0 oy
161 göst.
Diğer kategorisinde (128 puan) tarafından
Hanımlar kasılmam var ve 5 -7 dk da 1 oluyor 40 50 sn aradı sürüyor yaklaşık yarım saat kadar oldu başlayalı. Ağrı hissetmiyor gibiyim ama aşağıya başkı ve sıkıştırma gibi rahatsız edici bi his. İlk gebeliğim doğum mu başladı? Hastaneye ne zaman gitmeliyim 40+4

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Açılman varmıydı hiç en son muayeneye gittiginde
(128 puan) tarafından
Geçen salı gitmiştim daha doğum kanalına girmemişti.
tarafından
Sen kaç dakika da bir kasılma geldiğini not et ,

Yarım saat oldu demişssin düzenli aralıklarla başlar ,devamlı 8 dk da bir mi geliyor o kasılma son yarım saattır ve aynı şıddetdemi ?

Kasılma geldiginde bebek toplanıyormu ?
Gaz çıkarma istegi gibi bir ihtiyaç duyuyormusun
(128 puan) tarafından
Evet toplanıyor gibi ve gaz çıkarma gibi büyük abdestim gelmiş gibi bi his oluyor . not almaya başlıyorum trlefonum dondu başa döndüm ama 5 ila 7 dkda 1 geliyordu en son
tarafından
Şöyle örnek vereyim ,İlk kızımda 8 dk aralık aralıgında sancı ile başlamıştı dogum seruvenim evde beklemiştim .Bu dakika gittikçe düştü tabi en son 4 dk düştüğünde hastaneye gitmiştim .

İkinci kızımda ise 8 dk bir gelen özellikle sağ tarafa toplanan toplandıkça yada sol bebek hangi taraftaysa taş gibi kesilir ve gaz çıkarma yada ıkınma isteği gelirdi bunla beraber .
Evde bekledim ,hastaneye gittigimde ise 6 cm açılmam vardı acı eşiğim düşüktü ikinci kızımda sancı yerine kasılma hissediyordum dogumum kolay oldu  .

Yani demem oki biraz bekle ,sancıya dönüşücekmi ,
Yada o kasılmaların dakikaları düşecekmi ?

Düzenli gelen sancı yada kasılma bunlar açılma belirtisi .

Kızlarım 39~1 haftasında geldiler .

Senin 40 haftan geçmiş için rahat olsun istersen .
Git hastaneye açılma varmı yokmu kontrol ettirsen evin yakınsa ,evdeyi beklemeyi tercih et sıklaşırsa geri gidersin hastaneye kuzum
(128 puan) tarafından
çok çok teşekkür ederim. hastane başka ilçede 30 dk kadar mesafede. bi süre takip edip ılık bi duş alsam iyi olucak sanırım  inşallah bebeğim geliyordur sağlıklıdır.
tarafından
Ilık değil  sıcaga yakın  duş al özellikle bel bölgesine uygula ,çatı kemiklerine dogru açılacak yerler oralar :) umarım bebiş geliyordur gelince yazarsın canım ❤️
(128 puan) tarafından
Allah razı olsun çok teşekkür ederim♥
(77 puan) tarafından
Hastaneyle mesafe varsa cok uzatma bence duşunu al sakin sakin hazirlan çıkın ne olur ne olmaz.
(128 puan) tarafından
erken  gitmiş olmam değil mi
(2,173 puan) tarafından
Bence git canm uzak hastane, 40+5 de bende doğurdum
-Reklam-
0 oy
(2,359 puan) tarafından
Kuzum ben şöyle oldum ilk oğlumda benim suyum patladı bebek karnında gernesiyor sandım ama acilmamm başlamış ti gittiğimde Allah anneli babalı büyütsün 

Aslında evdede beklene bilirmiş ben çok erken gitmişim 2 cm açıklıkla gittim oraya sen nasıl istersen öyle yap duş ta alabilirsin benim o an aklıma gelmedi ve imkanlar yetersiz di duş için 
0 oy
(8,161 puan) tarafından

Nagişimm başlamış sanki. Allah'ım sağlıklıca kolay bir doğum nasip etsin <3

İlgili sorular

0 oy
39 cevap 1,458 göst.
27 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Busra_yasar123 (133 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 408 göst.
5 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Mekace (1,562 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 145 göst.
0 oy
19 cevap 295 göst.
24 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde glsm.c (98 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,309 soru

24,042,870 cevap

329,212 kullanıcı

...