+2 oy
663 göst.
Diğer kategorisinde (820 puan) tarafından

image

evet kızlar şımarıklık ve öz güveni insanlar çok karıştırıyor hele de özgüvenli cocuk yetiştiren bir kesim var ki ben bunlarla hep sınanıyorum. Siz ne düşünüyorsunuz? 

Öz güvenli bireyler nasıl yetişir?

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
İkisi çok farklı kavramlar ozguvenli çocuğun sınırları kuralları olur kurallara sınırlara riayet eder durdan vardan yoktan anlar planlı programlı hareket eder çizgileri bilir ona göre davranır her isini kendi halleder kimseye ihtiyac duymaz şımarık çocuk her istediği olan zorba istediği olmadığında dünyayı ayağa kaldıran bencil kibirli onun işlerini hep başkası yapan çocuktur... suçlu çocuk yoktur suçlu ana baba vardır o yüzden çocuk ebeveynin yansimasidir şimdi sakin kimse bana yok bu çocuk inat ediyor yok naparsam yapayım yapmıyor etmiyor demesin 3 yaş altı cocuk için bu kurallar geçerli olmayabilir fakat 3 yaş üzeri çocuklar hala simariksa bütun suç ebeveynlerdedir 
(14,153 puan) tarafından
Aynen hiç sorma inşallah bakalım ♥️
tarafından
Valla ben benimkine dedim ki, dünya kadar mesai harcayıp ****** gibi kitap okuyup araştırma yapıyorum. Ya otur sen de onu öğren ya da KAP'a çeneni benle ağız birliği yap :D
tarafından
Eş desteği şart annenin hyir dediğine baba evet derse zaten olay orda patlıyor 2 sene öncesine kadar benim eşimde aynıydı öyle şey mi olur ben kıyamam çocuğuma vs vs gorumcemi gordu simdi sözümden çıkmıyor saolsun bezi hangi elle değiştireceğini bile bana soruyor :)))) bir musibet bin nasihatten iyidir dedikleri bu olsa gerek :))))
tarafından
Ahahhasj:D hiç güleceğim yoktu :D
tarafından
Gulmek hatta gobek atmak serbesttir :)))) Ailece eseriyle gurur duysunlar hiç umurumda değil yıllarca söyledim beni gaddar olarak gördüler bildiler şimdi basedemiyorlar çeksinler cezalarını buda eşime ders oldu ama gorumcem sayesinde benim kurallarımla yetisecek Bi çocuk geliyor :))))
-Reklam-
+1 oy
(3,444 puan) tarafından
Simarik cocuk gucunu ana babasindan ozguvenli cocuk cocuk ise gucunu kendine guvenmesinden alir 

Ozguvenli yetistiren aile nasil.olur dersek bence ani gecistirmekten cok cocugunu gercekten anlamaya emek veren , duygularina saygi duyan yeteri kadar konusup kendi davranislariyla rehberlik eder diye dusunuyorum
(820 puan) tarafından
Rabbim hayırlı evlatlar yetiştirmek nasip etsin ya
(3,444 puan) tarafından
Amin cumlemizinkini insAllah
0 oy
(1,739 puan) tarafından
Sınırları olan çocuk özgüvenli olur bugudugunde topluma kolay adapte olur . Pedagogumuz söylemişti sınırlar ve rutinler cocuklara güvende olduğunu hissettirmiş. Her istediğine sahip olmamalı çocuk. Yaşa göre sınırlar olmalı gelişime ihtiyaca göre.  Genelde her söylediği anında alınan çocuklar şımarık olabiliyor
(1,739 puan) tarafından
Bence özgüven o değil.  Benimde çevremde nadir var o öyle . Ama ben onun hayatına değil o benim hayatıma doğdu mantığı ile benim şartlarına uyarak buyumeli diyorum ben çocuklarım için. Ben yemedim yesin ben giymedim giysin kafası yok bende . Bir gün Kur'an'a gittim çocukları bı odaya koyduk odadan felaket bagirtilar geliyor ben girdim odaya çocuğumu aldım Kur'an okunan yere otur dedim diğer çocuklarda peşinden kuran dinlemeye geldi.
(820 puan) tarafından
En güzeli. Yani herkes kendince doğru olanı yapıyor sonuçta amaç kimsenin anneliğini sorgulamak değil.  Ama insan kendi çocuğu olmadığı halde çıldırıyor bazen
(1,739 puan) tarafından
Benimki tamamen içgüdüsel. Annem yoktu benim o yüzden bilmem ama kendimce pedagog desteği ile bilinclenmeye calistim
(820 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun.  Ben de 16 da kaybettim annemi.  Yani içten geliyor bu görmek gerekmiyor ki.
(1,739 puan) tarafından
Benimki ölmedi bebekken bırakmış canım. Evet içten geliyor
0 oy
(533 puan) tarafından
İkisi çok çok farklı 
(820 puan) tarafından
Öyle valla
0 oy
(14,128 puan) tarafından

