0 oy
96 göst.
Diğer kategorisinde (300 puan) tarafından
10+1 günlük gebeyim. Ilk bebeğim kalp atışı duyulduktan 4 gün sonra düşük oldu. Bu gebeligimde de kanama lekelenme sikayetlerim vardı başlarda kesen bozuk diyen kesen bos diyen 2 farkli hastanede 2 farklı doktora gittim üstelik biri Doç Dr. Kürtaj dediler aldirmadim 1 hafta bekledim sonunda baska hastaneye gittim ve bebegim göründü çok şükür. 6+3te kalp atışı oluştu. Ne kadar şükretsem az. En son 8+6da gittim iyiydi.

Yalnız bu sıralar gebelik kısmında 13. Haftada bebeğinin kalbi duran, bebeğinin gelişimiyle ilgili sorunlar yasayan bircok kisinin paylaşım yaptığını gördükçe psikolojim bozuldu. Surekli bebegim nasıl iyi mi kalbi hâlâ atıyor mu bunları düşünüyorum. Surekli endişe hali. Biliyorum bu haftada bebek hissedilmez ama bunu bile bile elimi karnıma götürüp hareketini kalp atışını filan hissetmeye çalışıyorum. Allah nasip ettiyse her türlü yaşar diyorum kendime nasibi yoksa ne yapsan boş diyorum kendimi sakinlestiriyorum biraz ama buna ragmen icimden korkuyu endişeyi atamıyorum. Bu ruh halinden nasıl kurtulabilirim?

3 Cevaplar

0 oy
(1,409 puan) tarafından
Benim de ilk bebeğim düştü ama şuan sağlıklı bi gebelik geçiriyorum ilki düştü diye olacak değil ya bence üzme kendini kanamam var mı? 

Eğer içine sinmiyorsa bi görün doktora
(300 puan) tarafından
1 haftadır kanamam yok doktor 12. haftaya kadar progestana devam et emin olalim dedi. Kanama alanı da yok ama bu bebeğinin kalbi duranlar da rutin kontrolde öğrenmişler belirtileri yokmus o nedenle icim hic rahat etmiyor. Evde de tekim eşim görev nedeniyle şehir dışında nasipse haftaya gelecek. Hastaneler de uzak tek başına gitme yolda bir şey olur gelmemi bekle diyor.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Seni o kadar iyi anlıyorum ki bı düşük yaşadım ve suanki hamileligimi ilk başlar kendime zehir ettim ve çok pişmanım ama o zaman farkında olmuyorsun tabiki bunun benide doktorlar güzelce azarlayip korkutmasaydi hayla böyle diken üzerinde olurdum yerimden kalkmadim  düşün korkudan birşey olacak diye  zor geçirdim ama o kadarda salmaya bilirdim kendimi ilk sağlıklı gebelik değildi diye şuandada aynı durumu yaşayacak değilsin Allah kaldıramayacağı yükü kuluna vermez hamilelik kara bir kutu müdehalede bulunamazsin sürekli tedirgin aklında kötü yaşayabileceğinin ihtimallere takılı kalırsan başına gelsin diye çağırirsin illa basinami gelsin istiyorsun böyle devam edersen bı gün bana geleceksin çok hakliymissin bana demiştin diyeceksin buna emin ol böyle hamilelik geçmek bilmez müdahele edemiyorsan tadını çıkartacaksın diye ne zaman dogacak o zaman herşeyden emin olucaz şuan hicbirsey netlik kazanamaz görebildiklerimiz sınırlı dışarıda diye doktorum bir azarladı korkuttu beni ama o gün bu gün oldu aklımdan hiç cikartmiyorum çünkü çok başarılı güvenilir bir doktordu diyen oda bana bunu dediyse tamam dedim kötü düşünmeye korkuyorum simdide kötü olan hicbirseyi okuma 
(300 puan) tarafından
Tavsiyeler işe yaradıysa ne güzel. Ben ne yapsam içimden o endişeyi atamıyorum. Biraz kafam dağılsın diye buralarda takılayım diyorum tersine daha kötü seyler okuyorum daha beter oluyorum en iyisi buralara biraz ara vermek sanırım.
tarafından
önüme kağıt koyup seçim yap yasal hakkın aldırmak bile dendi ama her güne şükürle uyanıp inanarak devam etmek zorundasın ağlamak düşünmek içindeki o korku endişe bitmiyor tabiki kafanda dagilmiyor sadece hissizlestiryorsun kendini yasakliyorsun düşünmeyi herkez bu zamanları nasıl geçiriyorsa bende geçireceğim diyeceksin buraya takılmak dahada kötü eder çoğu kişi düşüncesizce  kötü anılarıni post açıp paylaşıyor burada hamilelerin olduğunu herkesin zaten bir panikgi olduğunu dahada korktuğunu dusunemiyor kendi acısından tavsiyeler isterse yaramasin ise birşey değişmiyor inanki o küçük canın stresten nasıl topak  olduğunu fark ettigin an üzülmeyi bile kendine fazla görüyorsun hakkın olmadığını anliyorsun
(300 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum canım icimi rahatlattın gercekten. Yazdıkların cok anlamlı.
0 oy
(4,342 puan) tarafından
Benim.de ilk gebeligim kürtaj olmuştu ikinciye hamile kaldım doğuma kadar o düşünceler hep devam etti karnımda bi gün bile oynamasa bisey mi oldu diye korkardım çok şükür doğum yapalı 7 ay oldu 9 ayı kendime zehir ettim ama elimde değildi 
(4,342 puan) tarafından
3 kardeşiz annem cinsiyetlerimizi dogumda öğreniyomus Bi kere bile hastaneye gitmemiş anneme hep diyorum ki içiniz mi çok rahattı imkansızlık mı beni midem bulanmadigi gün bile korkardım bebeğime bisey oldu diye Allaha emanet büyüttük işte çok şükür bugünümüze
(300 puan) tarafından
Sagol canim amin insallah. Bizim sağlık ocağında dinleme imkani olacagini hic sanmiyorum apartman dairesinden bozma bir yer. Ultrason mu var sizinkinde?

Annem de öyle vefat eden bebegiyle birlikte 4 çocuk doğurmuş hepsinin de cinsiyetini doğumda öğrenmiş. Biz en az ayda 1 doktora gidiyoruz yine içimizde korku endise. Meraktan çatlıyoruz.
Bir tek bana hamileyken bir kez doktora gitmis annemler o da aldirmak icin. Babam abim ve ablama anneme sert davrandigindan bana da öyle davranmasindan korkup istememis annem. Doktor da bebek saglikli 3 çocuk cok degil hadi evinize demis almamis. Hayatimi doktora borçluyum yani biraz da :)
(4,342 puan) tarafından
Yok canım ultrason değil dinleme cihazları var karnına koyuyo dinliyo.Alacak nefesin varmış rabbim saglikli ömürler versin hepimize
(300 puan) tarafından
Amin canım sağ ol. Sağlık ocağına gittigimde bir sorarım onu da teşekkür ederim.
(4,342 puan) tarafından
Mutlaka vardır 20 haftaya gelmen yeterli

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 43 göst.
22 Nisan 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde media-karanfil (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 96 göst.
27 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Kubra- (1,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 142 göst.
25 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Kimsesiz kalp (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 188 göst.
11 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kdkdkfk (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,139 soru

24,082,447 cevap