0 oy
461 göst.
Diğer kategorisinde (1,018 puan) tarafından
Kızlar bu konuda ciddiyim yapamıyorum ya normal günlük rutinler değil genel temizlik den bahsediyorum

Yatak odasını iyi kötü bitirdim 

Mutfakta az Bi işim kaldı ama işim hep cif yağ çöz vs olunca çocuk mutfaktayken yapamıyorum 18 aylık ve gündüzleri neredeyse uyumuyor en fazla yarım saat gece de 3 e zor yapıyoruz uyuyunca yapsam desem 3e zaten benim dermanım kalmıyor sabah 10 11 gibi kalkıyor ama ben de 3 te uyuyup 8 de kalkamıyorum benimkide can erken kalk yap diyenler hiç yorum kısmına bile tıklamayın canım çıkıyor 3 e kadar 

Oyuncak çıkarıyorum bensiz oynamıyor TV açıyorum hadi izlesin de ben yapayım diye aynı odada duemamı istiyor kolumdan tutup odaya getiriyor gel ditor sürekli onla ilgilenmem istiyor 

İlgilenmiyor değilim bakın her gün sabah kalkarız kahvaltı hazırlarız birlikte yeriz ardından oyun oynarız az evi toparlarız sonra dışarı çıkarız arkadaşlarıyla oynar yada çarşıya gideriz parkta beraber oynarız sürekli onla ilgileniyorum ama doymuyor eve geliyoruz Gine aynı hep o hep o 

Temizliğe başlayalı tam hatırlamıyorum bile gününü öyle söyliyim 3 4 gün oldu belki fazla ve ben 2 odayı bile tam anlamıyla temizleyemedim ev savaş alanı gibi kaldı 

Eşim desen yardım namına Bişey yok eve gelir 5 dk yemek bulaşıklarım yıkamaya gidelim onda bile çocuk durmuyor hadi napıyon iki saat orda hadii 

Ben bu evin hakkından nasıl gelicem bilmiyorum bırakı cak kimsem de tok Bi gün bırakayım akşama kadar eşşek gibi çalışayım bitsin 

Şuan son damlama geldim oturup ağlayacağım o derece 

19 Cevaplar

0 oy
(8,646 puan) tarafından
Çok uzun okuyamadım ama benimkide 19 aylık oldu hala bende yapamıyorum iş felan. Sabah 7 bucukda kalktı inan. Daha ayakta uyumadı bile. Rutin günlük İşleri yapabilirsem bir o..ev süpürme yemek , çamaşır katladim bu kadar. Dip bucak girmem lazım heryere ama yapamıyorum.
(1,018 puan) tarafından
Bende öyleyim işte rutinler Bi şekilde oluyor ama genel olmuyor dağıttım her yeri şimdi dağınık kaldı heryer dağıtmadan birini çaşırsaydım yaptırayım keşke şuan dağınık ve eve birini sokmaya utanıyorum kendim bile yaşamak isteyorum şuan psikolojim alt üst,
(8,982 puan) tarafından
Oldugu kadar olmadigi kader:)
(8,646 puan) tarafından
Bende kimseyi çağırmak istemiyorum valla. Balkonlarim.yikancak.beni bekliyor. Banyo tuvalet lavabolar mutfak dolablari camlar. Geçen bi zar zor mutfak yerini sildim oda uyuyodu yapabildim ancak. Yapan nasıl yapıyo bilmiyorum
-Reklam-
0 oy
(2,359 puan) tarafından
Ben kendime bir düzen kurdum o şekilde ilerliyorum araları uzatmadan kapı cam çerçeve giriyorum banyo fayanslari  en ince detaya kadar yapıyorum düzen oturtunca kolay oluyor 
(1,018 puan) tarafından
Ya ben hadi cam yapayım hadi kapı sileyim diye girmedim işte mutfak dolap içlerini silicem mesela hopp ***** gibi bütün dolapları yere indirdim yada yak odası bütün kıyafetleri hop yatağa indirdim öyle komple düzenli temiz olsun yerlerini değiştirerek koymak istedim yoksa içim rahat etmiyor tekrar farklı şekilde dizayn etmeden ondan öyle savaş alanı gibi kaldı yatak odası bitti de mutfak :(
0 oy
(204 puan) tarafından
Cnm ben oğluma oyuncak süpürge ve vilade takımı almıştım birlikte temizlik yapalım diyordum benle birlikte peşimde dolaşırdi.  Yemek yaparken yanıma alıyorum elime oyun hamuru veriyorum o şekilde oyalaniyor. İlgisini çeken oyuncaklarla yapabilirsiniz rutinlerinizi. 
(1,018 puan) tarafından
Var var viledasına dokunmuyor bile benimkini istiyor süpürge de aynı zaten onlara takılmıyorum kucağıma alır gene yaparım onlar basit genel mutfak içi dışı çamaşır suyuyla yağ çözle girilecek yerlerden bahsediyorum yada komple aşağı inicrk şeylerden sandalye üstüne çıkıyorum kucağımda çıkamam yada deterjan larla siliyorum koku oluyor sadece su rahat etmiyorum vs VS
(204 puan) tarafından
Uyuduğu zaman zamanınız olmuyor mu ya da eşinizden destek isteseniz.
(1,018 puan) tarafından
Eşimden tam köstek var destek yerine uykusu da 1 aydır günde yarım saat hatta şu son 1 haftadır 10 dk ondan dolayı işe başlamadan uyanıyor yarım kalıyor mutfak
0 oy
(770 puan) tarafından
Eşin bakacak sen yapacan yok öyle dünya yada eşin yspsın sen bak çocuğa
0 oy
(2,385 puan) tarafından
Ben dün oğlumu mama sandalyesine oturttum TV nin karşısına koydum önüne de yiyebileceği bişeyler koydum yaptım işimi yarım saatte olsa yetti bana 
(1,018 puan) tarafından
Benimki durmuyor işte
0 oy
tarafından
Maddi durumun varsa bence bir kereye mahsus temizlik için birini bul derim yoksa işin zor
(1,018 puan) tarafından
Bundan sonra öyle yapıcam
0 oy
(420 puan) tarafından

