Ben burda ki bir hadsize sakın pes etme dedim diye bana demedigi kalmamisti. O yüzden kendi kendime söz vermiştim kimseye yardımcı olmuycam diye ama boşver sana anlatayım cnm.
kesinlikle Lazimlik al. En az 10 tane külot al. Atlet al. Pijama altı çok lazim. Günde 10 kere kilot değiştirince haliyle pijamada degistiriyorsun
Alıştırma kilodunu ben pek kullanamadim çok gereksiz geldi. Alez mutlaka lazim
Öncelikle karar verdiğinde kesinlikle ne gece ne gündüz hiç bir zaman bağlama.
Sakınnnn pes etme. İlk 3 gün çok zor oluyor insan acaba ogrenemeyeckmi diyor. Yavaş yavaş alışıyor. 1. Hafta sonunda daha öğrenmiş oluyor.
İlk bezi cikaridginizda önce bir anlat çocuğa.
Sonra sürekli tuvaletin geldimi diye sormana gerek yok ilk günler bunaltma çocuğu.. Çünkü gelsede gelmesede tutamiyorlar.
Sen kendin 10 dakikada bir 15 dakikada bir götür.
Ben lazimligi oturma odasına getirdim gündüz. Altına havlu serdim lazimligin. Yaninada tuvalet kağıdı rulosuni getirdim. Yapınca sildim poposunu.
Gecede odasına götürdüm lazimligi. Uykulu uykulu yaptirdim. Yavaş yavaş cişşssss dedim öyle soyleyince yapti.Hala gece odasına götürüyorum uykusu açılmasın diye.
Bende ramazanda öğrettim. Biraz daha geçsin gece klozete götürürüm.
Şunu soyleyim. Ay ogrenemedi sürekli altına kaçırıyor falan diye düşünme. Gayet normal bunlar. Ama benim hiç bı zaman etraf batmadi. Çünkü 10 dkda bir çiş yaptığı için çok birikmiyordu. Sadece pijaması islaniyordu.
.
Gece kesinlikle bağlama. Uyumadan cişini yaptır. Altına alezini ser. Gece 2 saatte bir kaldır ilk hafta. Sonra zaten kendi ogreniyor tutmayı
Gece benim kız daha kolay öğrenmişti.
Kaka olayına gelince. İlk başta kakasını yapmak istemiyorlar. Korkuyorlar galiba. Birde benim kız tez canlı olduğu için kaka yapmak için lazimlikta beklemek ona sıkıcı geliyordu. Hemen kalkıyordu.
Bende çozumu sürekli bisiler anlatmakta buldum. Gün içinde ne yaptığımızı soruyorum... Ay şugun ne olmuştu bugün ne olmuştu. Yani saçma sapan Şey anlattigim bile oldum sırf lazimlikta buraz daha oyalanip kakasını tamamladım diye
İlk hafta kabız olabilir buda çok normal. Kakasını yumusatacak şeyler ver. Benim kız yoğurt yeyince yumusuyo ben yoğurt veriyorum.
Çocuğunu sen herkesten daha iyi tanırsın onun isteklerine göre şekil alırsın.
Ama yine söylüyorum sakın pes etmeeee. Basaracaksin. İnan ben ilk başta dedimki bu ne ya böyle meme bıraktırmak daha kolaydır eminim dedim. Bu daha zormuş dedim. Gerçektende zor ama ilk 1 hafta zor. Sonra çocuk öğrenince insanada bir gurur geliyor öğrettim diye ☺️
Basaracaksin sende. Emin ol. Sormak istediğin birşey olursa ozeldende yazabilirsin.