0 oy
716 göst.
Diğer kategorisinde (318 puan) tarafından
Kızlar lütfen bana yardım edin fikir verin çok kötüyüm . Düğünümüzü kendimiz yaptık. Borç ödüyoruz kaç senedir.. 

eşimin ailesinin 1 kuruş faydası olmadı.

hatta kayınpeder in gelip şu niye yok bu niye yok bile deyip eksik aramışlığı bile oldu.

Neyseki borçlarımız bitti. 

Allah birde bebeğimizi nasip etti artık rahata kavuşuyoruz gezelim yiyelim içelim birikim yapalım derken dün eşim eve geldi

. Ve diyor ki anne babası büyük kavga etmiş. Boşanma durumları bile varmış . Hata babamın. Babamı aradım ve annemi sana muhtaç etmeyiz dedim annemi ve çocukları getirip ben bakarım demiş. 

Biri 17 yaşında biri 11 yaşında 2 de çocuk var. 

Olayın tazeliği ile bişey diyemedim eşim çok üzgündü. 

Çokta iyi bir insan. Onu üzmek de istemiyorum ters bişey söyleyip. 

İnsanlık ölmedi kapımı açarım tabiki evet ama ben kendimde çalışıyorum yıllardır

afedersiniz eşek gibi borç ödüyorum. 

Kimse bana ne haldesin diye sormadı. Bizde zor zamanlardan geçtik kimseye yük olmadık. 

buralar çok zoruma gidio. 

Tamam gelsin idare de ederim bikaç ay ama ömür boyu sizle yaşayacak olsalar tepkiniz ne olur arkadaşlar kafayı yicem ya. Benim yeni düzene giren bir hayatım varken bu nerden çıktı şimdi. İnsan başına herşey gelebilir yarın ne olacağımızı Allah bilir günaha da girmek istemiyorum ama napmalıyım siz olsanız nasıl bir yol izlediniz 

20 Cevaplar

+2 oy
(1,279 puan) tarafından
Eşine baskalarının düzeni bozulunca bizim bin bir  emekle kurduğumuz düzen de mi bozulacak diye sor. Ben senin kararlarında hep yanındayım ama uzun vadede birlikte yaşama fikri benim aklımı çok kurcalıyor, senin ile huzurumuzun bozulmasını istemiyorum ama içimde de hep bir burukluk var. Olayın tazeliği ile söylemek istemezdim seni daha da kırmak için ama bil istedim. Benim gönlüm uzun vadeye razı değil, maddi manevi destekçi olalım elimizden geldikçe ama birlikte yaşamayla alakalı sen de bir düşün.. diye sohbet havasında duygularını ifade edebilirsin.
(29 puan) tarafından
Kız ne güzek yazmışsın öyle esim bana bu şekilde anlayışla cevap verse bas tacı ederim onu harika ❤️
(1,279 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım, biz genelde böyle konuşurak çözüyoruz canım. Net ama kalp kırılmadan olunca iyi oluyor ❤️
-Reklam-
0 oy
(2,963 puan) tarafından

Bu zamanda bukadar yük fazla gelmesi normal canim şuan geçim kolay dehil ki? Sen calisiyormusun?  Evleri barklari yokmu? Tamamen eşin mi bakacak.

