Kızlar selam. Öncelikle lütfen bi bir tartışma postu olmasın. Birbirimize hareket edip stres attığımız bir ortama dönüşmesin. Bu postu şu yüzden açtım merakımı mağzur görün. Burada hep görüyorum 2 yıllık 3 yıllık çoook sorunlu evlilikler ve ne yazık ki çocuk var diye zulme göz yuman anneleri ( ben evlendikten ancak 5 yıl sonra kendimde çocuk yapacak cesareti bulabildim. (Ki eşimle liseden beri arkadaşız. Evlilik öncesinde de 3 yıl flört ettik. ) Hatta biraz da yaşım bu konuda beni itekledi diyebilirim. Biraz daha genç olsam biraz daha beklerdim. Neden ve daha önemlisi nasıl evlenir evlenmez çocuk yaptınız.? Şuan ikinci çocuğu düşünecek cesareti yine kendimde bulamıyorum ben
Ben sımdı buraya nedenlerını yazarım da linç yerım o yuzden bosver bosver…
Ağustos'ta 3 yıl olacak evleneli. Evlendikten 8 ay sonra hamile kaldım. Nasip olmadı ilk gebeliğim. Şimdi 2 hafta sonra doğumum var Nasipse. Ama bu süreçte diyorum eşimle geçirdiğim şu zaman ne kadar değerliymis. Herşey nasip tabi ki ama kesinlikle en azından ilk 3 yıl insan beklemeli hem evliliğin oturmasını hem eşinin nasıl bir baba figürü olacağını bilmeli. Hemde kendinde o ben anne olabilir miyim sorusuna cevap verebilmesi. Ve maddi manevi yetebilecekse yapmalı.
Bence annenin yaşı,
Çalışıp çalışmadığı,
Çevre baskısı,
Ve kadınlardaki annelik içgüdüsü yaşama hayali..
Korunma yöntemlerini doğru uygulanmaması olabilir..
Biz eşimle 5 senelik birliktelik sonrası evlendik evliliğimizin 4. Senesinde eşimin ne zaman baba olacağım, annelik sana yakışmaz mı diye soruları ile korunmadık, şuan çok şükür oğlumuz var.. benim şimdiki aklım bazen geç kaldığımı da düşünmüyor değil. İş arkadaşlarım derdi, yaş aldıkça çocuk büyütmek daha zor diye..
Bir kadın eğitimini tamamlıyorsa, kariyerinde yeterli deneyim sahibi ise ve eşiyle de kaliteli bir geçmişi mevcutsa çocuğun ne zaman olduğunun bir anlamı yok bence. Çünkü eşini 20-30 senede tanıyamayıp ayrılanlar da var, bence kadının ve erkeğin ebeveynliği kaldırabilecek olgunlukla olması en önemli kriter. Bu 24 te olabilir benim gibi 28 de..
Gerçek soru gerçekten kötü giden evliliği canlandırmak için bir bebeğin de günahına girmeye değer mi olmalı bence..
1,488,980 soru
24,338,039 cevap
345,928 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın