0 oy
1,041 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,097 puan) tarafından
Anneler ben mi takıntılıyım bilmiyorum ama kimisinde okuyorum mesela saat 9 oldu mu bebeğimi uyuturum diyor. Benim bebişim 13.5 aylık ve çok uzun saatler uyanık kalabiliyor. Bazen bakıyorum 7 saat uyanık kalmış ama uyku belirtisi yok. Illa saat aksam 9 olunca uyutayim mi? Yoksa uykusu gelene kadar beklesin mi? 

31 Cevaplar

0 oy
(2,422 puan) tarafından
40 çıktığında uyku saati oluşturmaya başladım. 3. Ayında oturdu. Günde tek uykuya düştük, gündüz 11 buçuk gibi yatar her gün. 1 saat en fazla yatar kalkar ve akşam 7de yatar sabah 8-9 arasında kalkar. 18 aylık olmak üzere aynı şekilde devam ediyor. Uyku düzeni olmayan çocuk bana göre sıkıntılı. Eltimden biliyorum.
-Reklam-
0 oy
(6,680 puan) tarafından
2çocuğum var biri 3buçuk yaşinda biri 6buçuk yaşinda 1yaşindan sora 2sinide oğlen uykusuna 1de akkşam uykusunuda 9da yatiriyorum .şimdi 2side 9olunca oturduklari yerde uykuya daliyorlar :)) nasıl aliştirirsan öyle gider
0 oy
(18,466 puan) tarafından
Uyku düzeni canim. Uyku düzeni olmazsa sen istesen de uyutamazsın. Mesela benim kizim 4 oğlum 3 yaşında 3 aylıktan itibaren uyku duzeni verdim her gun aksam 9 ds uyutmaya özen gösterdim tabi bunun icin gündüz uykuları da önemli. Simdi akşam 9 olunca oğlum anne uykum geldi yataklari getir diyor 
0 oy
(6,155 puan) tarafından
Uyku saati geldiği zaman uyur durmaz özelikle akşam 9 dan snr ayakta kalamaz oyle alıştırdım uykusu 9 dedimi yatakda uyumasi 10 dk zaten 
0 oy
(597 puan) tarafından
Tabiiki bi düzeni olmalı çocuğun saati saatine odaya götürürüm uykusu yoksa hoplar zıplar yorulur öyle uyur, uykusu varsa hemen dalar
0 oy
(9,893 puan) tarafından
Gündüzleri  zor uyo biraz akşamları uyur uyumasa dengesiz oluyo
0 oy
(166 puan) tarafından
Ben saatli uyutuyorum. Şu anda kızım 4 aylık 3,5 aydan beri akşam saat 9.00'da 10.00 arasında uyutuyorum sabah 6 ya da 7'ye kadar uyuyor . Gündüz ise 3 defa uyutuyorum toplamda en fazla 3 saat bu şekilde gündüz uykusunu ayarladığın zaman gece uykusu da ayarlanıyor. Instagram'da İrlandalı anne isimli bir sayfa var. Orada aylara göre uyku pencereleri uyku saatleri yazıyor oradan takip edebilirsin.
0 oy
(5,710 puan) tarafından
Ben de saatli uyuturum,gündüz bir buçuk saatten fazla uyumasına izin vermem. Akşam olunca da saatinde uyur zaten. Uyku sinyali beklemek pek mümkün olmuyor yaşı büyüdükçe.
0 oy
(12,051 puan) tarafından
Ne 9u kız 8 dedimi uyur bebeklikten beri saatli mi uyutayım uykusu gelince mi derken şöyle şimdi saati gelince zaten uykusu da gelmiş oluyor alışmış oluyor uyanık kalıyor diye uyutmamazlık yaparsan olmaz herşey saatlidir. Yemek saati uyku saati meyve saati oyun saati yani böyle olmalıdır bebekli evde düzensizlik olmaz 
0 oy
(670 puan) tarafından
Uyku düzeni oluşturmalısınız bir bebek çocuk saatinde uyumalı gelişim açısından çok önemli 
0 oy
(12,521 puan) tarafından
3 çocuğum var üçünü de hep saatinde uyuturum en geç 9 da yatakta olur üçü de. 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 505 göst.
0 oy
2 cevap 162 göst.
26 Mart 2021 Diğer kategorisinde Musmutlu (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
11 Mart 2021 Diğer kategorisinde Musmutlu (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 424 göst.
5 Mart 2021 Diğer kategorisinde Musmutlu (456 puan) tarafından soruldu