0 oy
546 göst.
Diğer kategorisinde (1,047 puan) tarafından
Özelikle buğday ve mercimek hep dibi tutuyor kapkara oluyor bilmiyorum niye böyle oluyor varmı tutmaması için yaptığınız ekstra bişey 

17 Cevaplar

0 oy
(9,076 puan) tarafından
Suyunu az koyuyosundur canım
-Reklam-
0 oy
(8,649 puan) tarafından

Valla çok bekletince sariyo annemde mercimek yaparken hep dibine sardirirdi :D

0 oy
(1,375 puan) tarafından
Suyunu az koyma ve ocağın altını kıs canım 
0 oy
(2,422 puan) tarafından
Bu düdüklü ile alakalı, bimden aldım ben onda sadece artık 10 dakika da filan bir şey pişicek ise kullanıyorum. Ablamın aldığı kaliteli bir düdüklü var büyük ama azda yapsam ona koyuyorum hiç dibi filan tutmuyor. 
0 oy
tarafından
Bence sen hata yapmıyor sun düdüklü tenceren kalitesiz dir ateşi çok açmıyorsan 
(1,047 puan) tarafından
Ateşi hep çok açıyorum
tarafından
O yüzden öyle oluyor o zaman orta ateşte yakmalısın :-)
0 oy
(703 puan) tarafından
Suyunu az koyma, ocagın altını çok açma, uzun süre pişirme yarım saatte pişiyorsa sure dolunca kapat mesela sıcağıyla da pısmeye devam eder açana kadar 
(1,047 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ateşini çok harliyorum
0 oy
(534 puan) tarafından
Ses çıkarmaya vbaslayinca altını kis . 15 dakika sonra kapat . Suyuda az olmasın
0 oy
(6,156 puan) tarafından
Ust düğmesini indirince orta ateste 15 dk yeterli mercimek icin
0 oy
(22,667 puan) tarafından
Düdüklü foşlamaya baslayinca altını en kısık ateşe getir
0 oy
(14,412 puan) tarafından
E çabuk pişiriyo demekki dikkat et,ocağıda haldır haldır yakma kıs biraz
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Her duduklunun pişirme suresi farklıdır bu gıdaları pişirken mutlaka süre tut buğday mercimek özlü olduğu için suyu cabuk ceker
0 oy
(30,101 puan) tarafından

Suyunu az koyup ocağı çok açıyorsundur ve pişene kadar havasini alıp bakmiyorsundur mesela mercimek koysam pisende kadar en uç defa açıp bakarim ne halde diye

0 oy
(2,719 puan) tarafından
Mercimek 10 15 dk buğday da 15 18 dk arası pişiririm hiç tutmaz yarım saatten fazla tutmam hiç
0 oy
tarafından
Çelik tencerelerde hep olur bu zaten
0 oy
(4,848 puan) tarafından
Mercimeği tencerede yapsana çabuk pisiyor zaten ne gerek var dudukluye
0 oy
(4,786 puan) tarafından
Harlı ateş dibi tutturur..bide düdüklüde tehlikedir çok yüksek ateş ben kısarak yaparım heleki bugday ve mercimek de kesin kısarım onlar daha çabuk tıkar deliği.. Allah esirgemiş bugüne kadar 
0 oy
(2,299 puan) tarafından
Su az diye yapışır canm

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 159 göst.
10 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Kayla4 (65 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 175 göst.
11 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde Huysuz Prenses (1,444 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 460 göst.
23 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Ekisi (19 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 170 göst.
21 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Can_annesi_ (88 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,466,779 soru

24,035,232 cevap

328,896 kullanıcı

...