0 oy
683 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,104 puan) tarafından
Kizlar biz Urfa Ceylanpınar'da yaşıyoruz evimizin karşısında küçük bı barakada 4 çocuklu bir Suriyeli aile var benimde 3 yaşında bir oğlum var iyi bir aile karsilastikca konuşuyoruz eşim cocuklara hep birşeyler alıyor bazen pazar market alışverişlerini de yapıyoruz onlar da bize ellerinde olan bahçelerinden kabak salatalık evindeki kırmızı mercimeği falan veriyor ayıp olmasin diye alıyoruz oğlum o çocuklarla çok oynuyor çocuklarda güzel oynatiyor. Dün eşim oğlumu dışarıya çıkardı çocuklarla oynamış çocuklardan biri de 8 yaşlarında bizim eve gelmek istemiş eşim de yarın anne babandan izin al öyle gel evde oynayin demiş sabah 10 da çıktı geldi kız ailenin izni var mı dedim var dedi saat 2 ye kadar güzel oynadılar bende ev isimi yaptim yemek koydum yemek yediler oğlumla sonra ben dedim oğlumu uyutacagim sen sonra gene gelirsin dedim öyle gönderdim. Kız yarın ben gene gelirim dedi gitti. Diğer kardeslerimde çok ağlıyor gelmek istiyorlar dedi kardeşlerinden biri oğlumla yaşıt 3 yaşında doğuştan görme engelli ben o sorumluluğu alamam düşer birşey olur. Kötü mü ettim bilmiyorum temizlik konusunda da eve girince ellerini ayaklarıni yüzünü  yikattim kendi oğluma da yikattim kız rencide olmasın diye. Üstü başı biraz tozluydu ama olgun disari çıkınca onunda öyle oluyor evimizin karşısında barakalari anneleri çok temiz hergün çamaşır yıkıyor heryeri yıkıyor görüyorum. Ama bu şartlarda bu kadar olur zaten. Çok da yumuşak bir yuzum var hayır diyemiyorum yarın gene gelicek kötü ediyorum siz olsanız naparsiniz

