelmemenin bir manası kalmıyor
(5,370 puan) tarafından
Canım çocuk senin çocuğun. Torunu bile olsa annen bakmak zorunda değil ki. Sen niye nu beklentiye girdin ki :)
(892 puan) tarafından
Annem olduğu için olabilir mi? Destek olmasını beklemek nedeb bu kadar tuhaf geldi sana. Dediğim gibi şehir dışında tek başımayım zaten orda da 7 24 bebeğimle Ben tek ilgileniyorum yeri geliyor günde 2 öğün yiyorum yeri gelince aç kalıyorum  anneme birkaç ayda bir gelince biraz uyumak dinlenmek hakkım değil mi bunu annemden beklemicem de kimden beklicem. Ayrica dikkatli okuduysan ne düşük yaptığımda ne doğumumda gelmedi yanıma. Sence de üzülmekte haklı değil miyim?

İlgili sorular

0 oy
47 cevap 1,058 göst.
3 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Arme (256 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 712 göst.
23 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Canparcam (263 puan) tarafından soruldu
+1 oy
17 cevap 718 göst.
0 oy
41 cevap 534 göst.
4 gün önce Ev & Yaşam kategorisinde Pakize333 (5,807 puan) tarafından soruldu