0 oy
377 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (258 puan) tarafından
Kızlar el yapımı domates salçasını dolaba bile koymadan kapta dışarıda kullanıyorlar ama hazır salça hemen bozuluyor. Şimdi yine alacam geri kalanı ziyan olsun istemiyorum. Dolaba da koysam bozuluyor. Var mı bildiginiz bir yöntem ve onerebileceginiz bir marka  ?

21 Cevaplar

+1 oy
(1,276 puan) tarafından
Üzerine sıviyag koy ağzını kapatınca sorun yok bir de yemek yaparken ki kaşıği  kullanma kolay kolay bozulmuyor.
(258 puan) tarafından
Tamam canım teşekkür ederim deneyecem
(1,276 puan) tarafından
Bir de eğer kavanoz almıyorsan teneke ise eve gelince cam kavanoza boşalt derim memnun kalırsın umarım canım :)
(14,752 puan) tarafından
Söylememe gerek kalmamais
-Reklam-
0 oy
(5,423 puan) tarafından
Üzerine tuz ve sıvıyağ dök ama yemeğe kontrollü tuz at salcanin tuzlu olduğunu unutup :)
0 oy
(913 puan) tarafından
Üzerine sıvı yağ koy canim bozulmuyor ole
(258 puan) tarafından
Teşekkür ederim bugün deneyecem onu bozulmazsa çok sevinecem valla :)
0 oy
(2,938 puan) tarafından
Yoğurt kovasına köy tuz köy karistir üstüne de zeytin yağı köy bzoulmaz. 
(258 puan) tarafından
Tamam teşekkürler:)
0 oy
(7,671 puan) tarafından
Sivi yag ve tuz dok bozulmaz. Bende oyle yapıyorum. 
0 oy
tarafından
Ben biraz tuz katıyorum ve mümkün se biraz güneşte beklet huc bişey olmuyor hep öyle yaparım 
0 oy
(5,791 puan) tarafından
Konserve kavanozuna koyuyorum üzerini düzlüyorum etrafta kalanları peçete ile siliyorum en son üzerine ayçiçek yağı döküyorum kapağını kapatıp buzdolabına koyuyorum 
(258 puan) tarafından
Alıp kullandıktan sonra aynı işlemi tekrarlamaya gerek yok dimi
(5,791 puan) tarafından
Yağın hizasından üstte kalan kısımda kavanozun içine salça bulaştiysa silip yine üzerini düzleyip yağ eklesen iyi olur yağı eksikse. Yani yağ kapatacak salçayı ki salça hava almasın yağ engellesin
(258 puan) tarafından
Anladım canım çok teşekkür ederim
(5,791 puan) tarafından
Rica ederim
0 oy
(1,529 puan) tarafından
Yemek yaptığın kaşıkla koyma birde benim dolapta iki çekmece var biri sebze için biride çabuk bozulacak şeyleri dondurmadan muhafaza eden çekmece var ben oraya koyuyorum hiç küf falan olmuyor
0 oy
(14,894 puan) tarafından
Canım cam kavanoz ve üzerini kapatacak kadar sıvıyağ amaç salçanın üzerine kapağı açınca hava temas etmesin 
0 oy
tarafından
Saklama kabuna dolduruyırm üzerine sıvıyağ döküyorm bozulmuyo
0 oy
(599 puan) tarafından
Ben iki saklama kabına bölüyorum. Birini dondurucu bölümüne atiyorum diğerini de normal alt rafa koyuyorum 
0 oy
(2,094 puan) tarafından
Kaşık yardımıyla saklama kabına alıp dondurucuya atabilirsin hem kullanacağın zaman bı kaşık olarak ayarlanmış oluyor cikarmasida rahat oluyor.
0 oy
(1,003 puan) tarafından
Ben bir tepsiye koyuyorum. İyice tuzlayıp güneşe bırakıyorum 1 gün. sonra kaldırıp üzerine zeytinyağı döküyorum hiç bir şey olmuyor 
0 oy
(8,637 puan) tarafından
Ben küçük dilimler halinde buz dolabına koyuyorum artık yemek yaptıkça çıkarıyorum. 
0 oy
(8,856 puan) tarafından
Ben çoksa buzluğa atıyorum sonra çıkarıyorum kullanacağım da 
0 oy
(4,213 puan) tarafından
Yarisinj buzluğa atabilirsin hicbisey olmuyor
0 oy
(4,586 puan) tarafından

Bı buzluğa koyan ben varım heralde :D

0 oy
(5,219 puan) tarafından
Ya sıvı yağ yada tuz dökerim bisey olmaz
0 oy
(45,021 puan) tarafından
Yağ dokuyorum az.    
0 oy
tarafından
Eşim bir buçuk kglikten almıştı.

Küçük kavanozlara bolusturdum 3 kavanoz oldu. 2sini buzluğa attım diğerini kullanmaya ayırdım. Bittikçe çıkardım budolabindan

İlgili sorular

0 oy
25 cevap 381 göst.
10 Şubat 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Zynpneva (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 195 göst.
0 oy
6 cevap 229 göst.
24 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde NM 2018 (1,095 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,467,115 soru

24,039,971 cevap

329,078 kullanıcı

...