İyi geceler güzellik <3

Cevapları  tek tek  okumak için bekliyorum 

(14,128 puan) tarafından
Oh düzenleri bozulmasın maşallah

Defne diş mi çıkacak isal oldu kan idrar kaka temiz çiktı
Geçmiyor dişten glba daha hiç yok
(820 puan) tarafından
Kaç aylık oldu canım
(14,128 puan) tarafından
10 a geçtı
(820 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canım artık 2 yaşına kadar diş sıkıntısı eksik olmaz
(14,128 puan) tarafından
Sağ olasın canım inşallah kolayca çikarır
0 oy
(14,153 puan) tarafından
Anne babaya çok iş düşüyor malesef bilmek yetmiyor kendi oglumdan pay bicersem uzulerek söylüyorum ki şımarık bir çocuk...bir çocuğun biraz kuralları hayırları olmalı ...her dediği olmamalı her istediğine hemen ulasmamali ama dediğim gibi ne kadar bilinçli olsam da tek başına olmak yetmiyor anne baba birlikte hareket etmeli malesef bizde olmayan olamayan seu
(820 puan) tarafından
Öyle kuzum ya Allah yardımcın olsun . Ben mesela Osman gittiğinden beri çocuklardan yana daha rahatim.  Herseylerini düzene soktum 10 dedi mi mesela ikisi de uyumuş oluyor genelde babaları varken ama gece gündüz burnumdan gelirdi en basit örnek bu bak.kafama göre bakıyorum onlara
(14,153 puan) tarafından
Evet aynen öyle esim geceye başladığından beri benimkilerde öyle düzene girdiler yani diyorum ya birlikte hareket etmek çok önemli ben ne kadar bilinçli de olsam tek başıma uygulayamiyorum.benim hayır dediğim her şey evde evet oluyor çocuğun suçu yokki şımarık olmasında ne yapsin
0 oy
tarafından
Tabiki sınırlarını keşfetmesini izin verilerek. Çocukları şımarık diye yaftalamayı inanılmaz yanlış buluyorum. Çocuk bu tabiki şımarıcak. Önemli olan düzgün davranış eğilimlerine yönlendirmek. Keşfetmesini izin vermek. 
(820 puan) tarafından
Canım bahsettiğim şımarıklık bu değil:) elbette çocuklar cocuk gibi yetismeli.  Her anı her yaşı olması gerektiği gibi geçirmeli. Simartilmali pohpohlanmali sevilmeli oksanmali.  Ama benim çocuğum ozguven li olarak diye de topluma tazmanya canavarı salmaya gerek var mı? 5 yaşındaki çocuk 1.5 yaşındaki çocuğu  itip kalkiyorsa ve annesi yapma demek yerine müdahale edemem pısırık olur diyorsa bu çocuk hem şımarıktir hemde büyüdüğü zaman suç potansiyeli yüksek bir bireydir gözümde

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 245 göst.
12 Haziran 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Citipiti (4,795 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 134 göst.
20 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Heidi nin koylusu (3,444 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 453 göst.
23 Nisan 2024 Diğer kategorisinde E.m.hs (305 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,380 göst.
4 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,354 soru

23,881,955 cevap

321,392 kullanıcı

...