Çocukla temizlik nasıl yapılmaz onu anlatabilirim :D

0 oy
(6,156 puan) tarafından
1 hafta önce tullerimi yikadim komple evin camlarini sildim kapılarımi sildim dip kose sil süpür toz al  18 aylik oglum oda bez aliyor sende sil diyorum oglum siliyor arada odadina gider gelir beni izler islerimiz bitince oh mis oldu annecim diyorum  en son yemek su bu oglumla oynarım biraz onu yikadim yatirdim kendim dus aldim oglum is yaparken sıkılmıyor çok şükür ❤️❤️
(1,018 puan) tarafından
Evet diğer işleri bizde öyle yapıyoruz ama mutfak sıkıntı hadi banyoyu yarım saat Bi saat uykundan feragat et ama mutfak çamaşır suyu yağ çöz
0 oy
(1,248 puan) tarafından
Valla benim oğlum 4 yaşına girecek Allah'ın izniyle birde 2 aylık kızım var inan ki şuan her yer her yerde kafamda nasıl yapsam diye sıraya koyuyorm yenidoğan durmuyor kucağımdan inmiyor oğlum bişey istiyor ağlıyor kafayı yedim 2 ayda valla şuan kucağımda emziriyorum azıcık uyusa koştur namazı kılıyorum uyanıyor sil baştan 1 saat uyusa ordan oraya koştur akşam eşim gelince yemek bulaşık meyve vs. Asla dinlenme Yok 
0 oy
(279 puan) tarafından
17 aylik tv acmadan tuvalete bile gidemiyorum maalesef. Cam kapi icin bi yardimci abla buldum sagolsun arada o gelip toparliyor beni. Valla 2 haftadir bi yorgan var hurca koyamadim. Anneler gelince de zar zor ayrinti isler. Yalniz degilsiniz.
0 oy
tarafından
Şimdi bu postu ve altındaki yorumları ss alıp sevgili kocama göndericem kendisi bütün gün 8 aylık kızımızin uyudugunu benimde yanında oturduğumu sanıyor da :D 
(1,018 puan) tarafından
Aynı bu şekil benim kide
0 oy
(7,132 puan) tarafından
bak ben napuyorum biliyosun mesela yarin cam kapi silcem diyelim 

