0 oy
393 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından

Sabah kahvaltı +6 

Yumurta sarısı labne peynir reçel 

Cicibebe + az ekmek içi + fındık ceviz badem + biraz devam sütü 90 CC kadar 

Menemen + kıymalı veya soganli yumurta 

Yanında ihlamur 

Şuan oğlum 10 buçuk aylık pankek yapıyorm veya kabaklı havuçlu patates iki kaşık yoğurt 3 4 kaşık un ceviz az da sıvı yağ koyup mücver veriyom

Çorba +5 

Tarhana üzerine limon damlatiyorm ve her yemeğine sarımsak koyuyorm 

Balık çorbası 

1. Bir parça somon balığı (4’e bölünmüş somon diliminin 1 parçası)
  2. 1 adet rendelenmiş patates
  3. 2 adet küçük rendelenmiş havuç
  4. Yarım bardak pirinç
  5. 1 çay kaşığı domates salçası
  6. 1 çay kaşığı tuz
  7. 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  8. 5 su bardağı kaynatılmış su
  9. Şehriyeli tavuk çorbası evde yaptığımız gibi az salça ve tuz 
  10. Gazi yoksa.mercimek veya yeşil mercimek ( lif kaynagi) 
  11. Yoğurt çorbası 
  12. Yemeklerin yanında genelde yoğurt veya cacik veriyorm 
  13. Ispanak çorbası +8
  14. Meyveli karışımlar 
  15. 1.armut elmayi sıcak su da yumuşayana kdr bekketin yada az kaynatın içine 3 tane cicibebe bı tane ceviz ve badem bir tatlı kaşığı pekmez ( keçi boynuzu olursa daha iyi ) harika bir ara öğün 
  16. Bebeğim pütürlü alışık olduğu için ara da bi pilav da veriyorm 
  17. Muhallebi +5 
  18. Bir kaşık pirinç unu 
  19. Bir bardak su kvam alana kdr pişirin 
  20. İsteğinize göre içine irmik veya dedigim gibi meyve de koyulur + yulaf ezmesi de olur en son da pekmez koyuyorm tadı olsun diye 
Oksuruk için +6 
Pekmez + teryag pişirin icirin 2 3 kaşık 
Balgam + öksürük + grip için 
Sıvı yağda az bişi karabiner + kekik ılıtin gece yatarken sirtina masaj yapın 
Oğlum büyük olduğu için ben bir tane yumurta sarısı ile bir kaşık anzer balini çırpıp oğluma icirdim öksürük vs kalmadı 
Havaciva evinizde olsun yine ben aktardan aldım dün 
Terayginda isittim ve icirdim 2 3 kaşık öksürüğe bronşite çok iyi geliyo bunu sırtına da surebilrsnz ayak altına da 
Nefes alamayan gripli bebekekr için aktardan lavanta çiçeği alin sıcak suyun içine atın oda da dursun nefes almasına çok yardımcı oluyo

Not : kendim denemedgim hiç biseyi sizw tavsiye etmem canlar
Siz 3 gün kurali uygulayın yine de ben uygulamadim ne kdr yemek isterse  o kdr verdim şimdi her şeyi yiyo ( şuan hasta diye uğraşıyorm ) 

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Ayy Allah razııııı olsunnnnn kızzzz☺️❤️
tarafından
Rica ederim ❤️❤️❤️ yoğun istek üzerine
tarafından
Ee boşuna hamarat hatun seçilmedin bu platformda ☺️
tarafından
Hahaha simardim :)))
-Reklam-
0 oy
(2,172 puan) tarafından
Benim kiz 5.5 aylik emiyo yogurt verdim sadece sonra 3gun kurali yapmadim yapmakta istemiyorum 6aylik olsun direk havuc brokoli patates kabak karistirip corba yapcam icircem tarhana corbasi icircem meyve puresi yaparim veririm. Diye dusunuyorum yanlis mi yaparim ki sence. 3gun falan bana ve benim kiza gore degil ☺️ cay kaşıgıyla yetinmiyo hepsini istiyo 
tarafından
Tatlı kaşığı kullan canım ben de 4 aylık başladım 6 aylik tamamen doyuucu başladım
(2,172 puan) tarafından
Tatlı kaşığıda kar etmiyo sofrayı biliyo ne yiyosak ille yiyecem diyo agliyo durmuyo ona gostermeden yiyoruz ☺️☺️
0 oy
(1,424 puan) tarafından
Teşekküler canim  aldım ekran görüntüsünü 
tarafından
Rica ederim....
0 oy
tarafından
Ellerine sağlık , bebişinede geçmiş olsun . Ya bişey sorcam benim kızım 7.5 aylık yumurtayı haşlama sevmiyor . Az tereyağında pişiriyorum onu seviyor. Sen yazmışsınya kıymalı yada soğanlı yumurta diye. Ben şimdi yumurtaya kıyma yada soğan katsam erken olur mu. 
tarafından
Yok ben beyazını katmadan sadece sarısını pişiriyorum. Benimki taneli şeyleri çok rahat yiyor o yüzden sorun olmuyor. Dişi yok ama damağıyla ezerek yiyor.
(1,424 puan) tarafından
Hımm yok benimki yapamıyor ya öyle taneli oldumu bogulacakmis gbi yapıyor;(
tarafından
Alışır zamanla inşallah.
tarafından
Aynem damakla ezer bebekler canım
Bnm oğlan 10 buçuk aylık beyazida katiyorm ona çatalla ezio veriyorm meseka peynir severse onla yedir arada kandır :))
tarafından
Bana sağlık ocağında ebe yumurtanın beyazını 1 yaşından önce verme dedi ama bilemiyorum yinede.
0 oy
(4,875 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ❤️
tarafından
Rica ederim cankm
0 oy
tarafından
Benim bebeğim yeni 5 ayını doldurdu. Tereyağ ile pekmez bi sıkıntı yapmaz değil mi? Öksürük için
tarafından
6.ayda vermiştim ben ama yanlış bişi olur vebal alamam kuzum Dr a götür bi öksürük şurubu verir belki
tarafından
Tamam canım teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 105 göst.
17 Ağustos 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde kmeltem86gmail.com (49 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 141 göst.
0 oy
2 cevap 95 göst.
3 Nisan 2024 Diğer kategorisinde fatmahilall12 (213 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 345 göst.
2 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Selin demirci (2,204 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,477,836 soru

24,189,111 cevap

336,800 kullanıcı

...