Zor bı durum düşünunce 
(318 puan) tarafından
Var canım kendilerine ait evleri var..ama eşim alır evime getiririm diyor. Evet bende çalışıyorum şuan doğum izindeyim 1 ay sonra başlıyorum. Bakıcımı falan tuttum bebeğime
(2,963 puan) tarafından
Evleri size uzakmi? Aynı evde olmaya gerek var mı yahu kaç kişilik hayat yani bunu ortak oalrak artı eksileriyle konuşmak gerekir bir gün dehil 2 gün değil canim birileriyle yaşamak kolay değil bak görümcem yanımda bana yük değil misafir olaeak geldi uzun süredir kalıyor ben öyle bile daraliyorum yeri geliyor ne bileyim.
(318 puan) tarafından
1 saat uzaklıkta canim. Bende onu diyorum. Hata babasınınsa babası terk etsin evi. 3 kişi ile başkasının üstüne gelinir mi. Niye düşünmüyor bu insanlar ben anlamiyorum. Sizinde zor. Görümce. Bi arada o gelip kalmıştı benim . Valla çekilmiyor canım yağ olsada bal olsada olmuyor
(2,963 puan) tarafından
Ki bana gorumcemin bı yükü yok yani ama herkesin kendi düzeni evi inanki olmuyor ev üstüne ev öyle tercih etsek birlikte yaşardık . Çokta uzak değil anne herşeye yetebilir bence eşinde kendini gösterir zaman zaman. Yok yani evi barki var çok çok zor durumda değilse böyle birşeyi kabul etmem zor bu çocuklarla uğraşmak etmek ayrılıkta var herşeyde var hayatta ama kaynanan yanlız dehil cocuklaei var hakkınızda hayırlısı olsun eşine yumuşak şekilde ömür boyu böyle yapamayacağını şöyle bence sora istesende diyemezsin ikinizde çalışıyorsunuz söz hakkiniz var çalışmasan bile öyle yani
(29 puan) tarafından
Kuzum stres yapma suan ki sinirle öyle diyordur ama emin ol esimde getirmez cok fevri davranma simdilik ❤️
0 oy
tarafından
Büyük konuşmayayım ben yapamazdım. Kalabalık istemiyorum 
0 oy
(603 puan) tarafından
Yaşadığın şey herkesin başına gelebilir ama cidden kabul edilebilecek gibi değil olayın sıcaklığı geçsin bi konuş eşinle güzel güzel hiç rahat edemezsin inşallah gönlünce olur 
(318 puan) tarafından
Aynen canım olayın tezeliği ile bişey deyip eşimi de üzmek istemedim ama annesine de çok düşkün. Diğer erkek kardeşi de evli o hiç sesini çıkarmıyor.
tarafından
Bence annesi de yaşlı değilse oğluna bile muhtaç olmasın calişsin baksın cocuklarina sonuçta biz evleniyoruz yuva kuruyoruz sülaleye sahiplik yapamayız ki
0 oy
(21,887 puan) tarafından
Yani çocuklar da kazık kadar. Küçük olsalar neyse diycem. Bence kendi evleri de varmış. Bir süre sizde kalıp sonra kendi evlerine geçsinler. Eşin de vicdan yapiyodur. Ama sen de haklısın. Sizde kalmak zorunda değiller. Madem bosanacaklar. Kayinbaban nafakasını ödesin. Siz de yardım edersiniz bı şekilde gecinirler
0 oy
(1,451 puan) tarafından
Bugun tamam.da.uzun vadede sikinti olur
(318 puan) tarafından
Nasıl söylenebilir peki uygun bir dille ne demek gerekir kafamı toparlayıp ne söyleyeceğimi bile düşünemiyorum
0 oy
(6,437 puan) tarafından
Ben kabul etmem canım aynı şeyi kuzenimin kaynanası yaptı oğlu yıllardır tek yaşardı sorun yok evlendi hemen adamla kavgaları gün yüzüne çıktı ee ben boşanayım sen bana bak demeler kuzenim boşanma sürecinde destek oldu ama zor oldu anlaşmamazlıklar başladı bu ev benim demeler ee sende 2 tane çocuk var diğerleride  küçük çocuk kabul etmemelisin kuzenim boşanma eşiğinden döndü ayrıca baştan beri destek verilmemiş kendi 2 çocuğun varken çalışmış etmişsin eşin bunları ne çabuk unutuyor da kendi başına böyle büyük karar veriyor 
(318 puan) tarafından
Bakın sizdeki de aynı durum.oğlu evlenene kadar aklı nerdeymiş. Millet çok meraklı başkasının üstüne çökmeye. Kesinlikle kabul edilmez canım ya. Ayrıca Son cümleni alkışlıyorum canım benim.  herşeyimizi beraber yaptık. Herşey de destek oldum. İlla şunu al bana bunu al diye diretmedim. Elimizde ne varsa onla idare ettim. Aynen öyle böyle büyük bir kararı bana sormadan nasıl verebiliyor demi arayıpda bana danışmadan annemi getiriyorum demeler. Çok doğru söylüyorsun. Ben tek cümle ile bunu desem bile yeterli bence. Sen böyle büyük bir kararı bana danışmadan nasıl verdin diyebilirim gayet açıklayıcı
(6,437 puan) tarafından
Aynen canım misafir değil ki bir ay kalsın kapını kapat ee sadece kalmak mı masrafları ne olacak senin kendinden verdiğin ödün peki demi ama yakın bir yerde otursun git gel yapsın eşin evede k.peder baksın sonuçta 2 çocuğu var yada o evde kaynanan otursun k.pederin gitsin bir yere
0 oy
tarafından
Bir kaç ay kendisini idare edene kadar kalabilir de ömür boyu bende istemezdim sağlığında bir problem yoksa kabul etmezdim ama bakılacak durumu olsaydı düşünmeden bakardım 
0 oy
(4,162 puan) tarafından
Bizler de anneyiz hayatın neler getireceğini bilemeyiz, eşlerimiz sahip çıkmazsa elbette evlatlarımızın kapısına gideceğiz. Siz annenize küçük kardeşlerinize sahip çıkmak istemez miydiniz? Şu an bu konulara hiç girmeyin eşiniz üzgün olduğu için evlatlık görevini fazlasıyla yerine getirmiş biraz zaman geçsin bir düzen oturtulur. Belki onlar da sizinle yaşamak istemez kendi evleri olsun ister. 
(318 puan) tarafından
Canm evet çok haklısın. Yazımda bunu da belirttim zaten insanın başına herşey gelebilir yarın ne olacağımızı Allah bilir belki bende aynı duruma düşeceğim. Ama inan o kadar zorla evimizi düzenimizi kurduk ki 1 kere ne haldesiniz demediler. Benim annem asgari ücret ile çalışıyor. Ondan borç aldık sürekli. Evet insanlık bende kalsın deyip üstünü de kapatırım asla vicdansız biri değilim. Ama 3 kişinin evine geldiğini düşün ömür boyu. Çok zor bişey. Diğer kız yarın üniversiteye başlayacak sınava hazırlanıyor. Eşim bunları da üstlenecek okuluydu masrafıydı. Benim de bebeğim oldu onun geleceğini de düşünmek zorundayım. Ayrıca Kendi evleri de var canim
(4,162 puan) tarafından
Evleri varsa gelmezler herhalde. Ayrıca eşiniz kardeşlerini düşünürken babaları da düşünüp destek olur. Siz de haklısınız hiç kolay değil ev üstüne ev. İnşaallah kendi evlerinde düzenlerini kurarlar siz de gidip gelerek de destek olursunuz
0 oy
(5,437 puan) tarafından
Seni o kadar iyi anlıyorum ki kendini suclama bende aynisini hissederdim bastan tepki koyma ne olacagi belli degilken hele zamanla olmayacagini gosterirsin
0 oy
tarafından
İllaki öyle bir erkek olarak demistirde kayınvalidenin yük olmayıp ayrı eve çıkıp çalışıp nafaka yardım alarak hayatına devam etmesi gerekiyor tabiki bunlar olana kadar bir iki ay en fazla idare ederim ama öyle eşim sonrasındada maddi olarak para vermeye kalkarsa baya olay çıkartırım çünkü kendimde çalışıyorum ben çalışmasam verebilecek durumda olamazdi ve ben bana hiç destek olmaya çalışmayan insanlara ve kendisi çalışmayana cabalamayana günahımı vermem kim olduğu fark etmez aynı evde olmaz zaten maddi olarakta vermeye kalkarsa şartlar normallesince direk bırakırım çalışmayı verebiliyorsa versin ortada para kalirsa akillanmazsa da sokarım bı dünya borca hiç acımam 
(318 puan) tarafından
Valla duygularıma tercüman oldunuz Allah razı olsun. Acaba fazla mı kinciyim diye kendimi suçluyorum bir taraftan da. Aynen öyle para vermeye kalkacağı kesin eşimin. Çocukları bile okutur. Dediğiniz gibi ben çalışmasam bunların birini de yapamaz. Hem kimse bana 1 kuruş yardım etmeyecek hemde benim üzerimden geçinip gidecek. Yok öyle bir dünya. Şimdi borç dert bitti tabi elimize geçecek parayı harcayacak yer arıyor. Borç paçamızdan akıyoken acaba bunu diyebilecek miydi. Bazen kendime kızıyorum. Destek oldum hep. Keşke olmasa mıydım da herşeyi zorlukla kendisi yapsaydı. Baksanıza şöyle büyük bir durumda fikrimiz bile sorulmuyor
tarafından
Erkekler öyle işte kadın çalışırken rahat harcayıp üstten koşuyorlar ama calismadiginda sesleri yavaştan kısılıyor bakıyor tek başına çalışınca anca ev geçiniyor hariçten birşey yapılamıyor ne desen anlamaz kalkmış bi tarafı kendi emeginle gereksiz gurur yapıp erkeklik yaptırma sonra dönüp zaten senin sayende demez ki çünkü her yapabildiği şey senin sayende olan olucak ama niyeyse sen çalıştın ben çalışmadım mi diyorlar hesabını yapıyorsun diyorlar ama yapacaksın yani
0 oy
tarafından
O 1 2 ayı bile kabul etme sakın 1 2 ay şu bu diye idare adi altinda sonra yok ev bulamadık yok kira çok pahalı yok eşya alcak para yok yok çocukların okulu derken ömrü billah kalıcı hale gelcek madem boşanıyor yada kavga her neyse kendi aralarında cozsunler koca insanlar 
0 oy
(677 puan) tarafından
Kaynanan kaç yaşında çocukları çok da büyük değilmiş. Onlar da nasıl gelmek istiyorlar herkesin kendine göre düzeni var. Düşüncesiz insanlar hiç demiyor ki biz gidecez ama gelin rahat etmez. Allah yardımcın olsun inşallah gelmezler 
0 oy
(8,174 puan) tarafından
Aralarını düzeltevek bir büyüğünüz yok mu hemen boşanmaya dönmüş iş. 
0 oy
(1,341 puan) tarafından
Çok zor iki taraf icinde,gidecekler yerleri yoksa da ne yapsin sokakta mi yatsinlar birkabilir mi insan annesi ve kardeslerini..Herkes icin cok zor size ayri zor...Allah hayirlisi neyse hakkinizda onu eylesin.
0 oy
(11,050 puan) tarafından
Gerçekten haklısın ömür boyu bakamazsin eşine söyle babasını konuşsun barışsinlar
0 oy
(3,020 puan) tarafından
Arkadaşım beni yanlış anlama fakat olayın sıcaklığı geçene kadar eşin başka vaadlerde verebilir annesine kardeşine. Sen şimdiden ipin ucunu tut. Güzelce konuş. Öncelik senin ve evladının geleceği
0 oy
tarafından
Ben sana bişey diyim mi bacım Allah yanlarına koymamış onlar size sahip çıkmamış ama Allah onları senin eline düşürmüş ben olsam ölene kadar bakarım niye biliyo musun suçunu bilsin biz zamanında oksuzyetim gibi bi düğün bile yapmadık ama onlar bana bebek gibi bakıyorlar diye düşünsün gözünün içine baksın kalsın pişman olsun hem ahiretini kurtarısın 
0 oy
tarafından
Aynı evi asla kabul etmem ama çok istiyorsa bize yakın bir ev tutar yardımcı olur annesine 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 375 göst.
18 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 264 göst.
11 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 1,191 göst.
25 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Nurgizem (274 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 250 göst.