22 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Suriyeli fln fark etmez kimseyi almam eve almıyorum 
(2,104 puan) tarafından
Oturup kalktiginiz komşu çocuğu da mı gelmiyor
tarafından
Kimseyle muhatap olmam oturduğum binada bi kere karşı komşu oğlunuz fln gelsin oynasın dedi çok teşekkürler olmaz daha küçük dedim istemedim bunun suriyeli fark etmez
(2,104 puan) tarafından
Ben komşuluk etmeyi çok severim binamdaki herkesle oturup kalkıyorum ya
(6,435 puan) tarafından
Sen bensin bende hiç sevmem gelmesin yani
-Reklam-
+1 oy
(2,366 puan) tarafından
Ne olursa olsun artık kimseye güven kalmadı. Almazdım. İyiyse de uzaktan iyi olsun
(2,104 puan) tarafından
Bende eşim davet etmiş artık diye aldım ama yarın gene gelirim deyip gidince ne diyeceğimi bilemedim
(2,366 puan) tarafından
Gelirse ben de çıkıyordum ya işim var de gider zaten
+1 oy
(54,185 puan) tarafından
Suriyeli olmasa da almam annesiyle oturmaya gelenle oynasin yoksa istemem
0 oy
tarafından
Alırım ben çocuk sonuçta 
(2,104 puan) tarafından
İyi insanlar ona lafım yok çat pat Türkçe biliyor anlasabiliyoruz ama yarın gene gelirim kardeslerimde gelsin deyince ne diyeceğimi bilemedim
0 oy
(3,554 puan) tarafından
Çocuk sonuçta ama bahçe gbi bi yer yok mu orda oynasalar
(2,104 puan) tarafından
Yok kuzum ya görsen buralar dışarı çıkılacak gibi değil hava şuan 35 derece
0 oy
tarafından
Ayyy bende alırım ya kıyamam özeniyordur oyuncaklara falan :((
(2,104 puan) tarafından
Yani oglumun odasına girince burası benim evim olsa ben hiç sıkılmam burdan kocaman oda vermişsiniz çocuğunuza dedi baya güzel oynadılar ama işte giderken kardeslerimde gelsin yarın gene gelirim dedi gitti her zaman alamam eve ama bir kereliğine annesiyle birlikte ağırlasam mi acaba kardeşleri de gelmiş olur . Ama annesi hiç Türkçe bilmiyor işte
tarafından
Ah canm inan oyuncaklar için geliyorlardır en çok da . Onların olmayınca ozeniyorlar dediği gibi
(2,104 puan) tarafından
Yani öyle tabi o oyuncak oynuyor oğlumda onunla oynuyor can sıkıntısı gidiyor çocuk çocuğa her zaman iyi gelir. Arada gelse oynasalar sıkıntı değil ama her gün gelmek istiyor bir de kardeşleriyle birlikte. Bende hayır diyemiyorum
(9,920 puan) tarafından
Hayır de her gun olmaz benimde işlerim oluyor de ya da belırlı gun belırle su gun gelebilirsin diye. Sonrasında olurda tozuturlarsa eve cocuga zarar verme gibi o zaman bu sekılde oynamanıza izin veremem dısarda oynarsınız bundan sonra dersin durust ol kırmadan konus
(2,104 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun
(9,920 puan) tarafından
En guzelı o canım kırmamaya calısırken kırıyoruz nasıl bi dunyaysa
0 oy
(7,814 puan) tarafından
Ne kendi çocuğumu gönderirim ne de başkasının çocuğunu kabul ederim bana sağlıklı gelmiyor böyle şeyler.
0 oy
(1,137 puan) tarafından
Ben tek başına komsu cocugunu eve almam kendi cocugumu da göndermem ama annesiyle birlikte geleceklerse ara sıra olabilir neden olmasın 
0 oy
(8,253 puan) tarafından
Kimseyi almam annem bizi gondermezdi oyle alistik ne gonderirim ne alirim 
0 oy
(993 puan) tarafından
Alırım kendi evime ama gönderir miyim bilemiyorum. 3 tane Suriyeli kiracimiz var , ben taşındım ama 8 sene boyunca aynı apartmanda oturduk birbirimize gelip gidiyorduk onlar temiz ve cana yakın insalar ondan sorun göremedim bizde alışveriş yapıp yardımcı oluyorduk başta , 2 senedir de kira almıyoruz. Bu sene evler yıkılıp iş merkezi olacak ondan yollarımız ayrılıyor onlarla 
0 oy
(9,920 puan) tarafından
Niye eve almayasın ki canım sadece temkınlı ol her zaman alma. Annesiyle davet et bi gün o kucuk cocukta gelsin. Cocuguna evıne zarar vermıyorlarsa insan insandır.
0 oy
(18,655 puan) tarafından
Suriyeli olması Türk yada kürt olması düşüncemi değiştirmez komşu çocuklarını eve anneleri olmadan almıyorum kendi cucugumada asla izin vermem canm devir kötü olmuş ne olacağı belli olmuyor yardım etmenizi takdir ediyorum ama eve alma durumu sakıncalı 
0 oy
(1,697 puan) tarafından
Ah kıyamam ya suriyeli flan düsünmem cocuk sonucta alirdim ve ertesi gün kardeslerinide alir oyuncaklarla oynatırdim kesinlikle sonra ben sizi gene çagırırım derdim ya keske bütün cocuklar eşit şekilde büyüse ;(
0 oy
(5,198 puan) tarafından
Yok bende almamda gitmemde Suriyeli türk farketmez 
0 oy
tarafından
Yok ya almam evime 
0 oy
(1,515 puan) tarafından
Yok kesinlikle almam 
0 oy
(7,827 puan) tarafından
Her gün her gün gelmek isticek yarın geri gönder canım dışarda oynarsınız şimdi işim var de
0 oy
tarafından
Yani irkiyla alakalı bi durum göremedim ama ben kimseni çocuğunu tek eve almam gelecekse annesiyle gelsin 2 3 saat otursun gitsinler hergun hergun de olcak şey değil nasıl alistirirsan oye gider bacım çocuk bu düşer şaşar bişey olur zaten bizi sevmiyolar burda çocuğuma bişey yaptılar diyebilirler biz ayrımcılık yapmayız ama devlet korumasında onlar her türlü haklı çıkarlar Allah korusun 
0 oy
(153 puan) tarafından
Kendimden örnek vererek cevaplayayım 3 yaşında oynamaya başlamışız komşumuzun çocuğuyla kardeşim olunca o da bize katıldı üçümüz çok yakın arkadaş olduk. O bize geldi biz onlara gittik. Yıllar geçti bizim şimdi 25 senelik dostluğumuz var. Hala buluşur görüşürüz en yakın arkadaşımız oldu.

Bence insanın böyle bir arkadaşının olması güzel ve değerli. Eğer güvendiğiniz bir aileyse Suriyeli ya da Türk olması önemli değil bırakın oynasınlar. Tabii hergün gelinmez ona bir düzenleme yapmak lazım belki hafta da bir olabilir.
0 oy
(8,079 puan) tarafından
Canim suriyeli oldugundan değil ama komşu cocuklarıda anneleriyle olmadigi sürece almıyorum ben. Aşıri yaramazlar bide gelince cocuklarimin uyku düzeni bozuluyor cunku gitmek bilmezler uyku saatleri falan geçiyor diye hiç alıştirmadim

İlgili sorular

0 oy
40 cevap 1,000 göst.
4 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Umutherzamanvar (193 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 195 göst.
12 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Melis63 (2,120 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 855 göst.
25 Eylül 2020 Aile & Aşk kategorisinde Le.leyli123 (40 puan) tarafından soruldu
+3 oy
12 cevap 605 göst.