0 oy
248 göst.
Diğer kategorisinde (1,018 puan) tarafından
Ben küçükken ne oldupunu hatırlamıyorum adak adadım bir küçükbaş onu şimdi keseceğim birde tavuk adadım onuda şimdi kesmeye niyetlendim ama İslama bunun yeri yokmuş 

Benim adadığım tavuk adapı geçerli olmuyor mu yada parasını birine versem ne olur ne olmaz günah olurmu yada ne yapmalıyım küçüktüm ama yaşımı hatırlamıyorum 18in altındaydım ama yinede ağzımdan çıktı nasıl yol ilerlicem

Kğçğkbaşı keseceğim ama tavuk aklımı karıştırdı 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Tavuk adanmaz canim ama parasini verebilirsin sadaka niyetine 
(1,018 puan) tarafından
Valla küçükken adadım neyin ne olduğunu bilmiyordum ağzımdan çıktı bikere ama adanmayacağını bilmiyordum sadaka versem yerine getirmiş olurum dimi ya
tarafından
Zaten tavuktan adak olmayacagi icin yerine parasini verebilirsin icin rahat olsun
(1,018 puan) tarafından
Tamamdır bakayım parasına da vereyim
-Reklam-
0 oy
(3,162 puan) tarafından
Icine sinmezse birine sadaka niyetine ver. Adak olmaz tavuktan
tarafından
Ayni anda ayni seyi nasil yazdik acep :)
(1,018 puan) tarafından
İçime sinmiyor işte ama adak olmadığını bilmiyordum sadaka versem kabul okur ozaman demi
(3,162 puan) tarafından
Kabul olacak bir adam yol ortada zaten sen sadece parasını ver aklında kalmasın madem.
(1,018 puan) tarafından
Tamamdır sapol
(3,162 puan) tarafından
Aklın yolu bir :)
0 oy
tarafından
Tavuk adanır mi kız o nerden çıktı.

Kurbanlık hayvanlar adanır. Sen hiç kurbanda tavuk keseni gordunmu
(1,018 puan) tarafından
Ya ne bilim 18in altındaydım niçin neden yaptım hatırlamıyorum ama gerçekleşmişti ama ağzımdan çıktı yani aklımda kaldı sürekli de içime batıyor şimdi kesmeye niyetlendim araştırken adak olmayacağını öğrendim tavuk para sını sadaka olarak versem kabul olurmu diyorum bende
tarafından
Hiç bilmiyorum canım. Sen yinede bilen bir hocaya danış
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Böyle fetva bilgisi gerektirecek durumlari fıkıh bilgisi olan hocalara sormak yararina olur kulaktan dolma bilgilerle kas yapayım derken göz çıkartılır  diyanetin yada bulunduğun ilçenin diyanetin verdiği fetva hattını ara
(1,018 puan) tarafından
Dini yerlerde tavuk adak omnayacapı için kestirmek gerekmez yazıyor ama benim içim rahat etmesi adına yine de fiyatı üzerinden sadaka versem sıkıntı olur mu diye sordum sadece
(1,794 puan) tarafından
Yazıyor dediğine göre google ye baktın sanıyorum işte o bilgiler kim tarfından verildiği belli olmayan bilgiler içini rahat ettirecek yorumu işin ehli kimseler  verebilir diye yazdım

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 66 göst.
0 oy
8 cevap 306 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde noluyokk (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 130 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 734 göst.
5 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Aniskomhakli (1,230 puan) tarafından soruldu