0 oy
191 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (165 puan) tarafından
Kizim 2 buçuk yaşında demir ilacını icmek istemiyor cidden cok zorlanıyorum.

Hangi demir ilacını kullanıyor sunuz. Tadi guzel olup faydasini gorenleriniz var mi ? 

5 Cevaplar

0 oy
(1,113 puan) tarafından
Ferrum kullanıyorum ilk zamanlardan beri severek yiyo bidaha verecek miyim diye bakıyor hatta ağzını açıyor şimdilik böyle tabi ileride ne olur bilmiyorum 6 aylık bebeğim 
-Reklam-
0 oy
(6,330 puan) tarafından
Ocean microfer kullanıyorum çok severek içiyor tavsiye ederim 
0 oy
(7,448 puan) tarafından
Doğduğundan beri microfer kullanıyoruz çok memnunuz severek içiyor ikinci bebeğime de başladık o da severek içiyor 
0 oy
(4,434 puan) tarafından
Ocean microfer kullandım kan damlası başlandığı andan yaşına kadar 1 yaş tahlillerinde yine de demiri düşük çıktı doktor ferro sanol yazdı evde ne halı kaldı ne üst baş 3 gün uğrastım içiremedim hepsini ağzından attı her yer sapsarı oldu o ilaç sayesinde sonra tekrar doktora yazdım ferro zing G al dedi onu aldım o da siyah bir şey onu da enjektörle yatırıp damla damla zorla içiriyorum çığlık kıyamet ağlıyor bakalım bende burda bekleyeyim bi tadı güzel olan varsa bende onu yazdırayım tükendim bu kan ilacı yüzünden 
(3,460 puan) tarafından
Portakal sık içine damlat o şekilde içir
(4,434 puan) tarafından
İlacın içine mi portakal sıkayım canım yoksa portakal suyu hazırlayıp ilacı onun içine mi koyayım
(3,460 puan) tarafından
Portakal sık, içine de kaç damla demir ilacı veriyosan o kadar damla demir ilacı sık, o sekilde içir, hemde c vitaminini demir ilacını daha hızlı bağlıyor
(4,434 puan) tarafından
5 ml veriyorum canım damla zamanını geçtik malesef demiri düşük çıktı baya :( bu şekilde deneyeyim Bi çok saol canım
(3,460 puan) tarafından
Doktor bana kilo başına bir damla demişti
(2,637 puan) tarafından
Susam merhaba canım. Benim oğlum da Akdeniz anemisi var. bende ocean microfer kullanıyorum ise yaramamisti tahlillerde. Ferrum kullanmadım çünkü dişte leke yapıyor dediler. Şuan kullandığınız size yaradı mı acaba?
(4,434 puan) tarafından
Kumsal ocean microfer kilo başına bir damla canım evet ama bizimki artık demir eksikliği oldugu için şuruba geçtik şuruptada damla değil bir kaşık yani 5 ml veriliyor insallah fayda eder

Aliisiimm valla fayda etti mi bilmiyorum canım daha kullanalı bir kaç gün oluyor oğlum yaşına 28 inde girdi zaten ondan sonre tahlil falan yaptırdım demir düşük çıkınca doktor ferro sanol yazdı onu içmeyince bunu aldık bunu da içmiyor işte zorla veriyorum şişe bitene kadar kullanayım sonra gidip tahlil yaptıracm Bi daha bide bir şey sormak istiyorum Akdeniz anemisi ailede var mı oğlunda çıktı canım benim eşim de FMF hastası bir diğer adıyla Akdeniz anemisi işte oğlumda da çıkar diye endişe ediyorum valla Bi genetik test yaptıracağım doktorumuza sorup insallah yoktur
(2,637 puan) tarafından
Anladım canım. Bende var canım Akdeniz anemisi benden geçti yani malesef. Doktor tahlil yaptı işte bir yaşında sonuçlara bakarak teşhisi koydu.
(4,434 puan) tarafından
Yani olsa bizim de bir yaş tahlilinde çıkar mıydı ekstra bir teste gerek yok mu canım? Gerçi bu hastalık öyle lanet bir şey ki  gençte yaşlıda bile sonradan çıkabiliyor insallah olmaz eşim kolşisin kullanıyordu atakları çok arttığı için 2 yıldır yurt dışından gelen bir ilacı kullanıyor yine de sürekli atak geçiriyor çok değişik Bi hastalık
(2,637 puan) tarafından
Benim öyle atak filan olmuyor canım. Eşinde neden atak oluyor ki o farklı bir hastalık sanırım
(4,434 puan) tarafından
FMF hastalığı onunki canım şiddetli karın ağrısı oluyor atak geldiği zamanlar serum morfin falan yeyince anca diniyo ağrısı
(2,637 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun canım yaa.
0 oy
(3,460 puan) tarafından
Portakal sık, içine damlat o şekilde içir 

İlgili sorular

+1 oy
5 cevap 231 göst.
22 Mart 2025 Diğer kategorisinde Kubra_16 (27 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 242 göst.
21 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Meleknur33 (107 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 118 göst.
10 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde zeynos1234 (5,296 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 78 göst.
23 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Kadriyendc (639 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,339 soru

24,084,709 cevap

331,407 kullanıcı

...