0 oy
515 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (120 puan) tarafından
Sürekli yemek yapmadığım için bilmiyorum :D buzluktan tavuk çıkarmıştım çözüldü saat 1 gibi yoğurt baharat vs solladı buzdolabına bıraktım akşam yapacaktım ama kayinvalidem yemege çağırdı.  Sorum şu ben bu tavugu yarın akşam yapsam bisey olur mu 

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Birşey olmaz dolaba koy yarın pişirirsin
(120 puan) tarafından
Dolaptaydi hır cikarmadim
-Reklam-
0 oy
(2,376 puan) tarafından
Hayır canım şimdi yap oraya getir yada yap dolapta kalsın yarın ısıtıp yersiniz çünkü çözülmüş olmaz
(120 puan) tarafından
Gündüzden soslayip dolapta bırakmıştım hoc cikarmadjm
0 oy
tarafından
Hiçbişe olmaz canm dolabında ağzını kapat kalsn
(120 puan) tarafından
Gündüzden beri dolapta hiç cikarmadim
tarafından
Kalsn canm dolapta bişe olmaz
0 oy
(1,276 puan) tarafından
En çok bakteri üreyen şeylerden biridir tavuk, ben riskli olduğu için ya yapar götürürdüm yada yapar dolapta bekletir yarın yerdim 
(120 puan) tarafından
Gündüz sosladim dolapta bıraktım ağzı kapalıydı hiç açmadım
(1,276 puan) tarafından
Buzluktan çikarip çözdürmüşsün, illaki soslamadan hazırlık evresinde dışarıda oldu ıslak elle bile dokunsan ya da oda sıcaklığında falan bekledikçe bakteri üremeye başlıyor at fırıne ya da köy tencereye sen hazirlanana kadar pişer..  gidene kadar sogumazsa gece gelince hemen dolaba at yarın ye derim ben.  Riskli bana göre, en korktuğum şeylerden biridir. Bir de ben yıkarım tavuğu mutlaka, süzdürür hemen harmanlarım yarım saat 45 dk steçle dolapta bekletirim yeterli olur..
(120 puan) tarafından
Teşekkür ederim bebis yorumun için diğer yorumlarda biraz rahatladım ama yapmiycam galiba :D
(5,219 puan) tarafından
Pişirip ertesi gune kalsa bile yenmez et ve tavuk ürünleri hemen bakteri uruyor her sekilde yapıp götürsün misafirlikte yesinler yabancı değil kaynanan
(1,276 puan) tarafından
Rica ederim bebiş :)
Valla şekerim ben eldivenlerimi takar porsiyonluk böler buzluğuma da öyle atarım. Fazla kaldıysa piştikten sonra ertesi gün yenebilir bu akşam yaptığım ertesi akşama kaldıysa tenceresinde dolaba kaldırır ertesi gün tüketirsek tüketiriz unutursak ya da tukenmezse atta gider bizde :)  ben düğün mevlit vs bir yerde pilavını dahi yemem. Daha önce kardeşim tavuksuyuna pilavdan zehirlendi ne İllet bir şey olduğunu biz çok iyi biliyoruz :/
0 oy
(2,397 puan) tarafından
Yarına kadar iyice sosunu çeker daha lezzetli olur 
(120 puan) tarafından
Ayy çok sevindim
0 oy
tarafından
Benimde öyle oldu çıkardım çözüldü baharatladim aynı senin gibi yoğurt fln dolaba koydum dinlensin diye o gün yemek yapamadım yarın yaptım hiç birseyde olmadı 
(120 puan) tarafından
Ohh be rahatladım valla
tarafından
Şimdi lezetti tam oturmuştur genelde 1 gün önceden yaparlar dolaba atarlar :))
0 oy
(1,302 puan) tarafından
Benimde öyle olmuştu ağzını kapatıp dolaba koydum daha güzel oldu sosunu çektiği için dondurucuya atma ama
(120 puan) tarafından
Yok atmadım dolapta
0 oy
(4,213 puan) tarafından
Hicbisey olmaz hatta daha iyi bile olur sosunu çeker
0 oy
(265 puan) tarafından
Ağzını streçle kapa dolaba koy canm bişey olmaz bazen patates fazla gelince öyle yapıyorum kararmiyor 
0 oy
(11,474 puan) tarafından
Ben mangal yapmadan bir gün önce sosunu yapıp buzdolabına koyarım 1 gün bekleyince sosunu çekiyor yumuşacık oluyo yillardirda öyle yapıyorum maşallah bir kere bile birşey olmadı  1 günden ne olacak ki

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 951 göst.
20 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Miraysu (2,938 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 733 göst.
7 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Eyvallah (285 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 1,082 göst.
30 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 665 göst.
26 Aralık 2019 Aile & Aşk kategorisinde Docentpapagan (507 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,469,619 soru

24,074,845 cevap

330,862 kullanıcı

...