0 oy
197 göst.
Diğer kategorisinde (1,018 puan) tarafından
Eş anne baba kayınvalideye pay verilebilir mi 

7 Cevaplar

0 oy
(10,000 puan) tarafından
Ben kesmeyen kişilere veriyom 
(1,018 puan) tarafından
Kurban değil ben de durumu olmayan insanlara vereceğim de şimdi adak kurbanı keseceğim yarın eşim ciğerini yemek istiyor annem bizede pay verirmisin diyor ama ben verilmez diye biliyordum onu soruyorum normal kurban değil
tarafından
Ayrı satın alıp verin durumları yoksa canım yoksa adağın hiç bir anlamı kalmaz
(10,000 puan) tarafından
Anladım ben adağı yakınlar yiyemiyo yabancıya verin daha ıyı
-Reklam-
0 oy
(349 puan) tarafından
Adak kurbanı kesen kişinin (adağı adayan kişi) annesi babası eşi ve çocukları etten yiyemez. Yerlerse yenen etin değeri kadar para vermek lazım 
0 oy
(163,475 puan) tarafından
verilmez adak eti yenmez
0 oy
(14,950 puan) tarafından
Adagi 1. Derece yiyemiyor diye biliyorum canım.ben
0 oy
tarafından
O zaman adağın anlamı kalmaz ki 
(1,018 puan) tarafından
Banada öyle geliyor eşim ciğerini yemek istiyor annemde bizede bir bacak verirsin artık diyor adak kurbanı bu keyfi kesmiyorum ki herkes keyfinde işin vermeyince darılacaklar şimdi
tarafından
Adak adamasaydınız keşke kurban yakın zaten kurban keser yerdiniz :(
(1,018 puan) tarafından
Benim küçükken adadığım bir kurban malesef kesmeye biraz erteledim durumum olmadı vs şimdi keseceğim yeni adadığım birşey değil
tarafından
Doğrudur canım Allah kabul etsin ınsalalh
0 oy
(13,443 puan) tarafından

Adak kurbanının etinden adak sahibi, eşi, usûl ve fürûu (neslinden geldiği ana, baba, dede ve nineleri ile kendi neslinden gelen çocukları ve torunları) yiyemeyeceği gibi, bunların dışında kalıp zengin olanlar da yiyemez

Yiyemiyormus canim

0 oy
(800 puan) tarafından
Yiyemezler adak olmasaydi yiyebilirlerdi. Akike falan yenebiliyor mesela. Bazilari cidden sacmaliyor benim esimde bebegimiz icin adak adamis saglikli dogsun diye bizdede ona goz dikenler oldu 3 5 sefer size olmuyor dedik sonra kpadilar cenelerini
(1,018 puan) tarafından
Yani adak keyfi bir kurban değil kendide kesti bize vermedi ben  vermemesi gerekiyor zaten durumun ne olduğunu biliyor yani şimdi gelmiş istiyorlar verilmeyeceğini bile bile durumlarında kötü değil babamın kendisi kasap zaten istese gelişinden biraz yükseğe alır payronundan
(800 puan) tarafından
Saçmaliyorlar işte

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 133 göst.
5 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Annebebek34 (1,018 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 348 göst.
27 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Gamzeec (395 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 475 göst.
4 Mart 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu