0 oy
140 göst.
Diğer kategorisinde (1,103 puan) tarafından
Kizlar merhaba. Mezhep uzerine cok bilgim yok. Tek bildigim hanefi oldugum. Bide mezhep olmasa nolur mesela ben baska bi mezhebe kendimi yakin hissedemez miyim. Abdest konusunda farklar var biliyorum ama mezhebim hanefi diyelim ki baska mezhebe gecemez miyim. Kusura bakmayin meraktan soruyorum. 

2 Cevaplar

0 oy
tarafından
Geçilir diye biliyorum bende safiyim mesela abime zor geldiği için Hanifi mezhebine geçti 
(1,103 puan) tarafından
Gecen elime kaktusten diken batti baktim kan yoktu. Ama bi damla igne ucu kadar bile olsa abdest bozuluyodu. Mesela ben buna inanmiyosam eger abdestim bozulmamis mi olcak
tarafından
O kadarını bilmiyorum ya mesela bizde erkek eline değince elimiz abdestimiz bozuluyor
(1,103 puan) tarafından
Aynen biliyorum komsumuz vardi. Bu bi erkek cpcuk bile olsa dimi
tarafından
Ergenlik çağına gelen erkek çocuğu da olsa
(1,103 puan) tarafından
Aynen canim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Kuran kursuna giderdim kızken hocamız mezheplerden bahsetmiş ti ve istediğin zaman sadece niyet ederek te mezhep değiştirebilir sin bunun için illa evlenmek yada birilerinin şahit olması gerekmiyor demiş ti 
(1,103 puan) tarafından
Yani biyere ait olmak cokta gerekli degil o zaman. Oyle mi ?

Abdestim bozulma durumlari farkli o zaman napicaz acaba
tarafından
Bi yere ait olmaktan kastınız nedir
(1,103 puan) tarafından
Bi mezhebe ait olmaktan bahsettim. Mesela mezhepsiz olunmaz mi hic bi mezhebim olmasa nasil olucak abdest falan acisindan
tarafından
anladım canım o kadar bilgim yok ya yanlış yönlendirmek te istemem ama diyanet hattını arayıp sorabilir sin

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,477,884 soru

24,189,683 cevap

336,834 kullanıcı

...