0 oy
344 göst.
Diğer kategorisinde (688 puan) tarafından

Sütü süzüp kaynatıp ardından sıcakligi biraz gittikten sonra kaymağı ile birlikte blenderdan geçirin ama üsten köpük olacak şekilde. Mikser değil blander dipten karismayacak çok güzel köpürüyor. Ardından ayran ile mayalayip kapağını kapatın yanmayan fırının içine koyun geceden sabah çıkarıp buz dolabına koyun orda da 1 gün beklesin. Sonuç bu ben yoğurt kovasinda mayaliyorum hep buz dolabında 5 litre tencere çok yer kaplıyor diye bu kova birde 2 litrelik saklama kabım var plastik sonuç bu 

image

image

Buzdokabinda beklemedi daha 1 günde dolapta bekleyecek daha güzel kıvam alıyor bunu birisi tavsiye etti sizinle de paylaşmak istedim 2 haftadır bu şekilde yapıyorum ben. O köpükler hep Kaymak oluyor 

5 Cevaplar

+1 oy
(1,026 puan) tarafından
Bak blender yazmışsın sonra dipten karışmayacak yazdın. Blender dipten karıştırır ama
(2,359 puan) tarafından
Bende onu düşünüyordum
(1,026 puan) tarafından
Uygulamayı düşünüyordum ama kafam karıştı
-Reklam-
+1 oy
(11,534 puan) tarafından
Yani klasik mayalamayi tercih ederim kaymak sevmem. Hazır ayranla mayaninca ev yoğurdu tadı olmaz bence zevkler ve renkler tartışılmaz Tabiii 
0 oy
(684 puan) tarafından
Ayranla nasıl mayalıyosn 
(688 puan) tarafından
Bildiğimiz hazır ayran 1 litre olanları katı oluyor bardan ayran sulu oluyor. 1 litre olandan 1 bardak alıp sütü blendirdan geçirdikten sonra tencerenin içine döküp karıştırıyorum sonra bu kaplara boşaltıyorum. Ayranı sütle karıştırmadan
0 oy
(14,950 puan) tarafından

Sütü biraz fazla kaynatır ve 1 gün dolapta bekletirsen o şekilde de kaymak çok oluyor sonra o şekilde ısıtıp mayala sonuç bu  :)

(688 puan) tarafından
Hayır inan bana köpükler hep Kaymak oldu daha kalın ve hazır yoğurt tadında ekşimiyor. Dediğin gibi yapıyordum ben ama sulu oluyor bazen sütün kalitesine göre değişiyor çünkü
(14,950 puan) tarafından
He olabilir canım bizim kaynana en iyi sütünü ayırıyor belki de ondan  :)
(688 puan) tarafından
Biz şehirde oturuyoruz kuzum sütün nerden geldiğini bilmiyoruz ama güzel sütü kokusu falan yok. Zaten inek sütü koyun sütü gibi mayalanmaz yani katı bir kıvam almaz o kadar. Bu tam tutuyor sulanma fazla olmuyor
0 oy
(1,671 puan) tarafından
Ellerine sağlık çok güzel olmuş 
(688 puan) tarafından
Teşekkür ederim bunu kesinlikle deneyin
(1,671 puan) tarafından
Rica ederim inşallah denicem

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 254 göst.
1 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy