0 oy
563 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar soru için kusura bakmayın ama sorabilcegim başka kimsem yok siz hangi korunma yöntemini kullanıyorsunuz yeni evli olarak kafam çok karıştı 

16 Cevaplar

+3 oy
(7,101 puan) tarafından
En güzeli yapmamk kesin çözüm dnndbdb
tarafından
Ahahah kesinlkle
(435 puan) tarafından
:)))))) jdjdjdjfjdkd
-Reklam-
0 oy
(4,285 puan) tarafından
Korunma hapi kullaniyorum 
tarafından
Hangi hapı kullanıyorsunuz? Ve fiyatı nedir ?
(4,285 puan) tarafından
Microgynon marka kullaniyorum 172 tl fiyati
tarafından
Yan etkisi oldu mu kilo alma, regl düzensizliği gibi?
(4,285 puan) tarafından
Hayır ilk kutu da sadece 11 gün kanama yaptı 2.kutuya geçtiğimde tekrar bu sorunu yaşamadım normalde adetim 7 gün sürerdi 4 güne indi düzenli adet olmayı sağladı kilo tuylenme gibi de bir sorun yaşamadım kuzum
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(23,921 puan) tarafından
Bende spiral var. Bir çocuğum var. Hepatit aşısı olduk evlenmeden önce eşim taşıyıcı benimde olmam gerekti. Doktor aşılar bitene kadar korunun demişti ama çocuktan önce doğum kontrol hapı önermiyorlar hormon dengesini bozduğu için. Eşin korunsun daha mantıklı.
(2,097 puan) tarafından
Bana doktor önermişti. Sonra hapı bırakınca istediğimde de hamile kaldım çok şükür
tarafından
Evet aslında hap dışında başka bir yöntem arıyorum
0 oy
(2,097 puan) tarafından
Erkeklere güven olmaz. En güzeli saati saatine hap kullanmak
tarafından
Daha çocuğum yok ilk o hapla başlamak istemedim açıkçası
(2,097 puan) tarafından
Bende çocuktan önce hapla korundum. Çok şükür sıkını olmadı. Bazen spiral kayabiliyor. Ya da eşiniz prezervatif kullanacak
tarafından
Hangi ilacı kullandınız peki
0 oy
tarafından
Ben 2.5 yıllık evliyim 2 yaşında oğlum var 2 yıldır prezervatif + geri çekilme ile korunduk tabi prezervatifi bıraktık 1 senesi sadece geri çekilme ile oluyor tabi buda bir korunma yöntemi değil 

Hap almayı düşünüyorum 
0 oy
tarafından
Cnm ilk önce evlenip ilk adetini olman gerekiyor özel oldu ama evlendikten sonra ilk adetini oldun mu
tarafından
Aile hekimliği ile görüştüm orda bir hemşire vardı o hap kullanmami önerdi  onun dediği gibi bir haftadan azıcık fazla adet olduktan sonra kullanmaya başladım şimdi de hapı araştırdıkça karışma zararlı olduğu gibi şeyler çıkıyor bende kesinlikle 2 yıl kadar çocuk düşünmüyorum daha erken gibi geliyor ama şuanda kafam cok karıştı :D
(1,051 puan) tarafından
Eğitmen cok iyi anlatmış bende evlendim adet olman gerek dediler ama olmadan hamile kaldım ilk bebeğime kırkim çıktı doktor adet ol gel dedi ama olamadan yine hamile kaldım hemde prezervatif ile ve ufak bir delik ile simdi hem iğne kullanıyorum hemde spiral doğumdan önce spiral onermemisti bana ilaç başlarız demislerdi
tarafından
Hap için doktordan onay alman gerekiyor her hap her bünyeye iyi gelmiyor çünkü ters etki yapabilir kilo adet düzensizliği gibi detaylı muayeneden geçmen gerekiyor doktorun en iyisini bilir spiral içinde aynı şey geçerli eğer ikisine uygunsan doktor zaten bilmem hangi marka hap yazıyor sana ama onuda saati saatine kullanman lazım:)))) zaten ikisine uygun değilsen direkt aylık iğne verecek sana kaza ihtimaline karşı ertesi günü hapı her zaman elinin altında bulunsun ama onada dikkat et ayda 2 defadan fazla kullanmaman gerekiyor ayda 1 defa kaza olursa tabi :)))) sen spiral ve hap için jinekologdan randevu al her ihtimale karşı
tarafından
Ben ilk gece hamile kalmaktan korkuyorum kızlar korunmasız ilişkiye giremem o yüzden
tarafından
İlk gece için prezervatif geri çekilme tek çözümü bu başka yolu yok
0 oy
tarafından
Dogum kontrol hapı kullanmıstım ben 2 sene
tarafından
Sonra bir skrun yaşadınız mı
tarafından
Gebelık yonunden dıyorsan 1 gun unuttjm ıcmeyı unuttugum gun hamıle kaldım :D
tarafından
Tam benim başıma gelecek olay :D
tarafından
Valla ben o spıral ımplant ıgne mıgne korkarım :D katıyen yapamam en temızı hap
0 oy
(349 puan) tarafından
Spiral

Doğum kotrol hapı bunları çocuğunuz yoksa şuan tavsiye etmezler. 

Eşiniz korunacak prezervatif yada geri çekilme

Birde deri altı implant var yeni çıktı onuda araştırın bi 
tarafından
Hiç deri altı implantı yaptırmam kendimde o cesaret yok
0 oy
(1,529 puan) tarafından
Bence eşin korunsun benim teyzemin kısı kontrol hapı kullandı 3 yıl düşünmüyordu bıraktı gebe kalamadı herkesin aynı olcak değil ama riskli tedavi gördü 4 5 yıl öyle gebe kaldı ikinci bebeğide hemen oldu arkasından yani riske atma herkesin hormonları aynı değil 
tarafından
O yüzden biraz uzak bakıyorum şuanda
0 oy
(2,924 puan) tarafından
Yunurtalıklarımda sorun vardı. Özellikle sol hiç çalışmıyordu. Evlenmeden önce yaklasık 4 sene yasmin kullandım. Evlenince bıraktım hemen hamile kaldım 4. Ayda. Yani o anda istedik. Hap sayesinde adetim düzene girdi ve yumurtalıklarım düzeldi. Çene altımda 4 tane tüy çikiyor ondan kalma :) ama başka bir yan etki olmadı. Ablamda aşırı tüylenme sorunu oldu mesela. Hormon bozukluğu vardı cünkü onda. Yani doğum kontroller öyle aman aman yan etki yapmiyor bence. 
tarafından
Ay bilemedim sanırım kişiden kişiye değişiyor
0 oy
tarafından
Spiral+condom+geriçekilme. Hem hormonlarını alt üst etmemiş olursun hem de allahın izniyle güçlü korunma yöntemi. Ben sipirali yeni taktırdım. Taktırmadan önce oğlundan önce doğum kontrol hapı kullanıyordum ama olmadı işe yaramadı bende. Korkutmak istemem ama. Ben bahsettiğim şekilde korunmama rağmen yine ihtimal var dedi doktorum. Deri altı impilantın %98 koruyucu özelliği varmış. Nasip olursa ona geçeceğim ben de.
tarafından
Sprial takiramam ya korkuyorum hem
0 oy
(4,342 puan) tarafından
Doğumdan sonra spiral taktirdim ondan öncesinde hiç korunmadik 
tarafından
Ben cesaret edemem
(4,342 puan) tarafından
Hangisine korunmaya mi korunmamaya mi:)
tarafından
Spiral
(4,342 puan) tarafından
Taktırmaya mı
0 oy
(2,981 puan) tarafından
Sadece sprial ile korunuyoruz.
tarafından
Onuda ben taktıramam ya birde kaymasında korkuyorum
0 oy
tarafından
Bence prezervatif güvenilir ben öyle hap falan kullanamam unuturum falan o iğneler de insanın hormonuyla oynuyo en iyisi prezervatif+geri çekilme tabi prezervatif en başından takılmalı deyse sonradan takmakla falan korunma olmaz 
tarafından
Evet öyle ama onunda biz istemiyoruz
0 oy
(544 puan) tarafından
İğne var , prezervatif var , hap var. Bizde eşim korunuyordu geri çekilme yöntemiyle 
tarafından
Geri çekilme yöntemini korunma olarak görmüyorum yaa
0 oy
(531 puan) tarafından
Bende aynı şeyden dolayı kafam çok karışık hamileyim hamilelikten sonra korunma yöntemi ne seçeceğim bilmiyorum prezervatif alerji yapıyor haplarda hormonlari bozuyor spiral ya da deri altı implanti ikisinden birini tercih edeceğim galiba 
tarafından
Ben sprial cesaret edemiyorum

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 180 göst.
0 oy
6 cevap 148 göst.
0 oy
13 cevap 474 göst.
27 Temmuz 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde Biroglanbirkizannesi (552 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 207 göst.
24 Temmuz 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde zelihamert (110 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,190 soru

24,121,432 cevap

333,490 kullanıcı

...