önce koltuk kanepe dolap alt ust supurulecek yerleri 1 gun once supururum gunluk temizlik gibi daha sonra 

bi gun yatak odasi dolap once bi kapak ac orayai sil katla yerlestir bu sekil yap

yatak odasini bitir daha sonra diger odalarina gec gunde 2 oda yap canim 
(1,018 puan) tarafından
Oralar halloluyor evet ama banyo mutfak
0 oy
tarafından
Yapma bacım kusura bakmasın eşinde tek başına mı yaptın çocuğu valla benim eşimde öyleydi benimki 11 aylık şuan 2 kere dip köşe temizlik yapabildim ilinde 3 aylıktı onunla bile baş edemedi kardeşim geldi o baktı sağolsun öyle bitirdim ikincisinde 9 aylıktı oturma odasını yaptım salonu yaptım yatak odası çocuk odası buralar halloluyo en fazla cam kapı dolap sildigimiz için aşırı kimyasal kokusu olmuyo mutfağa geldim çocukla nasıl yapılacak dolaplar dediğin gibi yağ çözücü cif olmadan tezgah çamaşır suyu olmadan olmuyo eşime dedim valla çare yok bakacaksın annemi cagiriyim mi dedi annenle mi yaptım çocuğu sen bakcaksin hayır ben kimseye güvenip yapmadım çocuğu ne işimi yaptırırım ne çocuğuma baktiririm sen babasının sen bakcaksin dedim girdim mutfağa kapattım kapıyı uyku saatini biliyo uyuttu uyandı oyun oynattı yemek saatinde götürdüm bunu yedir dedim verdim geri girdim mutfağa arada emzirdim sadece mecbur yapacak yapmiyosa da bırak pis kalsın biri ya da eşim bi laf ederse de başı şeyler tek başına olmuyo napiyim kendimi mi klonlayim birim çocuğa baksın birim temizlik yapsın de otur bosver
(1,018 puan) tarafından
Annesini eve çağırsan temizliğe laf edito evine bıraksan işten gelmiş yorgun surat yapıyı
tarafından
Hiç umursama kaynanan bişey derse oğlun bu işin ucundan tutsun bende yapıyım çocuğun durumu ortada ben napiyim kaça boluncem o zaman sen gel bi gün oyala da bende işlerimi yapıyım de susar o zaman aşksın sürat boşver
0 oy
tarafından
Yapmıyorum. 6 ay olmuştur heralde dolap içleri falan yapalı. O zaman kızım 1 yasindaydı. Bir şekilde yaptım ama 2 günde bitti. Şuan 18 aylık asla yapamam. Ki yapmam da hele eşim destek değilse ki benimki de değil yapmiyorum. Her zaman temiz kullanınca zaten pislenmiyor da. 
(1,018 puan) tarafından
Valla bende yaparım Bi şekilde diye girmiştim ama olmuyormuş
tarafından
Valla istenince yapılır belki ama zorlamaya hiç gerek yok. Çocuğum kücük ne diye temizlik diye onu arkamda dara sokayım. Şuan tüm vaktim onun 3.5 sene sonra illa düzgünce yapılır.
0 oy
(7,960 puan) tarafından
İki çocukla yapıyorum bı banyom ile kapılar kaldı oda yarına 
(1,018 puan) tarafından
Benimde perdeler banyo mutfağın yarısı oturma odası ve kiler odam var
0 oy
(2,466 puan) tarafından
Bende senin gibi başladım ama arkası gelmiyor 14 aylık kızım okula giden 2 çocuk hemen akşam oluyo günlük işler bile yarım yamalak oluyo sabredecek yada paraya kıyıp yardımcı cagirqcagiz galiba başka yolu yok
(1,018 puan) tarafından
Cidden öyle bu son bitsin birdaha kine birini çapıracağım ya çocuga bakacak ya temizlik yapacak
0 oy
(2,666 puan) tarafından
Son 17 aydır bu sorunun cevabını arıyorum canım ama bulamadım evi topluyorum ama asla toplu kalmıyo bende sadece o büyüyene kadar yettiği kadar yapıyorum kendimi yıprattığıma değmiyomuş onu anladım ilerde de bu dağınık halleri özlerim o kesin canı sağolsun ☺️☺️☺️
0 oy
(1,558 puan) tarafından
Yapilmaz :) kendime baksam şükrediyorum
0 oy
tarafından
2 çocukla bahar temizliği yapıyorum bi yandan taşınmak için kullanılmayan eşyaları topluyorum çünkü taşınmamız bayramdan sonraya kaldı bu aralar sıkıntılarım bitmiyor temizlikle kafa dağıtıyorum 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 165 göst.
0 oy
10 cevap 280 göst.
11 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Simsek21 (1,739 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 465 göst.
5 Temmuz 2020 Tatil-Seyehat kategorisinde Altunkaynak (63 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 127 göst.

Kategoriler

1,465,440 soru

24,016,940 cevap

328,056 kullanıcı

...