0 oy
1,025 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Gebelik şüphesi ile yarın doktora gideceğim gebelik var mı yok mu diye kan testinden önceki o ilk muayeneyi alttan mı yapıyor üstten mi ? 

35 Cevaplar

0 oy
(1,818 puan) tarafından
İlk kanda bakıldı sonra prof a gitmiştim çok küçük henüz kalp duyamam dedi ki 5 haftaydı tahmini karından baktı yine de duyamadı. İstersen vajinal bakalım tercih senin dedi baktı sorun olmadı ama bazı gebelerde risk olabiliyor doktor en doğrusunu söyler canım. 
-Reklam-
0 oy
(570 puan) tarafından
İlk hamileligimde kalp atışı duymadığı için önce karından baktı sonra alttan baktı.Sonrasında bir problem yasamadım.ikinci hamileliğimde de yine ikizlerin kalp atışları çok yavaş ve az emin olmak için alttan bakmamız gerek dediler yine alttan bakıldı.Onlar da da bir problem yaşamadım çok şükür.Ama yasayanda varmıs okuduğum kadarıyla.Bu tamamen senin kararın bence
0 oy
(7,830 puan) tarafından
Alttan yapmaz hiç bir zaman çok nadir yaparlar haftası ilerlerde kalp atışı alamazsa gibi
0 oy
tarafından
Ben vajinal muayene olmuştum ilkinde. Hiç de bir sıkıntı çıkmadı. Vajinal muayenenin bir riski yok. Hatta riskli gebeliklerde bir müddet sürekli vajinal muayene ile bakılır.
0 oy
(6,776 puan) tarafından
Haftan küçükse alttan bakabilir canim. Son adetine göre ne kadarlık oluyor? 
0 oy
(53,465 puan) tarafından
gazdan dolayi ultrasonda cikmadi benim alttan bakmıştı 
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Sadece bir şüpheyse kan testi

Ama gebelik  test yaptıysan ve pozitifse ultrason karından kese veya bebek göremesse alttan
0 oy
(1,091 puan) tarafından
Devlette dengesiz bı Dr denk geldim kan tahlili bile istemeden alttan bakicam demişti red ettim diyorki benden iyi bileceksin işime engel oluyorsun bide yanımda 3stajyer var bence önce kam tahlili istemeli devlet :)l
0 oy
(1,082 puan) tarafından
Tamamen senin doktorunun tarzina bagli 21 haftadayiz biz daha hic alttan muayene olmadim detayli ultrasonda alttan bakiyo cogu dediler onada universiteye gittim oda normal ultrasonla bakan denk geldi ben heralde cati muayenesi yaparlarsa o zamana kadar eahatim bazisi rahatsiz oluyomus kasinti akinti falan yasayan duydum strese girme nasil acicam acir cocuga bisey olur falan diye kendi kendini kotu etkilersin
0 oy
(1,934 puan) tarafından
Bebeği yada keseyi karından görmese alttan bakar duruma göre 
0 oy
(1,064 puan) tarafından
5 haftalıkken karindan baktı 6. Haftada kalp atışına alttan baktı dusuk ya da erken dogum riskim olmadi cok şükür bir zararı olsa zaten doktor önermez düşük olanların da alttan bakılmaya bağlı olduğunu sanmıyorum sağlıklı ilerleyen gebelikse Allah'ın izniyle ip atlasan bile birşey olmaz
0 oy
(1,341 puan) tarafından
37.haftaya kadar gebelikte sorun yoksa hep karninizdan ultrason.Ben 26.haftadayim her sey icin karnimdan baktilar.Ama bebekten kalp atisi alamaz vs o zaman alttan bakar
0 oy
(1,497 puan) tarafından
Adetmden 1hafta gecmisti ustden bakmisti.ama gorunmezse altdan baka bilir.hazrlikli git
0 oy
(1,098 puan) tarafından
Alttan bakmak tehlikeli falan demisler de benim de kalp atisi icin alttan bakildi kizim su an 1 yasinda doktor bu yillarca okumus risk olsa bakmaz. Ayrica hamile oldugunu bilmeden bi cok kisi iliskiye giriyo alttan bakmanin iliskiden farki yok
0 oy
(12,038 puan) tarafından
Ortalama kaç haftada gittiğine bağlı canım.ama alttan derse korkma.oglumda ilk alttan baktı hatta ben korkunca dedi ki korkma Avrupa'da hiç üstten bakmakmazlar dedi.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 99 göst.
2 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lasyamm 21- (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 743 göst.
1 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 90 göst.
+3 oy
23 cevap 1,050 göst.

Kategoriler

1,454,913 soru

23,876,322 cevap

321,141 kullanıcı

...