+1 oy
720 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Arkadaşlar bebeklere tux şeker verilmiyor diye vermedim dikkat etttim 1 yasindan sonrada cok az miktarda verdim kizima suan kizim 28 aylik bogazinda bir sislik vardi doktor iyot eksikliginden dedi hatta bu iyot eksikligi beyne zarar veriyormus ben anlamiyorum dogru olan vermekmiydi vermemekmiydi kendimi sucluyorum nasil bir anneyim neden daha fazla araştırmadım diye ya madem iyot önemli o zaman neden tuz yasak ne yapacaz bilen cvplasın lütfen ya

15 Cevaplar

0 oy
(2,563 puan) tarafından
Hiç mi vermedincanim azda olsa atmadinmi yada hiç kendi yemeginden yedirmedinmi 
tarafından
Onunkini hep ayri yaptim canim
(2,563 puan) tarafından
Yaaa ben 8 aya kadar ayrı yapdim ama azda olsa kattım sonra kendi yemeklerinizde verdim aciziz planlardan inşallah sıkıntı çıkmaz canim korma geçer
-Reklam-
0 oy
(2,127 puan) tarafından
Canım kendin yazmışsın bir yaşından sonra çok az verdim diye. Şeker ne kadar geç o kadar iyi ama tuz bir yaşına kadar dikkat edilse yeter sonrasında normal düzen olabilir. Bir yaşından önce özellikle böbrekleri için çok tehlikeli. Umarım bebeğin biran önce iyileşir canım geçmiş olsun 
tarafından
Sağol canım inşallah
0 oy
(14,147 puan) tarafından
İki çocuğumda da ayrı bir şey yapmadım tuza bulamadım ama verdim de bizim yediklerimizden yediler hep sen ozelmi yaptın ki fikrim yok
tarafından
Evet özel yaptim bizim yediklerimizde var baharat var mecbur ayri yaptim hep
0 oy
(446 puan) tarafından
Hic bilmiyorum canım bende vermeyi düşünmüyordum bunu okuyunca içime bir şüphe düştü. Bilen biri varsa cevaplar belki post yukarı çıksın 
(2,127 puan) tarafından
Bir yaşa kadar vermeyin lütfen, böbrekleri için çok tehlikeli
(402 puan) tarafından
Bence 9 aydan sonra ölçülü verilmeli. İzlediğim belgesellerde bile hayvanlar kurumuş tuz gölüne gidip tuz ihtiyaçlarını karşılıyorlar. İneklerin önünde de tuz taşı olur. Vücudun ihtiyacı bence.
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşallah en kısa zamanda iyileşir peki doktor ne dedi şimdi süreç nasıl ilerleyecekmiş kendini suçlama inşallah bişey olmaz bizde dikkat edelim paylaştığın için Allah razı olsun 
0 oy
(1,101 puan) tarafından
İyot sadece tuzdan alinmiyo. İyot eksikliği kolay tedavisi olan bişey. Vitamin takviyesi ile duzeliyo. Bende yasadim kendimde. 
tarafından
Vallaha elim ayağım titriyor kadın vefat etti yazmış ben ne yapacam
(1,101 puan) tarafından
Canım iyot takviyesi al eczaneden çocuğun yaşına uygun. Bakma öyle her denilene de. Sen doğru yapmışsın. Bende hiç vermedim çocuğuma. Ama vitamin takviyesi yaptım hep.
(446 puan) tarafından
Canım önce sakin ol. Tuz yemediği için ölmek diye bir sey mi var. Bu kadar ciddi bir durum olsaydı doktor açık açık konusurdu. Bundan sonra nasıl bir yol izlenecek sen ona odaklan. Eminim o bebegin baska bir rahatsızlığı daha vardır
(1,101 puan) tarafından
Canım iyot eksikliği ölümcül değil. Troidleri bozuyo sadece. Ayrıca
Mezgit, ton balığı gibi derin, tuzlu su balıkları daha fazla iyot içeriyor. Sebzelerden ıspanak, şalgam, pazı, kabak, sarımsak ve kuru fasulyede iyot daha fazlayken, meyvelerden en fazla çilekte bulunuyor. Süt ve süt ürünleri de iyot kaynağı besinler arasında yer alıyor. Bak bunlara, yapıştırdım.
0 oy
tarafından
Bir yasindan sonra normal duzeyde tuz atsan olurdu canim.simdi ne yapman gerek bilmiyorum doktor daha iyi bilir ama ben bir yasindan once bile az tuz kullaniyodum hala da oyle asiri tuzlu degil de nirmal bizim yediklerimizden yiyo
0 oy
(54,061 puan) tarafından
hepsinin azi karar cogu zarar babam hep der onada ihtiyacı var diye. Allah sifa versin canim
0 oy
(12,095 puan) tarafından
Iyot onemli canan karatayın açıklamaları var bu konuda. Nasıl ki vücut bazı şeyleri çok yiyip içince zarar göruyorsa eksik olunca da o şekilde oluyor
0 oy
tarafından
Tuz yasak degilki ben ogluma kendi yediklerimizdende veriyodum iyot eksikligi sadece tuzdan olusmayabilirde
0 oy
(4,214 puan) tarafından
Canım azda olsa vermek lazım sonuçta onlar da insan sadece herşey kararinda olmali
0 oy
(8,792 puan) tarafından
Valla ben baharatta tuzda katıyorum bizim yemekten yediriyorum tabi ki az katıyorum. Benim annemde bana böyle yapmış kaynanamda oğluna böyle yapmış daha eskilerde böyle yapmış yani ben bebeğe özel şeyler yapmıyorum açıkçası 
0 oy
(846 puan) tarafından
Bende hiç vermiyordum canım eşim verdi bende kızdım bna dediki vücudun tuzada ihtiyacı var düşündüm haklı bende ondan sonra abartmayacak şekilde vermeye başladım 
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Ben verdim dolu dolu tuz degilde tat vercek kadar atardim faydasi oldugunu bilmiyordum sirf yesin diye tadi olsun diye atardim 
0 oy
tarafından
Uff en sinir olduğum şey tiroid nodülü mü acaba boğazındaki hemen bişi olmaz ama dikkatli olmak lazım bebeğin tiroid hormonuna baktırmalısın hemen iyot eksikliği ve bahsettiğin şeyler tiroid yükselmesi yapar o da zeka gelişimine maalesef etki eder korkma hemen olacak şey değil uzun vaadede düzelmezse sen yarın çocuğa kan testi yaptır 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 122 göst.
+1 oy
11 cevap 587 göst.
24 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 1,286 göst.
8 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde kubra1992 (3,546 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 660 göst.
26 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde -HoneySeptember- (12,095 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,839 soru

24,116,868 cevap

333,274 kullanıcı

...