0 oy
218 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (4,715 puan) tarafından

Daha önce de post açmıştım kızımın dişlerinde lekeleri için. Bu sabah pedodontiye götürdüm. 

Baktı,  leke olmuş dedi bu ilerler ise çürüğe dönüşebilir dedi. 

Dişleri çok iyi fırçalamak gerektiğini, yediklerinden olabileceğini, pekmez gibi şeylerin de lekeleme yapacağını belirtti. Kan ilacı kullanıyorsa eğer ilacı verdikten sonra dişlerin temiz bir tülbent veya fırça ile iyice temizlenmesi gerektiğini de söyledi yoksa o ilaç da leke yapabilirmiş. Hatta şu an mevcut bir lekelenme de olduğu için ekstra dikkat edilmesi gerektiğini söyledi aksi halde daha beter hale Allah korusun getirme ihtimali varmış. Birde eğer gece emiyorsa aynı şekilde temiz bir tülbent ile temizlenmesi gerektiğini veya su verilmesi gerektiğini söyledi çünkü anne sütü inek sütünden daha şekerliymiş. 

Şekerli yiyecekleri ise haftada bir kere ile sınırlamamızı önerdi.  

Şükürler olsun şu an ciddi bir şey yokmuş ama dikkat edilmez ise yuvarlak şeklinde yarıklar siyahlaşmalar vs olabilirmiş. 2 yaşında ki çocuklara anestezi yaptığımız oluyor dedi. :(  

Allah'tan süt dişleri ama yine de dikkatli olmak lazım tabii. Dişlerini güzel fırçalamak gerekiyor. 

Eğer çok dikkatli olunursa zor geçer ama en fazla böyle kalır dedi. 

4 Cevaplar

0 oy
(1,154 puan) tarafından
Ne kadar fircalarsan da  o leke çıktıgi zaman çabucak ilerleyip çürüğe dönüşüyor maalesef. Kızım 3 yaşında anestezi altında diş operasyonu geçirdi. 
(4,715 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun
(1,154 puan) tarafından
Teşekkürler. Önceki postunu okudum. Kızım ne kan damlası aldı ne de biberon. Gece emdiginden dolayı olmustu.
(4,715 puan) tarafından
Benimki de büyük ihtimal ile ondan oldu. Biberon almadı şekerli şeylerden ise olabildiğince uzak tutmaya çalışıyorum. Kan ilacına yeni başladık ona başlamadan önce lekelenme olmuştu.
(1,154 puan) tarafından
Evet bir an önce emmeyi biraktirman gerekiyor. O çürük zamanla derinlesip dişleri eritip kırıyor çünkü
(4,715 puan) tarafından
Uzun bir süredir deniyorum yavaş yavaş bıraktırmak istiyorum ama çok zor ya çok düşkün
-Reklam-
0 oy
(2,803 puan) tarafından
Benim tanıdığım da 3 yaşında kızı on dişleri hepsi çürümüş doktor kızı şeker falan da tuketmezdi doktor anne karnında vitamin kalsiyum eksikliginden oluyor demişti 
(4,715 puan) tarafından
Allah Allah ya olabilir o da bir ihtimal
0 oy
tarafından
Benimde küçükken dişlerimde leke vardı çürük değildi ama içlerinde siyah noktalar şeklindeydi. İlerledikçe hepside çürüdu.
(4,715 puan) tarafından
Geçmiş olsun ya

İlgili sorular

+2 oy
5 cevap 109 göst.
0 oy
7 cevap 181 göst.
12 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Cansu07 (8,815 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 137 göst.
6 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde MARMELAT -_- (790 puan) tarafından soruldu
0 oy