Doğum yapalı 13 gün oldu kızlar. 3 günlükken bebegimde sarılık oldu hastanede yattı 1 gün. Hep annem yanımdaydı doğumumda da hamileliğimde de annem ilgilendi bnmle.
Hastaneden çıkacağımız gün kaynatam ve kaynanam da geldi. Bnm port bebe elimde yoğun bakımdan çıktık annem sevinçten bana doğru geldi . Kaynanam da beraberinde. Bebeği aldı benden annem sevdi kaynanamla sonra çıktık. O sıra babam kaynatama sende bak çocuğa dedi. Kaynatam da yok yuzunu acmayalim bı daha dedi. Her neyse eve geldik. Ama orda yüzü hemen düştü kaynatamin surat etti.
Dün akşam da eşim bu konuyu açtı . Megersem eşime demiş ki aldı çocuğu göremedik falan demiş. Ben şok oldum. Babam dedi bak sende kendi istemedi. Kalkıp oğluna niye dert yanıyorsn. O ki çok düşünüyorlar 9 ay karnimda taşırken neredelerdi?? Bir gün olsun bisy lazm mi yardım edelim mi demedi kimse. Doğurunca herkes bir değişik ... Dün akşam anneme geldiler çocuğu götürdüm verdim kaynatama dedim ayıp olmasın. Kaynanam da biraz da ben seviyim hiç almadım kucağıma dedi. Her neyse aldı sevdi. Aslında hiç istemiyorum kızlar öyle nefret ediyorum ki onlardan anlatamam. Bnden çekindi çocuğu istemeye kalabalık yerde aldı kucağına. İçeri geldik sürekli öpmek istiyor. Bnde dedim kusura bakma iki paket sigara iciyosn dişlerin iltihaplı ve kişisel bakımına bakan biri değilsin. Öpme dedim.
Haksız sayılman cnku elini yüzünü yıkamaz sabah siz düşünün. Çocuk enfeksiyon kapck diye korkuyorum. Eşime bile sigara içerek gelme yıka elini ağzını öyle gel diyorm. Ondan da surat etti. Bu zamana kdr yanımda yokken şimdi böyle bı b***sanıyorlar kendilerini. İki yüzlü oluyorlar.
Dun gece çok ağladım. Eşimle de ufak tartistim. Dedim baban niye böyle diyor sana? Annem bana şuan bakmazsa kim bakickti annen mi bakar sandın. ? Nankör olmayın dedim. Annem çocuğu yıkıyor bakıyor altını alıyor göbeği düştü onun bakımını yapıyor . Sonuçta ilk bebeğim tecrübeli değilim. Bunları deyince sustu eşim.
Yarın evime gecicem. Ama yemin ettim ki bir daha asla ve asla onların evine adım atmam onlar da gelirse çok da iyi karşılamiycm. Artık bir yere kdr kocamın ailesi dedim sustum eşimle aram bozulmasın diye. Bnm gibi kimse ince dusunmuyorsa bnde düşünmem. Kırılması gerekeni kiricm .. o kdr doldum ki anlatamam. Hamileliğimden bsy anlamadım. Anne oldum tadını çıkarmak istiyorum her şey de bir pürüz yoruldum artikkkk
Aile ortamini bilemem kendince hakli olabilirsin ama kaynatana söylediğin laf hem cok agir hemde cok ayip ne olursa olsun oyle denmez senden kac yas buyuk ayni sekilde baban kisisel temizligine onem vermese ona da ayni seyleri diyebilcek misin ayni yollardn bende gectm bnm kaynataminda ben hic dis fircaladigini gormedm ama gecip de karsisina opemezn deyip bi suru laf etmedim bu cumle seni hakli bile olsan direk haksiz konuma dusuruyor ben cocugumu hic kiskanmadim open de oldu hatta eltimin cocugu yoktu kiskancligindan vura vura uyandiriyordu cocugu noldu hepsi gecti simdi hatir gonul kirmaya gerek var mi biri benm karsima gecip boyle dese degil cocugu kucagima almak evine dahi gitmem cocukdan da sogutursun sonrada kaynatam cocugu sevmiyor diye post acarsin yazik hic yakistiramadim ha sunu da unutma sakinilan goze çöp batar
Eyyyyyy Haticeeee lohusaLiktan çık ve kendine gellll sn bilirisn işini
allah yardım etsin inşallah canım bu ailevi konular insnn canini cok sıkıyor gerçekten inş bir daha skmazlar canını hep uzak olursun onlardan sni mtsuz eden herkesdn Ben eşimin ailesi ile knsmuorm knsmuorz artik çünkü çok sebebi var mevzu derin hamile oldmfu soledgm zmndan beri aramalarida kesildi ztn allah razi olsun eşim ailesi de olsa yptklrinj yapmadklrni goruor ve ben kendi babama aileme dai opturmedm neolr neolmz diye onlr glseydi hayatta öptrmezdim kucaklrnada vermezdm esimde bunu anlayışla karşılardı isterse de karşılamasın umrmda olmazdı ztn ben kendi tarafima vermemskrn onlara ne vercmya:)
Canım kendini üzme bunlar olağan şeyler sendede lohusalık psikolojisi var onlar da heves yapar yani bunu neredeyse herkez yaşıyor biraz alttan al ama öptürmemekte haklısın ilk çocuk olduğu için böyle olur
Iftira atarak çk ayip etmsler senn ailene karsi tesekkur etmeleri gerekirken ogullarini doldurmakda ne anlam weremiyorum
Ahh valla biz neler yaşayacağız bakalım. En çok bu konular düşündürüyor beni.. Benimkiler de arayıp sormaz hic bi ihtiyacınız var mı diye. Bebek arabası alsınlar istedik onu bile yapmadılar. Ama doğunca gelirler sahip çıkarlar işte ben de ona sinir oluyorum. Tamam torundur sever ama ihtiyac olunca neden yoklar? Benim annem yanımda hep. Hatta babam hastayken gelemeyecek durumdaydı o zaman bile doğar doğmaz gelirim diyordu kaynanam. Anlayamıyorum ben bu insanları. Ama Allaha yakın bize uzak olsunlar. Hiç samimi olmak istemiyorum.
Siz de yüz vermeyin. Istiyorlar ki biz yapalım yapalım ama hep güler yüz görelim. Makineyiz biz sanki.
Allah yardimcin olsun canim
Allah islah etsin canim üzülme ben de çok şeyler çektim ve 4 hafta kaldı dogumuma esime annen gelmicek cagirmicaksin görmek istemiyorum senin annen git görüş ama benim hiç birseyi cocugumunda Baba Annesi felan değil dedim esim benim isim olmaz daha ben cagirmam zaten benden uzak dedi çok soğudum bende canim ve çok şeyler yaşadım kesinlikle istemiyorum sende sabret esin kendi gorucek
7 aylık hamileyim. 7 aydir hep annem babam ve kardesim yanimda. Kayinpederim yok ölmüs. Ama kaynanam hiç ilgilenmedi. Rahim ağırlığından dolayı hastaneye yattım dikiş atıldı. Doktor iş yapmak yok hep yatcaksin dedi. Annem çalışıyordu. Kaynanam 3 gün yanımda durdu 4.gün köye pekmez yapmaya gitti ve hala köyde gelipte başında durum demiyo. Annemlerde kaldım uzun süre. Annem babam çocuğumun bütün eşyalarını aldı herseyini tamamladılar. Kaynanam bi patik bile örmedi. Lafa gelince torunum napiyo iyi bak kizima diyo. O sana degil bana anne dicek alistircam onu oyle sanada adinla seslencek diyo.Ama doğunca da çocuk ona gore davrancam bende. Çocuk hep annemde olcak ona fırsat vermicem.
Yeni dogmus bebek sevilir miymis allah askina nasil insanlar bunlar. Taptaze cocuk hemen enfeksiyon kapar. Biz bile baska bi tuvalete girsek hemen enfeksiyon kapiyoruz kaldı kaldi 13 gunluk bebek. Bende cok endiseliyim aslinda biliyor musun. Doğuma daha cok ama ya ben yokken mutfakta tuvaletteyken bebegimin dudagindan operlerse emzigini ağızlarında islatip bebeğimin agzina verirlerse diye. Rabbim kolaylik versin. Belki bende ayni seyleri yasiycam. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.
Yemin edipte günaha gşrme öyle bir gidiyosunki hatice valla bende çok yemin bozdum öyle öyle sen yinede tövbe et cnm Allah ıslah etsin onlarıda
Bosver cnm lohusasin galiba suanda.strese sokma kendini sutun kesilmesin.lohusayken ztn stres altinda oluyosun.sonrasindada sabrin kalmio bebege bakmaktan yorucu bi surec.kendinle ve bebegnle ilgilen sadece
Bunlar ne biçim insanlar ya okurken midem bulanıyor kusasım geliyor.
1,489,235 soru
24,341,317 cevap
346,067 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın