0 oy
634 göst.
Diğer kategorisinde (717 puan) tarafından
Depremi hatirlatip uzmek istemem sizi ama olasi bir depremde bize tecrubelerinizi paylasirmisinz ne yapmamiz lazm ben asiri korkuyorum panik atagim oldugu icin merdivenden cikarm diyorum 2.kattaym inerm diye dusunuyorum ama sizler neler yaptnz

14 Cevaplar

+1 oy
(9,920 puan) tarafından
İnmiceksin güzel kardeşim kaçmak çok daha tehlikeli. Yaşam üçgeni nereleri yapabilirsin ona bakıcaksın cantan hazır olacak kaptıgın gibi yatacaksın yere 
(717 puan) tarafından
Biliyorumda korkudan kacarm diye
(9,920 puan) tarafından
Sarsıntı anında kacılmaz canım yatılır sarsıntı durunca kaçılır sakın ha merdıvenlere yonelmeyın en cabuk yıkılan yerlerdir
(717 puan) tarafından
InsAllah yasamayiz ya dehset senaryosu gibi
(2,924 puan) tarafından
Katılıyorum+++
-Reklam-
0 oy
(124 puan) tarafından
Çok zor bir durum hemen evden çıkmaya bakın. Ama deprem olurken merdiven tehlikeli battaniye kalın kıyafetler almaya çalışın donucu soğuk var biz evde kaldık kapı kilitlendi kapıyı kırdılar öyle çıktık :(
(2,129 puan) tarafından
Eşim bana iki cocugumuz var onları al ve yatagin dolap olmayan köşesine kivril diyor sizde çıkın diyorsunuz hangisini yaparsak hayatta kalma ihtimalimiz artar sizce
(717 puan) tarafından
Ben kivrilamam asiri panik bir insanim o an saglikli dusunemem ki kivrilmak dogruymus ama kapiya yonelecegmden eminim
(2,129 puan) tarafından
Halamda boyle yapmıştı hep beraber yemek yerken deprem oldu ve koşa koşa odaya giderken cocugunu almak için baya kötü düştü
(717 puan) tarafından
Allahm yasatmasn ya
0 oy
(5,314 puan) tarafından
9katta oturuyorum o an saskinlikla cikamadik hazirlandik tam cikarken 7katta yakalandik depreme o an olcem diye dusunup esimin kolundan tuttum kizimi son kez optum oan
(717 puan) tarafından
Allahim yasatmasin dehset gibi ya ben sakin biri degilm o yuzden kacarm diye korkuyorum
0 oy
(33 puan) tarafından
Ben lavaboya kalkmak için uyandım ama bir türlü kalkamadım yataktan bir anda etraf aydınlandı sonra bir uğultu ve çatıştı sesleri başladı ardından sallanti başladı esiminuyandirdim döndüm bebeğimi kucağıma aldım eşim ikimizin üstüne kapandı ve sallanti bitene kadar kimildayamadik sallanti bitince merdivenlerden indik ama tüm umudum bitmişti cikamayacaz sandım ama çok şükür iyiyiz 
(717 puan) tarafından
Iyi gine hemen assagi kosmamissinz cnm bnem panik atagim var depremin gecmesini beklemedm kacarm diye korkuyorum
(3,278 puan) tarafından
Şuan neredesiniz ne yapıyorsunuz peki canım çok geçmiş olsun
(33 puan) tarafından
Kosamazdik ki o an ki sallanma ile ayağa kalkmak bile zordu allahim yaşatmasın inşallah
(33 puan) tarafından
Şu an Ankaradayız memleketimizi bırakıp geldik oralar çok kötü çok kötü hayat bitti memleketim yerle bir oldu yok oldu
0 oy
(51 puan) tarafından
Ah cnm ah bn k.marasta yaşıyorum o şiddette hiç bişey yapamıyorsun seni resmen duvardan duvara fırlatıyor o enkazdan nasıl ciktim bebeğimle bilmiyorum rabbim bebegimin yüzüne baktı da çıktım alacak nefesim varmış ..
(717 puan) tarafından
Panik atagm var ya o yuzd3n bekliyemem diye korkuyorum yaa enkazdan siz mi ciktnz
(51 puan) tarafından
Evet cnm bebeğim var 6 aylık ikimiz evdeydik eşim markete geçmişti nasıl çıktım bilmiyorum o yüzden plan yaramıyor öyle şiddetli bir depremde ayakkabını bile gitmene fırsat tanımıyor yalınayak da çıkayım da yeter diyosun
(717 puan) tarafından
Kurtulmussunz ya cok sukur
0 oy
tarafından
Ya gören olursa çok özür dileyerek soruyorum. Ben deprem çantasını ve üstüne montumu koydum ama hemen çikiş kapısının yanına. Olursa nerde yakalanırım bilmiyorum ama deprem biterse hemen alıp çikarim diye.  

Evin icinde mi olsa daha iyi? Yani onuda bilemiyorum ki nerde yakalanacağim.
tarafından
Belkı takıntılı dıceksınız ama ben yatarken yatagın altına kalkınca da kapının tam onune goturuyorum bunu 2 senedır yapıyorum
(2,129 puan) tarafından
Bence arabada olmali ama arabanin yaninda binalar yoksa uzerine yikilicak
0 oy
(611 puan) tarafından
Ben İzmir depremine yakalanmıştım. Merdivene kosmamak lazım kesinlikle ilk orası yıkılıyor. Sadece son katta isen çatıya cik ki üstüne dusecek bir şey olmasın
(717 puan) tarafından
2.kattaym 4 katli ev
tarafından
Çatıya çıkmak iyimi gerçekten çünkü yana doğru da düşüyor bina ben en üst kattayim deprem durmasina rağmen o merdivenleri iç küçük cocukla inmek facia gibiydi ikinci sarsıntıyı merdivende yakalandık yakalnsaydik yikiilmadi yikilsaydi merdivende yedik çatıya gerçekten çıkmak mantiklimi dama
(611 puan) tarafından
Yana da düşse bina boyu kısalıyor en üstten en alta gelmek imkansız
tarafından
Yani çıkayım mi peki deprem anında dhaa kolay olur
0 oy
(18,515 puan) tarafından
Bende 2. Kattayım ve o ilk depremde korkudan hareket edemedim sarsıntı biraz durdu rahatladık bitti derken 2. Sarsıntı olunca hemen esimle çocukları kucakladık elime de 1 battaniye aldım kapıya varmadan deprem bitti. Cocuklar aglamaya başlayınca rahatlasınlar diye içeri girdik bizim yataga yatırdım tabi o sira küçük kucuk sarsintilar devam ediyor az da olsa hissediyorduk. Hemen kalktim 1 çanta hazırladım. Cocuklar icin yedek kıyafet battaniye falan kapının yanina koydum. Cantaya ayriyetten yedek sarj aleti ve 2 powerbank koydum. Oglen gerçekleşen depremde hemen çocukları dışarıda çıkardım sonrs hazırladığım eşyaları aldım. Hala esyalar battaniyeler kapının yaninda hazir durumda 
(717 puan) tarafından
Demek ev saglammis yikilmamais o sidette ya eve nasil girdinz girilmiyor diye biliyorum
0 oy
(4,234 puan) tarafından
İlk önce yapmanız gereken binayı kontrol ettirmek sonra kapı girişine yada varsa aracınıza sizi en az 3 gün idame edecek yiyecek içecek ve battaniye koymak sonrasında gece olmasına tedbir olarak yatağın yanında su ve kuru gıda bulundurmak. Şükür öyle bişey yaşamadım ama yaşarsam diye araştırıp okuyorum. Hemen duvara sabit olmayan herhangi bir alan da cenin pozisyonunda yatman gerek mesela kanepe koltuk buzdolabı çamaşır bulaşık Makinesi masa altı asla değil masa yanı eğer uyku da olursa yatağın üstüne bişey devrilmicek şekilde olan kenarına geçmelisin. Deprem dinene kadar bekleyip sonra hemen evi terk etmelisin
(717 puan) tarafından
Kayinpederm yapmis evi ev saglam diyor ama 40 yillk bina korkuyorum panik atagim oldugu icinde koltukta bekliyemem kacarm diye de kendimi kontrol edemem diye endiseliyim
(4,234 puan) tarafından
Kendini sakinleştirmen lazım işte o an için canım evlatlarını düşün bence bir kadının en hassas noktası odur yani
(717 puan) tarafından
Evladimi dusunmekten kafayi yiycem zaten ya
0 oy
(1,310 puan) tarafından
Bizde ikinci kattaydik durmasını bekledik durdu üzerimizi değiştirdik tam çıkarken bir daha sallandik zor indik merdivenden o an insanın aklina hiç bişey gelmiyor yataktan kalktığım gibi kızımın yanına koştum duvara çarpa çarpa duvarın dibine oturduk durmasını bekledik öyle indik Allah kimseye bu korkuyu yaşatmasın 
(717 puan) tarafından
Iyiko yikilmamis snrsdan kacilir allahin izniyle ben sarsinti sirssnda cokmesnden korkuyorum evin
0 oy
(6,828 puan) tarafından
Ben saat 3 te uyudum bebeğim 25 günlüktü o zaman  o besikteydi bn eşim kızım yer yatağındaydik  gerçekten sallaninca hisettik  kostüm besikteniki aldım kızımın üstüne kapandım eşim uyandi  yüksek sesle ezan okudu bn şoktaydim durmuyor durmuyor deyip şahadet getiryordim kendimi kapatmıştım çocuklarımın üstüne eşim ezan okudukça bn şahadet getryrdum   durana kdr kipirdamadik durdu bir anda eşyalarımızı topladimyani toplasan belki 20saniye deildi ama ömrümden ömür gtti Rabb'im biliyor kendim için deil çocuklarım için çok korktum ..
(717 puan) tarafından
Sanslisnz ki durmua ev yikilmamisicinden kurtulunda gerisi hallolur benm korkum yikilmasi deprem sirasinda
(6,828 puan) tarafından
Otrdgmz ev blmyrm sağlam mı deil mi diye ama çok sesler geliyordu sallanırken rabbim birdaha yasatmasin
0 oy
(279 puan) tarafından
Urfada 7. Katta yakalandik. Diger yerler gibi hissetmedik tabii ama cok korkutucuydu. O an insan ne yapacagini bilemiyor. Esim bizi aldi buzdolabi onune getirdi. Su an ben kapilari kapatamiyorum. Olur da uzerine yuk biner acamam diye. Varsa arabaniza yiyecek, battaniye, yedek kiyafet falan koyun. 
(717 puan) tarafından
Urfa hatay ve maras kadar etkilenmedi sanirim ama o buyuklukteki deprem hemen yikar diye korkuyorum evimi evde muhim degil enkazda kalmiyalmda
0 oy
(692 puan) tarafından
Deprem anında yatakta isen hemen yatağın yanında cenin pozisyonu al daha sonra deprem durunca kalın şeyler alıp dışarı çık hemen.

İki depremde de yatakta idim ikisinde de cenin pozisyonu alıp bekledim ve durunca kendimi dışarı attım çok şükür şu an iyiyim,daha sonra binanın güvenli olduğunu anlayınca evde kusum vardı onu aldım.4 gündür arkadaşta kaldım.
(717 puan) tarafından
7 buyuklugundeki depremde ev yikilmamis ya valla masallah bem sarsinti sirasnda kacarm diye korkuyorjm evlere girilmiyor diye biliyorum
0 oy
(2,128 puan) tarafından
Yanimda kim varsa çocuğu alıp iniyor bende çocuğun eşyalarını alıyorum her ikisinde de böyle oldu ilkinde eşim beni sakinleştirmeye çalıştı durunca da indik hemen 
(717 puan) tarafından
Sallanti sirasinda inmedinz sanirim durduktan snra mi indinz 7 buyuklukteki ev yikilmamis masallah hemen
(2,128 puan) tarafından
Adanasayiz bu köyde yikilma olmadı çok şükür
(717 puan) tarafından
Sukur ya vallahi psikolojim bozuldu
(2,128 puan) tarafından
Dua et kuzu. Tedbir bizden takdir Allah'tan. Daha fazla can yanmasın inşallah
(717 puan) tarafından
InsAllah ya insAllah Allah yavrularimizin yüzü suyu hurmetini korusun yavrularimizi bizi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 167 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,372 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 385 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Canimkendim (106 puan) tarafından soruldu
+6 oy
10 cevap 542 göst.
20 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Bal oglum (858 puan) tarafından soruldu
+4 oy
8 cevap 596 göst.