0 oy
452 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Günaydın gerçekten merak ettiğim bır konu faiz haram onu anlıyorum ama kredi çekmek niçin faiz gibi haram biz daha fazla para ödüyoruz fazla para almıyoruz bir başkasının bizim üzerimizden faiz yemesine vesile olunduğu için mi haram acaba ? 

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Faiz ödüyorsun o yüzden haram 
tarafından
Ödemekte sorun demek ki sağol canim
-Reklam-
0 oy
(166 puan) tarafından
Faizi yiyen banka bize niye haram olsun ki. Sonuçta günümüzün belli şartları var ekonomik durum da belli yani. İhtiyaçları mecburen Kredi ile alıyoruz. Yani faiz haram derken asıl konu şu parayı bankaya yatırıp bu paranın faizini yemek haram.
(1,951 puan) tarafından
Öyle bişey yok sende onlara hizmet etmiş oluyorsun çekmekde ödemekte yemekte haram, alimler boşuna mı diyor faizle krediyle ev almayın diye, zorda kalsanız borç gırtlakta olsa da malını sat kredi çekme diyor hoca, ekonomiyi düşünürsek ohoo her gunaha bulaşalım o zaman şartlar kötü diye, zaten iman böyle sınavlardan geçiyor zorda kalınca ne yapacaksın diye
tarafından
Onu biliyorum zaten ama anlamadığım nokta ben dé senin gibi parayi ödeyen taraf olduğumuz halde neden haram diye sorguluyor um  işte
(1,951 puan) tarafından
Hizmet etmiş oldugun için
tarafından
Evet okudum cevabıni şimdi anladım
(4,214 puan) tarafından
Niye herseyi kendinize göre yorumluyorsunuz kafaniza göre fetva vermeyin lütfen insanları yanlış yönlendirip kul hakkina girmeyin
tarafından
Bak arkadaşım yapma. Hadi haram kabul ediyorum yine de yapıyorum desen tamam dicem de.. 'Niye haram olsun' diyosun. İnsanları yanlış yönlendirmeyin lütfen rica ediyorum.
(9,233 puan) tarafından
Bir kıyamet alameti de haramı helal kılmak için bahaneler türeyecek... Herkesin fetvası var maşallah
(819 puan) tarafından
Kaynak : g.tu
(9,233 puan) tarafından
Kahkaha attım resmen :)
tarafından
G.tu : ben ne alaka ?
Hahahah
Çok guldummm
(9,233 puan) tarafından
Burda üç beş kişi var pat diye söyleyen Tuba da onlardan hal yok ekonomi yok ozaman herşey mübah dersen g.tğndrn oluyor demekki:) peygamber efendimiz ağladıgında sormuslar neyin var diye ümmetimin haline ağlıyorum demiş sanırım bu hallerimizi gördü. Mümkünse şu kendine göre fetva verenler din değiştirsin kurunun yanında biz yaşlarda yanacağız helak olacağız
(819 puan) tarafından
Laplusbelle valla katmış oldum o garibi de ama yazmasam çatlardim.
Esra valla kuzum bak insanların dini ,inancı, değerleri zerre kadar umurumda olmaz inan arkadaş çevremde falan Müslüman olmayan onca kişi oldu hala var. Benim görevim hak olanı anlatmak başka bisey yapamam sonuçta. Bu da yani neye inanıyor ne yapıyor kimseyi ilgilendirmez ama böyle saçma ***** fetva makamı gibi yazıyorlar.  Bu postu Allah bilir kaç kişi okuyor ve gusül bile almayı bilmeyen yanlış alan bir kesim var hemde çok ciddi bir şekilde sayıları fazla. Şu yazdığı öyle bir aklına yatar ki milletin Allah esirgesin ya
tarafından
Biliyorum canım. seviyorum senin yorumlarini ❤️
(819 puan) tarafından
Bende canım adini hatırlayamıyorum ama yurt disi konusunda çok yardımcı oldun bize Allah razı olsun. Eşim 2 aydır Nantes de oturum için randevuyu da aldı artık gerisi nasip
(9,233 puan) tarafından
Tuba kız kardeşim yurt dısınds dolayısıyla bircok dinden insan tanıdım ama banane onların inancı o ama gelip te kendşne İslam'ı cewırırsen agzının ortasına lafı carparım bende ki felsefe bu
tarafından
Alır inşallah oturumunu .eğer Fransızca bir kağıt falan olursa yardımcı olurum çok yorum yapmasam da buralardayım özelden yazabilirsin

Adım Seval canım ❤️
(9,233 puan) tarafından
Sen fransadamısın
tarafından
Yok canim 2 bucuk senedir Türkiye de yaşıyorum evlendim buraya geldim
(819 puan) tarafından
Ya çok teşekkürler kuzum.  Hayırlısı inşallah Rabbim hakkımızda en güzelini versin
Öyle esracim ama eşim diyorki şimdi, bunların birçok şeyi bizden daha Müslüman adamların kelimei şehadeti eksik diyor :)
(9,233 puan) tarafından
Hristiyan lar bizden daha cok dine baglılar
tarafından
Teşekkür ederim kızlar net şekilde anladım artik ❤
0 oy
(1,951 puan) tarafından
Bizde faizi onaylamış ses çıkarmamış oldugumuz için haram  sonuc olarak ortada faiz dönüyor senin elinin olmaması lazım ister ödeyen ol istersen banka ol farketmez
tarafından
Anladım canım teşekkür ederim açıkladığın için
0 oy
tarafından

Faiz, alan veren, ona aracı olan, direkt veya dolaylı destek olan vebal altındadır. 

Bi soruya hocanın verdiği cevap bu

tarafından
Evet anladım canım vesile olmak da harammis
0 oy
(4,214 puan) tarafından
Faiz yemekte vermekte haramdır evet senin cebinden fazla para çıkıyor ama harama katkida bulunduğun için günah ha yemişsin ha vermişsin aynj şey
tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(1,518 puan) tarafından
İnsani kredi bataklığına zorluyorlar canim valla başka türlü eksik gedik tamamlanmıştır ne yazkki. İnsanların durumu ortada. Faiz ödediğimiz için haram ama neden öyle bilmiyorum misliyle biz oduyoruz cunku
tarafından
Bende öyle diyordum ama işte başkası bizden faiz yiyor o yuzdenmis
0 oy
(1,103 puan) tarafından
Biz kredi cekmezsek o banka isini donduremez yani bi nevi bizim sayemizde bu haram isler donuyo. Bizim uzerimizden alip baskasina veriyo kredi ceken kiside bu isin bi parcasi. Biz varsak bankalar da var 
tarafından
Evet hepimiz ortakmismiz valla
0 oy
(3,265 puan) tarafından
Faiz yemek de yedirmekte içinde olmak her türlü haram. Ama gel gör ki herkes kıyısından köşesinden bu batağına içinde bunu söyleyen ben dahil
tarafından
Ya çok uüzücü ama galiba evet istemeşek de içine düştük gibi

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 102 göst.
0 oy
4 cevap 161 göst.
0 oy
2 cevap 145 göst.
14 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Tunber (633 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 124 göst.