0 oy
420 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından

Merhaba

Sizden ricam bugüne dek sorun yaşayıpta o sorunun çözümüne ulaşıp huzuru sağladığınız olayı, yada olmuyorsa çaresiz insanın neler yapması gerektiğini, yada kurtulacak gibi ise çabalaması gerektiğini anlatan tavsiyeler istiyorum eminim yararlı olacaktır. İlk ben yazmak isterim. 

Eğer evlilik sürdürülmek isteniyorsa öncelikle ılımlı ve sabırlı olmak gerekir.

Eşe suçlayıcı aşşagılayıcı onu kötü hissettirecek tavırda değilde onu mutlu huzurlu hissettirecek tavırda olunmalı.(bunu erkekler daha fazla yapıyor tabi ama ben burda yapan kardeşlerimiz varsa onlara sesleniyorum) 

Ayrılık söz konusu ise geleceğini planlamadan düşünmeden çok çok önemli bir şiddet olayı vs olmadıgı sürece bir anda evden çıkılmamalı. Aksi halde çocuga yazık etmiş oluruz.

Başkalarına güvenip evinizi terk etmeyiniz sanmayınız ki siz gittiğiniz yerde daha mutlu olacaksınız 

Evli iken aklınıza ihanet şüpheleri yerleştirmeyiniz bu sizi her zaman pişman ve perişan edecek bir durumdur. Eşe sadık olunmalı. Savrulup kanıp gitmeyiniz. Allah size helaliniz olarak eşlerinizi verdi. 

4 Cevaplar

0 oy
(3,529 puan) tarafından
Aynen.  Bide ufak tefek şeyler için surat  yapmamaya  çalışsak eminim kavga olmuycak. Karışıklı  sabır anlayış olmalı. Iyi davranmak ile bisey kaybetmeyiz 
tarafından
Surat asmak erkeklerde büyük sorun oluyor eşimden biliyorum. Yapmamaya çalışmak en güzeli.
(3,529 puan) tarafından
Aynen. Ben artik öyle yapıyorum. Kavgamız olmuyo artik çok şükür
tarafından
Bunu bende denedim gerçekten çok şey değişiyor. Herzaman erkekler suçlu olamaz.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben ne evi terketcem ya valla o gün kocamada dedim oyle bir konu bahhs geldi bende dedim seni bu evden tekmelerim bu evde bu bebekte bende kalır sende yoluna bakarsın hiçte kusura bakmasın. 
tarafından
Evet herkes senin konumunda olmuyor tabi.
tarafından
Kadınlar güçlüdür yapamayacakları bişey yok hep korktukları için boyle oluyor
tarafından
Çocukların varsa ve onların aç kalacağını sokakta kalacağını düşündüğün yerde bitiyor bütün gücün
tarafından
Tabi yaşamadan insan anlamaz
tarafından
Ben sahsen kocami tekmelesem öyle sinek carpiyomus gbi gelir :D kendi gitmedigi sürece evden kovamam. Bi de o an kavga ettigimizi var sayiyorum. Imkansiz yani mecbur yine ben giderim
tarafından
Yok mesela oyle Bi kavgada tabikide evden atilmaz haa aldatma olaylari felan olursa acimam
tarafından
Aynen bende biraz o tarz Bi insanım uzak kalmam gerekirse ben giderim değişik bir kurum evlilik :D
0 oy
tarafından

Bu zamana kadar eşimle her evlilikte olduğu gibi büyük kavgalar yaşadım lakin herşeyi denedim. Tek çözüm kavga aninca cilve yapmak oldu ben de artık her şeyi işve çilve ile çözüp yaptırmaya başladım:D

tarafından
İşte bu erkeğin merkezinde ki davranış :D
0 oy
tarafından
Eşim aşırı sinirli agresif büyük tepkiler veren baskın karakterli biridir. Bunun yanında bende baskın karakterliyim. Ama o sürekli sevdiğini belli eden ve gerçekten sevdiğini iliklerine kadar hissettiren biri. Bağırıp çağırdığımda bile üzülüyorum o her ne kadar alınmasa da. Ama bağırıp çağırdığında dayanamıyor ağlıyorum o buna ben ona duygu sömürüsü yaptığımı düşünerek de tepki verebiliyor. O anda ben ona haklılığımı anlatsam bile beni duymaz o yüzden de hiç birşey söylememeyi, cevap vermemeyi, sakinleştigi zamanı bekliyorum sonra açıyorum ağzımı :))) o da niye söylemiyorsun der duyacak gibi. 

Genelde ben onu hiç birşey için zorlamam o da sağolsun kendisi yardımcı olur eğer gerekiyorsa. onun dışında ben yapabileceğim birşeyi yap demem. Öyle yatıp kalan bi tip değildir. Bir çok yönden şanslı olduğumu düşünüyorum. 

Her ne olursa olsun aile olarak ortaya da bir konu gelse çok fazla eleştirmeden konusmak gerek. Yerine göre alttan almak konuları fazla uzatmamak en önemlisi de birbirine gurur yapmamak gerek. 
tarafından
İşte bu özeleştiri yapmak ve düğümü bulup çözmek tebrik ediyorum gerçeği gördüğün için.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 42 göst.
13 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Bsrakran (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.
16 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde Mirahggbbm (33 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 69 göst.
+7 oy
9 cevap 336 göst.

Kategoriler

1,470,350 soru

24,084,837 cevap

331,414 kullanıcı

...