0 oy
376 göst.
Diğer kategorisinde (1,478 puan) tarafından
Kizlar gercek kadir gecesi bu geceymis. İnananlar için söylüyorum. İnanmayanlar lütfen yorum yapmasin bana da az once bi hocadan haber geldi. Allah ibadetlerimizi kabul etsin inşallah hayirli sahurlar

11 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Peygamber bile hangi gün olduğunu bilmiyordu sadece son 10 günün tekli gecelerinde arayın demiş hoca kim ki bileecek Ya Allah aşkına örneğimiz varken neden herşeye inanılıyor anlamıyorum hiçbişey yapamıyosanız azcık mantık yapın 
(1,478 puan) tarafından
İnanmak zorunda değilsin. Ben kendimi soylemekle yükümlü hissettim.inanmayanlar yorum yapmasin demistim ama duzgun okumamışsin sanirim. Ben duydugumu söyledim. Tekli gecelerden biriydi. Hava durgundu. Ne sicak ne de soguktu.  İmam sarani hazretlerinin tasvirine gore tam da bu geceydi tarih olarak. Keyfiniz bilir
-Reklam-
0 oy
(9,076 puan) tarafından
Allah kabul etsin. Her geceyi Kadir gecesi gibi geçirmeyi nasıp etsin
0 oy
(6,695 puan) tarafından
İnşallah yaa  bugünü daha çok değerlendirelim o zaman ☺️
0 oy
(1,815 puan) tarafından
Hayırlı sahurlar canım. Son 10 günde aranmalı denir zaten net bir gece değil sanırım Allah hepimize evlatlarımıza sağlık sıhhat versin bebek isteyenlere de nasip etsin 
(18,406 puan) tarafından
Son 10 gün tekli gece. Bugün de tekli gecelerden biri
0 oy
tarafından
Zaten benim bildiğim kadir gecesini ramazanın son 10 gününde arayın diyorlar rabbim in bütün günleri de mübarek tir Allah ibadetlerimizi kabul etsin inşallah bizleri Salih amelli kullarından eylesin 
0 oy
(2,225 puan) tarafından
İmamı şarani hazretleri ramazanı şerif hangi gün girerse kadir gecesini o günlere göre tesbit ettirmi ş 30 sene boyunca da isabet ettirmiş 

Bu gece olması da çok büyük ihtimal 

Rabbim ibadetlerimizi kabul eylesin 
0 oy
(2,225 puan) tarafından
İmâm-ı Şa‘rânî Hazretleri, Kadir Gecesi’nin kaçıncı gece olduğunu, Ramazân-ı şerîfin ilk gününe göre şöyle tespit etmiştir. Ramazân-ı şerîf 

Pazar günü girerse 28’i 29’a bağlayan gece.

Pazartesi günü girerse 20’yi 21’e bağlayan gece.

Salı günü girerse 26’yı 27’ye bağlayan gece.

Çarşamba günü girerse 18’i 19’a bağlayan gece.

Perşembe günü girerse 24’ü 25’e bağlayan gece.

Cuma günü girerse 16’yı 17’ye bağlayan gece.

Cumartesi günü girerse 22’yi 23’e bağlayan gece.

İmâm-ı Şa‘rânî Hazretleri, 30 sene, Kadir Gecesi’yle bu usûle göre müşerref olmuşlardır. Birçok evliyâ, bu usûlle Kadir Gecesi’ni bulmuşlardır.

Kadir Gecesi’nde hava, berrâk ve güzel olur. O gece her şey, Hazret-i Allâh’a secde eder. Denizlerin suyu bir an için tatlılaşır

Bu hesaba göre, Ramazân-ı şerîf hangi gün girerse girsin, Kadir Gecesi, cumartesiyi pazara bağlayan geceye isabet etmektedir. Ramazân-ı şerîfin ikinci yarısındaki iki cumartesi gününden 17, 19 gibi tek sayılı gecelerden biri, Kadir Gecesi olabilir.
0 oy
(7,470 puan) tarafından
Evet canım imamı şarani Hz ne göre bu geceye denk geliyor rabbim kabul eylesin ibadetlerimizi 
0 oy
(1,409 puan) tarafından
Allahım inşallah benim anlamada hayırlı atamalar versin sizde amin der mısınız 
0 oy
(9,610 puan) tarafından
Gerdek kadir gecesi diye okudum tövbe yarabbim gözlerime ayar ver Allahm 
0 oy
(253 puan) tarafından
hoca şaşırmış sanırım. kadir gecesinin günü belli değildir. ramazanın bitmesine son on gün kala tekli gecelerde aranır. belirli alametleri vardır buna rağmen yine de kuvvetli değildir belirgin günü. 

bize ulaşan sahih hadislere göre amel ediyoruz. 
(1,478 puan) tarafından
Siz bilirsiniz ben soylemekle yükümlü hissettim kendimi.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 61 göst.
0 oy
3 cevap 87 göst.
+3 oy
23 cevap 651 göst.
0 oy
6 cevap 238 göst.

Kategoriler

1,465,732 soru

24,020,296 cevap