Eskilerden en cok neyi özlediniz gençler?
Eskiden doğalgaz yoktu mesela, soba başında ablamlarla oturup uzanmayı dedikodu yapmayı çok özledim ben.
Birde sobanın külünde patates pişirmeyi.
Hee birde babamla balığa gitmeyi
Bunları çok özledim. Keşke hep çocuk kalsaymışım beee
Sizin özlem duyduğunuz şeyler nedir ?
Çocukluğıma dair herşeyi
Ama oğlum da benim çocukluğumu yaşıyor
Sokakta çelik çomak oynamayı.kocaman bahçemizde gece sumala yapmayı upuzun mısırların arasında gece annem abim ve ben saklambaç oynamayı ve hep mısırların arasına saklanmayı. Arka bahçedeki taşlıktan yazın gelincik çıkınca evin kapılarını kitleyip zehirleniriz diye o hyvan yok olana kadar dışarı çıkmamayı. Kışın belime kadar kar yağınca gece karanlıkta çıplak ayakla dışarı çıkıp koşarak donarak içeri soba başına kaçmayı. Karda oynamaktan botun içinde ıslanmış çoraplarımı çıkarmayı. Babam kamyon şöförüyken işten gelirken kamyonun sesini duyunca daha görmeden babamın geldiğini anlayıp kamyonun önünü kesmeye çalışmayı. Düğün oldugunda hazırlanıp komşular gitmeye başlayınca anneme söyleyip hadi herkes gidiyo bizde çıkalım demeyi. Daha sayayım mı
Ah ahhh gozumde canlandi bi an eskiler ben cocukken koydeydik o.zamam kisin o sobanin basinda uyumayi cok severdim be simdi istanbuldayiz dogalgazi son gaz ac sobanin verdigi sicakligin gramini vermiyi faturasida caba
her gece annemle balkonda otururduk kar kis demeden annemin sesi çok guzeldir biraz sohbet biraz sarki turku . cok ozledim be annem
Aklıma geldi de...
Eskilerden en çoo özlediğim dedemin sağ oldugu zamanlar ne güzeldi dedemli günler evlerimiz yanyanaydı namazdan gelirken seslenmeden geçmezdi bize mutlaka bişi alır verir girerdi içeri
Onu karsı kaldırımda oturup kitabını okıdugu şekliyle hatırlıyorum hep sanki her akşam üstü oldugunda cıkıp orda oturacakmış gibi sırf bu yüzden hatıralar var die evlendim eski mahalleme tasındım sokağıma bakıp eskileri yad etmek için çoookk özledimmmm çookkk keşke çooookkk uzun yaşasaydı nur içinde yatsın
Bir çok şeyi en çokta masum olan çocukluğumu
Toplanırız mahalle. Kızları ile oynardık çamurla pastalar kekler yapar çiçekler ile suslerdik
Hatta bazen bu yüzden dayak da yerdik annemden çünkü her seferinde üst baş kır içinde giderdik eve
Ve eskiden yanyana idik anne baba yanımızda soba yanar yataklar bir arka arkaya vermiş dizilmiş şekilde uyurduk. Bazen popon popoma değmesin az çekil. Diye kavga ederdik
Küçüktük kelebekli tokalar vardı eskiden böyle boncuklu falan babam alınca hepinize alırdı ne çok sevinirdik sanki dünyaları vermiş bize
Okula giderdik eskiden böyle sıcak tutacak pantolonlar azdı annemde kot pantolon giydirirdi önlük altına böyle kahverengi içi keçeli botlar vardı belki bilirsin onuda giyer karda giderdik okula
Biz o zaman 5 kız kardeştik el ele verip giderdik okula biri karışsa digerimiz savunurdu
Şimdi hepimiz bir yerdeyiz
Ben eskilerden sobada kestaneyi özledim babaanneme gittiğimizde hep kuzineli sobada patates kozlerdi önün tadı hala damağımda sobada ekmek kızartmasını böyle sobanın altını kapattığında hafif olur ya oraya böyle sırt dayamayi ben galiba sadece sobayı özlemişim
Yaaa birde say var eslki mahallem cok guzeldi orayi cok ozledim anneannemij zemin katiydi evimiz hep oyunlar oynardım sokakta onları çok özledim çünkü artık eskilere dair hiç birşey kalmadı owencim ☹
1,487,304 soru
24,314,239 cevap
344,924 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın