0 oy
307 göst.
Diğer kategorisinde (1,220 puan) tarafından

Kızlar 1 yaşında oğlum var 9 ay önce de spiral taktırdım.

Ayın 10da regl oldum, regl olmama 5 gün kala yoğun bel ve kaşık agrım vardı sancım beni bayiltacak duruma getiriyordu. Regl olduktan sonra aşırı yoğun kanamam oldu bir çeşmeyi açık bırakırsın oluk oluk akar ya aynı öyle,( kusura bakmayın mideniz bulanmış olabilir hakkınızı helal edin) regl olduktan 2 gün sonra lavaboda 2 parça kan pıhtısı şeklinde ceviz büyüklüğünde parçalar düştü Bende pcos kisti var belki kist düştü dedim, kendimce...

Neyse agrım ve kanamam asla kesilmedi cumartesi doktora gittim özele.

Doktor ultrasonik muayene de spiralin kaydığını söyledi bende çıkaralım işe yaramaz hocam dedim. Hoca da alttan muayene için hazırlanın dedi bende yoğun kanamam var dedim hocam oda sıkıntı yok dedi.

Kadın kayan spirali zor buldu kanamam o kadar çoktu ki doktor bile şaşırdı. Sen düşük yapmış olabilirsin dedi. Kanaman aşırı yoğun dedi. Spirali çıkardı az ağrım dindi, ama sonrasından yine başladı doktor kan vermemi istedi cumartesi 12ye kadar çalışıyor özel 12den sonra yetişemedik hastaneye yarına kaldı umarım gebelik olmamıştır çünkü parça kalmışsa kürtaj ile kalan parçaları temizleyeceğiz dedi.

Birde gebelik spirali kaydırmış olabilir dedi.

Çok şaşkınım ne ara gebe kaldım ne ara düşük oldu :(

Doğrusu 2.ci çocuğa hazır değilim oğlum henüz çok küçük

Anlamış olduk ki spiral de korumuyormuş...

Benim gibi aynı durumu yaşayan var mı?

Ve hala da yoğun kanamam var kızlar korkuyorum açıkçası

3 Cevaplar

0 oy
(5,383 puan) tarafından
Birçok tanıdığım spiralle hamile kaldı. Tam korumadığı için biz hem spiral hem prezervatifle korunuyoruz. Ne diyeceğimi bilemedim açıkçası. Geçmiş olsun
(1,220 puan) tarafından
Kadın olmak çok zor :(
Hap ile korunmak nasıl olur?
(5,383 puan) tarafından
Doktorum onu da önermişti ama ben halihazırda birçok ilaç kullandığım için onu da eklemek istemedim. Bir de hormonları bozduğu için sonrasında gebe kalmak biraz zor oluyor demişti. Hiç kullanmadım. 40 kontrolünde spiral taktırdım 1,5 yıl oluyor hiç sıkıntı yaşamadım ama her bünye farklı işte. Rabbim gönlüne göre versin ♥️
(1,220 puan) tarafından
Benim bünyem kaldırmamış sanırım çok korkuyorum herşeye birşey diyorlar ne yapacağımı şaşırdım artık. Geçici süreliğine kordonlar bağlanıyormuş bir bilginiz var mı?
(5,383 puan) tarafından
Geçici olduğunu sanmıyorum. Çocuk istemeyen kadınların bağlıyorlar ama onu da ilk çocukta bağlamıyorlar
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bende hamile kalmaktan korkuyorum :((
(1,220 puan) tarafından
Ah ya :((
0 oy
(7,617 puan) tarafından
Düşük yapmış olsan   o kadar sürmez kanama düşündükten sonra kesilir ilk bı kaç gün yoğun gelir
(1,220 puan) tarafından
Ya ne oluyor bende bilmiyorum :((

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 980 göst.

Kategoriler

1,477,526 soru

24,184,789 cevap

336,546 kullanıcı

...